Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

ΥΠΟΜΝΗΜΑ Των Τοπικών Συμβουλίων Τρανοβάλτου – Ελάτης – Μικροβάλτου της Δημοτικής Ενότητας Καμβουνίων.


Το Γυμνάσιο Τρανοβάλτου βρίσκεται σε μία δυσπρόσιτη – ορεινή  και μειονεκτική περιοχή (όπως άλλωστε την έχει χαρακτηρίσει και η ίδια πολιτεία) και με ένα οδικό δίκτυο το οποίο έχει κατασκευαστεί στην δεκαετία του 1960. Με τις ίδιες επικίνδυνες στροφές και την ίδια κακή ασφαλτόστρωση. Να σημειώσουμε επιπλέον ότι στο συγκεκριμένο δρόμο έχουν συμβεί πολλά θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα.


Οι καιρικές συνθήκες οι οποίες επικρατούν κατά τους Φθινοπωρινούς και Χειμερινούς μήνες είναι άκρως επικίνδυνες. Παγετός – ομίχλη – χιόνια γεγονός που αυξάνει την επικινδυνότητα του οδικού δικτύου και κατά συνέπεια και τη μεταφορά μαθητών ηλικίας 12 έως 15 ετών.

Στην περίπτωση κατάργησης της λειτουργίας του Γυμνασίου και μεταφοράς των μαθητών σε άλλη σχολική μονάδα θα πρέπει τα παιδιά μας να ξυπνάνε στις 6: 00 π.μ για να επιβιβαστούν στο λεωφορείο που θα τα μεταφέρει στις 6:45 και με θερμοκρασία στους μείον πέντε και μείον δέκα πέντε άλλες φορές και να επιστρέφουν το μεσημέρι στις 15: 15’ με κίνδυνο – τονίζουμε – πάντα της ζωής τους.

Η ασχολία των κατοίκων του Τρανοβάλτου είναι αποκλειστικά με την Εξόρυξη και την Επεξεργασία Μαρμάρων  και με την ορεινή Γεωργοκτηνοτροφία γεγονός που καθιστά αδύνατη έως και απαγορευτική την μετεγκατάσταση τους.,

Στο σχολ. Έτος 2010-2011 στο Γυμνάσιο φοιτούν 28 μαθητές.

Το κτίριο του Γυμνασίου χτίστηκε το έτος 1997, είναι σε άριστη κατάσταση και ικανό να φιλοξενήσει μεγάλο αριθμό μαθητών.





Διαθέτει:

  1. Αίθουσα κλειστού Γυμναστηρίου, με αθλητικά όργανα
  2. Αίθουσα Πληροφορικής, πλήρως εξοπλισμένη
  3. Αίθουσα Εικαστικών και Μουσικής
  4. Αίθουσα Δανειστικής Βιβλιοθήκης
  5. Εργαστήριο Φυσικής – Χημείας πλήρως εξοπλισμένο και σε πλήρη λειτουργία
  6. Αίθουσα Τεχνολογίας
  7. Αίθουσα Κυλικείου
  8. Αίθουσα προβολών με τον απαραίτητο εξοπλισμό
  9. Άνετες αίθουσες διδασκαλίας.

Στον αύλειο χώρο υπάρχει γήπεδο μπάσκετ, γήπεδο βόλεϊ  και γήπεδο χάντμπολ.

Το σχολείο μας παίρνει μέρος και σε πολλά προγράμματα  Πολιτιστικά – Περιβαλλοντικά – Αγωγής Υγείας, στα οποία συμμετέχει κατά το δυνατόν κι όλη η Τοπική Κοινωνία. Πέρυσι μάλιστα παρουσιάσαμε και αντίστοιχο πρόγραμμα στην Πάρο.

Θεωρούμε, ότι το σχολείο μας αποτελεί κόσμημα για το Νομό και κατά κοινή ομολογία όλων των επισκεπτών και επειδή το σχολείο είναι μοχλός ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής ιδιαίτερα, σε απομονωμένες περιοχές σαν τον Τρανόβαλτο,(όπου η Εξόρυξη και Επεξεργασία των Μαρμάρων είναι μοναδική στην Δυτική Μακεδονία), είναι ξεκάθαρο ότι εάν κλείσει το σχολείο, μοιραία εκδιώκονται βίαια όλοι οι κάτοικοι προς τα αστικά κέντρα και ο τόπος ερημώνει.

Θεωρώντας λοιπόν, πως είναι υποχρέωση της πολιτείας να παρέχει δωρεάν εκπαίδευση σε όλα τα Ελληνόπουλα και επί ίσοις όροις όπου κι αν κατοικούν,




Σας Δηλώνουμε:

Την ομόφωνη και αδιαπραγμάτευτη απόφαση των Τοπικών Συμβουλίων των Τοπικών Κοινοτήτων Τρανοβάλτου – Ελάτης – Μικροβάλτου καθώς και όλων των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Καμβουνίων, ότι είμαστε αποφασισμένοι να παραμείνει το σχολείο μας  στον τόπο μας και μαζί με αυτό κι εμείς.

Επιφυλασσόμαστε να προχωρήσουμε σύσσωμα σε δυναμικές κινητοποιήσεις.




Τρανόβαλτο,   1/2/2011

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

mazi sas!!

Το Προφίλ μας