Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Aναταράζομαι και φρίττω !

Του Γιάννη Κοσμίδη
Όταν οι εκπαιδευτικοί δια του συνδικαλιστικού τους οργάνου βγάζουν ανακοίνωση που μεταξύ άλλων λέει πως οι μειώσεις μισθών και το ενιαίο μισθολόγιο τους οδηγούν στην παραπαιδεία. Μάλλον αρκετοί απ’αυτούς από τούδε δεν θα πρέπει να ονομάζονται παιδαγωγοί αλλά παραπαιδαγωγοί.

-Όταν οι συνδικάλες μάχονται ‘δήθεν’ για το καλό του πολίτη αλλά στις κόκκινες γραμμές τους δεν περιλαμβάνουν κανένα όρο που να αφορά στους πολίτες αλλά στους μισθούς και στις μετατάξεις τους.

-Όταν συνδικάλες βγάζουν ανακοινώσεις για κρατικές επιχειρήσεις ωσάν να είναι μαγαζί τους(βλέπε:δεν πουλάμε και δεν πουλιόμαστε).
 

-Όταν διάφορες οργανώσεις που ‘προασπίζουν’ τον πολίτη παρεμποδίζουν την εκάστοτε κυβέρνηση που επέλεξε αυτός ο καημένος ο πολίτης,να κάνει το έργο της.
-Που όλοι μα όλοι θεωρούν τους Έλληνες υπνωτισμένους γιατί δεν εξεγείρονται και καμώνονται πως δεν καταλαβαίνουν πως άπαντες συνειδητοποίησαν ότι με το μοντέλο του άκρατου ευδαιμονισμού δεν πήγαινε άλλο.
-Που η δημαγωγία και ο λαϊκισμός βρίσκουν πρόσφορο έδαφος σε όλα τα πολιτικά κόμματα της Βουλής.
-Που είδα τους βουλευτές όλων των κομμάτων να συντάσονται εις μιαν φωνή για να προασπιστούν το…..δικηγορικό επάγγελμα και το κεκτημένα του.
-Που ενώ οι συνταξιούχοι και οι μισθωτοί δείχνουν κατανόηση και υπομονή, προσδοκώντας ζούμε την επανάσταση της νομενκλατούρας στην νεοΕλλάδα μας.
-Που είμαστε ένας τόσο εύκολα χειραγωγούμενος λαός από την τηλεόραση(δείγμα έλλειψης παιδείας).Πέρυσι επικρατούσε η συνωμοσιολογία για το εμβόλιο και φέτος πληρώνουμε ακριβά την ευκολοπιστία μας.
-Τα σημάδια για την έλλειψη κουλτούρας από μέρους μας είναι απλά και βρίσκονται στον δρόμο. Φοράμε το κράνος αλλά δεν το δένουμε στο λαιμό,άρα το φοράμε για να μη λάβουμε κλήση για την ζωή μας δεν μας νοιάζει.Εμείς φοράμε ζώνη ασφαλείας και περικυκλωνόμαστε από αερόσακους αλλά το παιδί μας το έχουμε όρθιο στο πίσω κάθισμα για να ‘χαζεύει’ και να μη μας ‘ζαλίζει’ .

Παρόλα αυτά είμαι αισιόδοξος, με κόπο και απώλειες θα περάσει αυτός ο κάβος. Θα βγούμε δυνατότεροι και ποιοτικότεροι, αλλιώς αλίμονο μας.

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Aναταράζεται η πένα του δημοσιογρφαου Κοσμίδη και φρίττουμε όλοι μας .....λυπήσου μας παλικάρι

Ανώνυμος είπε...

12:09

Που διαφωνείς στα παρακάτω:
Που είμαστε ένας τόσο εύκολα χειραγωγούμενος λαός από την τηλεόραση(δείγμα έλλειψης παιδείας).Πέρυσι επικρατούσε η συνωμοσιολογία για το εμβόλιο και φέτος πληρώνουμε ακριβά την ευκολοπιστία μας.
-Τα σημάδια για την έλλειψη κουλτούρας από μέρους μας είναι απλά και βρίσκονται στον δρόμο. Φοράμε το κράνος αλλά δεν το δένουμε στο λαιμό,άρα το φοράμε για να μη λάβουμε κλήση για την ζωή μας δεν μας νοιάζει.Εμείς φοράμε ζώνη ασφαλείας και περικυκλωνόμαστε από αερόσακους αλλά το παιδί μας το έχουμε όρθιο στο πίσω κάθισμα για να ‘χαζεύει’ και να μη μας ‘ζαλίζει’ .

Ανώνυμος είπε...

Επειδή τυγχάνει να γνωρίζω προσωπικώς τον κ.Κοσμίδη και φυσικά το σχόλιο μου ενέχει υποκειμενικότητα άκρατη
είναι απο τους ανθρώπους που πιστεύουν και ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ εμπράκτως στην ζωή τους όσα υπογράφουν

Ανώνυμος είπε...

