Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Ποιος θέλει η Ελλάδα να βυθισθεί στο χάος;

Με γιουχαΐσματα «υποδέχθηκαν» τον Θ. Πάγκαλο φοιτητές στο Παρίσι. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης βρέθηκε σε εκδήλωση προς τιμήν του φιλοσόφου Κώστα Αξελού και του σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά. Όμως η βραδιά δεν κύλησε αρμονικά. Για την παρουσία του είχαν ενημερωθεί Έλληνες που σπουδάζουν στη γαλλική πρωτεύουσα, οι οποίοι πήγαν στην αίθουσα που γινόταν η εκδήλωση και σήκωσαν πανό με σύνθημα συμπαράστασης προς τους 300 μετανάστες- απεργούς πείνας. Όταν είδαν τον Θ. Πάγκαλο ξέσπασαν σε αποδοκιμασίες και του ζητούσαν να «βγει έξω».
Το επεισόδιο συνέβη το ..βράδυ του Σαββάτου στο «Ελληνικό Σπίτι» στο Παρίσι. Ο Θ. Πάγκαλος κάλεσε τους φοιτητές να συνομιλήσουν μαζί του την επόμενη ημέρα και όταν εκείνοι αρνήθηκαν, ο αντιπρόεδρος αποχώρησε. Μαζί του αποχώρησαν και οι περισσότεροι παρευρισκόμενοι και η εκδήλωση ακυρώθηκε. 

Η ανακοίνωση του κ. Πάγκαλου για το συμβάν:



"Η χθεσινή τρομοκρατικού χαρακτήρα παρέμβαση Γάλλων αναρχικών και Ελλήνων οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ στο Ελληνικό Σπίτι της Πανεπιστημιούπολης του Παρισιού, παρεμπόδισε και τελικά ματαίωσε την προβολή του αντιδικτατορικού αριστουργήματος του Κώστα Γαβρά «Ζ». Ο ίδιος ο σκηνοθέτης και άλλοι παράγοντες του φιλμ που παρίσταντο και επρόκειτο να τιμηθούν, εξαναγκάστηκαν να αποχωρήσουν διαμαρτυρόμενοι για τα επεισόδια.

Μαζί τους απεχώρησε μεγάλος αριθμός θεατών που ήταν επίσης παρόντες για να τιμήσουν τον Κώστα Γαβρά, ανάμεσά τους και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, προσωπικός φίλος του σκηνοθέτη, εμπνευστής του πολιτικού συνθήματος «Ζ» και παλαιός κάτοικος του Ελληνικού Σπιτιού.

Οι ισχυρισμοί των αναρχικών και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι η παρουσία της Κυβέρνησης ήταν αυτή που τους ερέθισε είναι παντελώς ψευδείς, αφού οι ίδιοι ομολογούν σε ένα από τα blogs τους ότι δε γνώριζαν ότι ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης θα ήταν παρών, αλλά –προφανώς θέλοντας να εκμεταλλευτούν την απήχηση του Κώστα Γαβρά στην Ελλάδα και τη Γαλλία- είχαν σχεδιάσει την δια της βίας απαγόρευση προβολής του «Ζ» με την ταυτόχρονη προβολή άλλης ταινίας του, με τον τίτλο: «Παράδεισος στη Δύση» με κεντρικό ήρωα έναν λαθρομετανάστη, ώστε να αναδείξουν το θέμα των λαθρομεταναστών-απεργών πείνας στην Αθήνα.

Η πρωτοφανής αποδοκιμασία του αντιδικτατορικού φιλμ «Ζ» έχει βαθιά πολιτική σημασία και δείχνει για μια ακόμα φορά ότι οι δυνάμεις αυτές ουδέποτε αποδέχθηκαν την κοινοβουλευτική δημοκρατία που με τόσο αίμα κερδήθηκε από τον ελληνικό λαό.

