Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

«H κυβέρνηση δεν εκποιεί, αξιοποιεί»

«Αξιοποιούμε ακίνητη περιουσία του Δημοσίου και δεν εκποιούμε δημόσια γη». Αυτό δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σε ανακοίνωση – απάντηση στον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην τρόικα, Σερβάς Ντερούζ, ο οποίος μέσω του κυριακάτικου Τύπου ζητά ανεπιφύλακτα την πώληση του Ελληνικού, των παραλιών, αλλά και της ΔΕΗ.
Ταυτόχρονα, όμως, ο κ. Ντερούζ υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση τάσσεται παγίως κατά των ιδιωτικοποιήσεων για λόγους πολιτικούς και πολιτισμικούς, ενώ τονίζει ότι κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου δεν προέβαλε οποιοδήποτε αντεπιχείρημα. Στη δήλωσή του ο κ. Παπακωνσταντίνου επισημαίνει ότι η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης, παράλληλα με το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, το οποίο έχει αποφασιστεί από τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα - με σταθερότητα, απόλυτη διαφάνεια, με σεβασμό στην προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, και με μοναδικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.
«Τις αποφάσεις, για το τι και το πώς, τις παίρνει συντεταγμένα η Ελληνική κυβέρνηση και ουδείς άλλος. Γι' αυτό και οι φερόμενες σχετικές δηλώσεις του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε κυριακάτικες εφημερίδες είναι το λιγότερο άστοχες, και σίγουρα ανακριβείς», καταλήγει ο υπουργός Οικονομικών.

skai.gr

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

θά τρίζουν τά κόκκαλα τού Μιχάλη Παπακωσταντίνου μέ το ξεπούλημα πού κανη ο Γιώργος Παπακωσταντίνου νά τόν χαιρόμαστε εδώ στήν Κοζάνη εάν βάζανε τόν συνχορεμένο τόν Φρίξο υπουργό οικονομικών τί θά εκανε χειρότερο , περιμένετε σέ λίγα χρόνια θά ειναι πρόεδρος τού Δ.Ν.Τ.

Ανώνυμος είπε...

η αλήθεια είναι ψέμα
η ελευθερία είναι σκλαβιά (1984, οργουελ)

η εκποίηση είναι αξιοποίηση
δεν υπάρχει φτώχεια αλλά αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές
αν χρειαστεί να πάρουμε άλλα μέτρα θα παραιτηθώ (γ. παπακωνσταντίνου, υπ. οικονομικών της κατοχικης κυβέρνησης του γεωργίου β' της δυναστείας παπανδρέου)

Ανώνυμος είπε...

9: 22
Από οικονομικά φωστήρας είσαι φίλε.
Να 'ξερες και λίγο ορθογραφία. Αλλά ξέχασα εσύ μόνο οικονομικά μελετούσες ….

Ανώνυμος είπε...

Στην περιβόητη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα της Κυριακής» ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην τρόικα, Σερβάς Ντερούζ, είπε μεταξύ άλλων και κάτι που πέρασε μάλλον απαρατήρητο. Εγώ, πάντως, το πρόσεξα.



Ο κ. Ντερούζ είπε πως «Οι πιο σημαντικοί άνθρωποι της Ελλάδας που βρίσκονται εκτός πολιτικής μου έχουν πει επανειλημμένως τους τελευταίους έξι μήνες “κάνεις λάθος και χάνεις τον στόχο, το πραγματικό στοίχημα της ελληνικής οικονομίας είναι εκείνο της καθολικής ιδιωτικοποίησης της δημόσιας περιουσίας”».

Ποιοι είναι «οι πιο σημαντικοί άνθρωποι της Ελλάδας που βρίσκονται εκτός πολιτικής»; Μήπως ο κ. Ντερούζ συνάντησε την κυρία Κική Δημουλά; Μήπως συνάντησε τον κ. Μίκη Θεοδωράκη;

Δεν νομίζω η Κική Δημουλά ή ο Μίκης Θεοδωράκης να είπαν στον κ. Ντερούζ πως «το πραγματικό στοίχημα της ελληνικής οικονομίας είναι εκείνο της καθολικής ιδιωτικοποίησης της δημόσιας περιουσίας». Δεν τους έχω για τέτοιους ανθρώπους.

Κάποιους άλλους συνάντησε ο κ. Ντερούζ. Επειδή δεν τους κατονομάζει, υποθέτω πως εννοεί τον κ. Μπόμπολα, τον κ. Βαρδινογιάννη, τον κ. Κόκκαλη και άλλους τέτοιους «σημαντικούς Έλληνες».

Ο κ. Ντερούζ κάνει ένα «σημαντικό» λάθος για αυτούς τους «σημαντικούς Έλληνες». Αυτοί οι «σημαντικοί Έλληνες» δεν είναι «εκτός πολιτικής», όπως αναφέρει στη συνέντευξή του. Αντιθέτως, είναι πολύ «εντός πολιτικής» - πιο εντός δεν γίνεται. Στην ουσία, αυτοί είναι οι πολιτικοί ηγέτες της χώρας εδώ και δεκαετίες. Η χρεοκοπία της χώρας οφείλεται -σε μεγάλο ποσοστό- και σε αυτούς.

Ο κ. Ντερούζ μας είπε ποιους θεωρεί «σημαντικούς Έλληνες» και μας ενημέρωσε πως του είπαν ότι «κάνει λάθος και χάνει τον στόχο - το πραγματικό στοίχημα της ελληνικής οικονομίας είναι εκείνο της καθολικής ιδιωτικοποίησης της δημόσιας περιουσίας».

Τώρα ξέρουμε ποιους συναντά ο κ. Ντερούζ, τι του λένε και ότι συμφωνεί απόλυτα με τις απόψεις τους. Άρα, ξέρουμε πως η πρεμούρα της κυβέρνησης και της τρόικας για αποκρατικοποιήσεις και «αξιοποίηση» της δημόσιας περιουσίας είναι διαταγή των «σημαντικών Ελλήνων». Αυτοί θα αγοράσουν πρώτοι τη δημόσια περιουσία και πολύ φτηνά. Οι συμφωνίες έχουν γίνει. Γι' αυτό έχουν λυσσάξει τα παπαγαλάκια.

ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΟΥ ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΥ

Ανώνυμος είπε...

@ 10:10 π.μ.
Εσένα η ορθογραφία σε πείραξε??, πρασινοερπετό, ή το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ??..
Μα τόσο..σκλάβος είσαι???...έλεος πια!!!

.."Φωτιά και τσεκούρι στους...Ξεπουλημένους"..!!
Θεόδ. Κολοκοτρώνης!!!..

Το Προφίλ μας