Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Αγαπάω Πάγκαλο

του Γιάννη Κουμπούρα από το vetonews.gr
Με ευλόγησε ο Θεός στα 38 μου χρόνια να ακούσω μια από τις μεγαλύτερες αλήθειες. Που αποκτά ακόμη περισσότερη μεγαλοσύνη γιατί ακούστηκε από τα χείλη του Θεόδωρου Πάγκαλου. Του αντιπροέδρου της πιο "σοσιαλιστικής" κυβέρνησης που πέρασε ποτέ τα σύνορα της Ελλάδας. Της πιο ψεύτικης και .. ταυτόχρονα της πιο ειλικρινής, ελέω Πάγκαλου, κυβέρνησης. Όσες φορές θα διαψεύδει λόγια και πράξεις του Γιώργου και της εγχώριας "τρόικας", άλλο τόσο ο Πάγκαλος θα μείνει στην ιστορία ως ο πιο "χύμα" πολιτικός  της Ελλάδας. Θάρρος, θράσος και πολλάκις αυθάδεια, που τα έχει όσο και τα κιλά του, σίγουρα τον κάνουν αμφιλεγόμενο. De facto τον κατατάσουν όμως ως Αληθινό που ποτέ δεν μάσησε τα λόγια του. Ούτε μπροστά στον Ανδρέα, ούτε μπροστά στον Κώστα, πόσο άλλωστε μπροστά στον Γιώργο. Μπροστά μας ούτε λόγος να γίνεται.

Μα η αλήθεια που τόλμησε, γιατί περί τόλμης πρόκειτε, να εκστομίσει με περίσσιο κυνισμό, ειλικρινή κυνισμό "...ποια κυβέρνηση έκανε αυτά που υποσχέθηκε προεκλογικά..." είναι βόμβα στα θεμέλια της χώρας που γέννησε τη δημοκρατία και την κατάντησε την πιο ασύδοτη δημοκρατία.

Η βόμβα αυτή του Πάγκαλου δεν έχει αποδέκτες τους πολιτικούς. Αυτοί είναι οι μόνοι που ξέρουν τις αλήθειες. Έχει αποδέκτες όλους εμάς. Εμάς που ψηφίζουμε δημοκρατικά, που ανεβοκατεβάζουμε κυβερνήσεις, που έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στα δρώμενα, τα πριν και τα επόμενα. Εμάς που "σταυρώνουμε" σε κάθε εκλογική αναμέτρηση αυτούς, και κάνουμε το σταυρό μας για ...εμάς. Τόσο εγωιστικά.

Όλοι εμείς οι 40ρηδες "ψηφοφόροι" +40, -10 μάλλον δεν έχουμε καταλάβει ότι οι κυβερνήτες μας, μας δουλεύουνε εναλλάξ και σε τακτά χρονικά διαστήματα. Ή δεν θέλουμε να καταλάβουμε, ή δεν μας κόβει, ή είμαστε τα αιώνια θύματα, ή οι αθώοι, ή οι παραπλανημένοι, ή, ή, ή. Μονίμως. Τυχαίο? Δε νομίζω. Μια γκόμενα να έχεις αν τη θεωρήσεις μαλακισμένη, ή σε θεωρήσει μαλάκα, το διαλύεις και πας για άλλα. Και δεν ξέρω πολλούς άντρες που να τρέχουν πίσω απο δυό γκόμενες εναλλάξ για μια ζωή.

Αντίστροφα, αν οι άντρες είναι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τότε μάλλον μας "πηδάνε" ...εξοντωτικά καλά για να μην τους αποχωριζόμαστε.

Μη χαίρεστε οι αριστεροί. Και σεις, δυο είχατε όλα τα χρόνια. "Εσωτερικού" και "Εξωτερικού" (τα μοντέρνα με έχουν μπερδέψει) γιατί ...είστε ale re tour.

Ο Πάγκαλος με μια φράση είπε όλα όσα έπρεπε να αισθανόμαστε όταν κοιτάζουμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη αλήθεια που ξεστόμισε. Αλήθεια που θα πρέπει να φέρει την αυτοκριτική προ των ...μυαλών μας. Να ανασυνταχτούμε γιατί ο Πάγκαλος θα καραδοκεί για μεγαλύτερες αλήθειες. Αλήθειες που αργότερα ίσως να μην αντέχονται. Που θα πληγώνουν όλο και πιο πολύ. Όλο και πιο βαθειά.

Αυτό που χρειαζόμαστε αδέρφια, δεν είναι οι αλήθειες του Πάγκαλου. Είναι οι δικές μας ΑΛΗΘΕΙΕΣ, από ανθρώπους σε άνθρωπο, από φίλους σε φίλο, από άνδρα σε γυναίκα, από γονιό σε παιδί, από παππού σε εγγονό.

Είναι αλήθειες επιβίωσης πλέον. Και δω οι όροι πρέπει να είναι ξεκάθαροι και σεβαστοί.

Αν μπορούμε. Ειδάλως, όπως έλεγε και ο αείμνηστος Λάμπρος Κωνσταντάρας στο "Θα σε κάνω βασίλισσα" στον ...αλλαγμένο Θανάση Βέγγο "...πάντα θα παραμονεύει κάποιος Bill..".



Teodorus Pagalus,

Respect...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Φίλτατε γράφεις...
Όλοι εμείς οι 40ρηδες "ψηφοφόροι" +40, -10 μάλλον δεν έχουμε καταλάβει ότι οι κυβερνήτες μας, μας δουλεύουνε εναλλάξ και σε τακτά χρονικά διαστήματα. Ή δεν θέλουμε να καταλάβουμε, ή δεν μας κόβει, ή είμαστε τα αιώνια θύματα, ή οι αθώοι, ή οι παραπλανημένοι, ή, ή, ή.

Μια χαρά καταλαβαίναμε ότι αλληλοδουλευόμασταν όλα αυτά τα χρόνια. Αυτοί τη δουλειά τους και μεις τη βόλεψη μας.

Απλά, κάποιος έκλεισε την κάνουλα και ... πνιγήκαμε.

Αυτό που συμβαίνει στην περίπτωση μας είναι εκπληκτικό.
Χρεοκοπήσαμε..

ΟΧΙ γιατί μας χτύπησε η κρίση, εξάλλου είμαστε καταναλωτική χώρα και όχι παραγωγική. Μια ματιά στη διαχρονική εξέλιξη του εμπορικού ισοζυγίου το επιβεβαιώνει.

ΟΧΙ γιατί μας ζήτησαν πίσω τα δανεικά, εξάλλου αυτά ήταν και είναι ρυθμισμένα από τις συμβάσεις.

ΑΠΛΑ, έκλεισε η στρόφιγγα και no money no funny.

Το Προφίλ μας