...VRE YPOTAKTIKOI!!!...
AFHSTE MAS HSYXOYS!!!... 'ALLA EINAI TA PROVLIMATA!!!...

Ανώνυμος είπε...

8:48
Να τα διόδια.

Ανώνυμος είπε...

Ελευθερία του λόγου (Η )
Η δυνατότητα υποταγμένοι ή/και κυβερνητικά φερέφωνα ή/και "θέλω να γίνω μ. καψής στη θέση του μ. καψή" ή/και άτομα με μηδέν κριτική σκέψη και ιδεολογία, να μπορούν να δημοσιεύουν ελεύθερα λίβελλους κατά της αλήθειας και της κοινής λογικής. όπως ο ανωτέρω "αρθρογράφος" Γ.Κοσμίδης.

και γιατί το λέω? διότι σε όλα τα άρθρα του φταίνε οι συνδικαλιστές, οι εργαζόμενοι, όσοι ξεσηκώνονται. προφανώς γράφοντας κοινοτοπίες και κενοτοπίες όπως παραπάνω πάει να χρυσώσει το χάπι για την στήριξή του στα κυβερνητικά μέτρα και στους υποψηφίους του πασοκ. θυμόμαστε όμως τα άρθρα του, άλλωστε ένα απλό ψάξιμο αρκεί...

Είναι γνωστό ότι οι συνδικαλιστές (που τυχαία όλοι οι κορυφαίοι προέρχονται από το πασοκ και τη νδ...)προοθούνται σε βουλευτικές θέσεις. Ναι, ναι, είναι γνωστό ότι η εργατική τάξη κυβερνά και διαμόρφωσε τα σκάνδαλα βατοπαιδίου, ζίμενς, ολυμπιάδας, C4I, υποβρυχίων, των χρηματοδοτήσεων λαναρά, χρηματιστηρίου....για να μην πάμε παλιά στον έσσο πάππας και τον μποδοσάκη (τον μόνο που κατάφερε να οδηγήσει σε αποπομπή πρόεδρο τράπεζας της ελλάδας το '46...). είναι γνωστό ότι εξακολουθούν να προβάλλονται κομματικά στελέχη σαν μεσσίες και άφθαρτοι ιδεολόγοι (κυρ. μητσοτάκης, γ. παπακωνσταντίνου, γ. ραγκούσης, ο δικός μας παπαιορδανίδης κλπκλπκλπ) λες και το έργο δεν το έχουμε ξαναδεί. είναι γνωστό ότι εκλέγονται άτομα 40 χρόνια τώρα όπως ο πάγκαλος, η συμβολή του οποίου στα κοινά είναι η ντροπή των ιμίων του οτσαλάν και οι κατα καιρούς
δηλώσεις του (αλλά ας είμαστε επιεικείς: γεροντική άνοια...)

είναι γνωστό ότι αποτελούν προνόμια οι μισθοί αξιοπρέπειας, η δημόσια παιδεία-υγεία-μετακίνηση (που ήδη έχουν πετσοκοπεί έδώ και μια 15ετία και η φιλότιμη κυβέρνηση τζέφρι κάνει αξιόπαινες προσπάθεις να τις εξαφανίσει τελείως)
και τελικά "μην κρίνεται εξ ιδίων τα αλλότρια"
και ζώνη στα παιδιά μας φοράμε, και τα κράνη δένουμε και ξεσηκωνόμαστε. απλά μην περιμένετε να τα δειξει το μεγκα...


και επειδη και γω ξερω τον κυριο (γνωσριστήκαμε σε μια κουβέντα προ αρκετού καιρού) όταν αποκτήσει πολιτική σκέψη και αντιληφθεί τη διαφορά δημοκρατίας και κΥνοβουλευτικής προεδρευόμενης και ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΗΣ "δημοκρατίας" (που οδηγεί στη βουλή τον ανατολάκη και τον πλεύρη και την κούρκουλα και τον κολοτούμπα κουκουλόπουλο μεταξύ άλλων), όταν αντιληφθεί ότι τα πρόσωπα δίνουν αξία στους θεσμούς, όταν καταλάβει ότι λαός εκπαιδευμένος τόσα χρόνια στην ταπείνωση είναι έρμαιο των κυρίαρχων, όταν καταλάβει ότι οι μειοψηφίες κινούν την ιστορία, θαναι αργά πια γιατί θα κάνει παρέα στους πατρώνες του σε ξεχασμένα ντουλάπια της ιστορίας.

κάποιος που έκανε κάποτε πολιτική κουβέντα μαζί του και που δεν θέλει ούτε να του μιλάει πια.
και που μερτανιώνω για τα δέκα λεπτά που ξόδεψα να γράψω αυτό και να του δώσω αξία.

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΛΑΔΗ 1:26
ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ "είναι απο τους ανθρώπους που πιστεύουν και ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ εμπράκτως στην ζωή τους όσα υπογράφουν"
ΟΤΙ ΟΝΤΩΣ ΑΦΗΝΕΙ ΟΡΘΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΝΟΣ ΤΟΥ?
Ή ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΜΙΣΘΟΥ ΤΟΥ-ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΘΩΤΟΣ- ΓΙΑ "Παρόλα αυτά είμαι αισιόδοξος, με κόπο και απώλειες θα περάσει αυτός ο κάβος."
ΚΑΙ ΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΑΡΘΡΑ!

ΡΕ ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ!!!

Ανώνυμος είπε...

Αν και η επιχειρηματολογία γραφείου τύπου Παπακωσταντίνου είναι πράγματι εξοργιστική αυτές τις δύσκολες ώρες, παρ όλα αυτά κύριοι στην Δημοκρατία και στα Blogs όλοι μπορούν και πρέπει να εκφράζονται και ορθως το aivres δινει το βήμα. Γι αυτό και δημοσιεύονται και τα σχόλια μας. Θα θελα όμως να σκεφτούμε και να σεβαστούμε αν συμφωνείτε 2 δεδομένα

1. Ο Γιάννης Κοσμίδης γράφει επωνύμως
2. Υποστηρίζει αυτό που ψήφισε, ακόμη και τα gallop ουσιαστικά λένε οτι οι Ελληνες σε επικείμενες εκλογές θα ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ

Έχω την αίσθηση οτι κάποιοι που διαφωνούν στο παρών άρθρο, είναι Πασοκ. Μήπως υπάρχει μια ανακολουθία. Δηλαδή ψηφίζουμε Πασοκ, και γω πασόκος είμαι, διαφωνούμε και συνδικαλιζόμεθα, αυτοαποκαλούμεθα σύντροφοι και βγάζουμε τον Τσίπρα απο μέσα μας, κράζουμε τον εκάστοτε κ,Κοσμίδη και μετά ξαναψηφίζουμε Πασόκ

Πρεπει οπωσδήποτε να είναι γλύφτης η παραπληροφοριοδότης? Αποκλείεται να είναι συνειδητοποιμένος Πασόκος?

Ανώνυμος είπε...

ρε πόσο μαγκες είστε να πρασβάλλετε ανωνύμως επώνυμους

Ανώνυμος είπε...

O καθένας κρίνει με βάση αυτό που ο ίδιος θα έκανε υπό τις ίδιες συνθήκες(υποταγμένοι ή/και κυβερνητικά φερέφωνα ή/και "θέλω να γίνω μ. καψής στη θέση του μ. καψή" κ.τ.λ).Ως προς τον κύριο που λυπάται το 10λεπτο μαζί μου,έχω να του πω πως αυτή είναι η δημοκρατία,πολλές διαφορετικές και ίσως αντίθετες φωνές αλλά με αλληλοσεβασμό.Να είστε καλά δέχομαι όλες τις παρατηρήσεις όμως μήπως θα ήταν καλυτερο να είναι και επώνυμες;Στο τέλος κάθε σχολίου αν δεν είναι πρόβλημα βάλτε το ονοματεπώνυμο σας.
Γιάννης Κοσμίδης.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ενοχλειστε; Έτσι δεν συμπεριφερόμαστε; Μας ενοχλεί η αλήθεια;

Ανώνυμος είπε...

mia paratirisi

ΕΝΑΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΕ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΕΚΑΝΕ ΕΝΑΝ ΕΠΩΝΥΜΟ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΣΕ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΤΕΛΕΙΩΣ ΣΥΜΠΟΤΩΜΑΤΙΚΑ- ΕΦΥΓΕ ΜΕ ΑΠ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΤΙΝΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΑΘΗΜΑ ΣΕ ΔΥΟ ΑΛΛΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟ ...ΚΙΛΚΙΣ!

ΙΣΩΣ ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΔΙΟΤΙ ΕΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ...ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ....

Ανώνυμος είπε...

Και έτσι να είναι,δεν νομιμοποιείται κάποιος να κάνει αυτού του ύφους σχόλεια ανυπόγραφα.Καταλαβαίνετε νομίζω πόσο επικίνδυνο είναι αυτό.
Γιάννης Κοσμίδης

Ανώνυμος είπε...

Βέβαια κ. Κοσμίδη ίσως πρέπει να αναρωτειθείται και για κάτι άλλο: Συνήθως η υπογραφή λειτουργεί σαν "εγκυρότητα" απόψεων, δηλαδή μπορεί να γράψει τη μεγαλύτερη μπούρδα κάποιος πανεπιστημιακός ή επιφανής επιχειρηματίας και η μπούρδα αυτή αποκτά αξία με την υπογραφή του. Και μία ανώνυμη άποψη ή άποψη ενός απλού μεροκαματιάρη μπορεί να είναι λογική και στέρεη αλλά η ανωνυμία της ή η μη "καταξιωμένη " υπογραφή λειτουργεί μειωτικά. Για αυτό προσωπικά δεν αναφέρω ποτέ ονοματεπώνυμο διότι πρέπει κάποτε να μάθουμε να διαβάζουμε και να ακούμε απόψεις και όχι ονοματεπώνυμα

Κούκος

Το Προφίλ μας