Δείχνει επίσης και την αντίληψή τους για τον πολιτισμό, την τέχνη και τους δημιουργούς θυμίζοντας τις χειρότερες εποχές των κάθε είδους απολυταρχικών καθεστώτων όταν οι δημιουργοί χαρακτηρίζονταν «εχθροί του λαού» ή «εχθροί του έθνους» και βασίλευε η λογοκρισία και οι διώξεις. Από την άποψη αυτή η προσβολή που διέπραξαν προς τον Κώστα Γαβρά είναι ξεκάθαρη απειλή για την ελευθερία της έκφρασης.

Πώς η δημοκρατία θα προστατέψει αυτή την ελευθερία εντός και εκτός πανεπιστημιακών χώρων απέναντι στη φασιστική αντίληψη των αναρχικών και των οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι πιστεύουν ότι έχουν το δικαίωμα «στο όνομα του λαού» να καθορίζουν ποιες εκδηλώσεις θα γίνονται και ποιοι ομιλητές μπορούν να μιλήσουν, χρησιμοποιώντας κάθε είδους απειλές, υβριστικούς χαρακτηρισμούς και προ πάντων, σωματική βία;

Είναι δυνατόν μια τέτοια συμπεριφορά απέναντι στον Κώστα Γαβρά και την ταινία του «Ζ» να μην καταδικαστεί ξεκάθαρα από το σύνολο του πολιτικού κόσμου αλλά και τους πνευματικούς ανθρώπους της χώρας μας;

Δεν υπάρχει πια καμία αμφιβολία ότι η ελληνική κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια οργανωμένη προσπάθεια που, δυστυχώς, έχει πολιτική κάλυψη από κοινοβουλευτικά –δηλαδή συστημικά- κόμματα, να κατρακυλήσει στη βία και την αστάθεια.

Όσα έγιναν στο Παρίσι, όπως και όσα έγιναν στο Βερολίνο ή θα γίνουν αύριο στο Λονδίνο και τη Ρώμη, υπονομεύουν την διεθνή εικόνα της χώρας και την προσπάθειά της να εξέλθει από την κρίση. Ποιος θέλει η Ελλάδα να βυθισθεί στο χάος;".

pelasgia.blogspot.com

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Παγκαλος λεει τα δικα του.

Ανώνυμος είπε...

O Παγκαλος λεει τα δικα του.

Ανώνυμος είπε...

"Ο Θεόδωρος Πάγκαλος αποδοκιμάστηκε από Έλληνες φοιτητές στο Ελληνικό Σπίτι της Πανεπιστημιούπολης στο Παρίσι και αναγκάστηκε να αποχωρήσει. Η πραγματικότητα αποδεικνύεται πολύ σκληρή για τον κ. Πάγκαλο, όταν βρίσκεται έξω από το στούντιο του Mega και την τρυφερή αγκαλιά του Γιάννη Πρετεντέρη.

Οι αποδοκιμασίες στον κ. Πάγκαλο στο Παρίσι έρχονται λίγες μόνο ημέρες μετά από την αποδοκιμασία του Γιώργου Παπανδρέου από Έλληνες φοιτητές στο Βερολίνο. Οι Έλληνες φοιτητές παρευρίσκονταν στην εκδήλωση, για να ενημερώσουν Έλληνες και Γάλλους για την κατάσταση των απεργών πείνας και για την ανυποχώρητη στάση της κυβέρνησης.

Η χούντα του ΠΑΣΟΚ αποδεικνύεται λιγότερο έξυπνη από τη χούντα των συνταγματαρχών – ο Παπαδόπουλος και ο Παττακός δεν πήγαιναν σε εκδηλώσεις σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, γιατί ήξεραν πως θα πέσει το γιαούρτι σύννεφο.

Η ιδανική λύση για να μην αντιμετωπίζουν πρόβλημα τα στελέχη της χούντας του ΠΑΣΟΚ -όταν πηγαίνουν σε πανεπιστήμια του εξωτερικού- είναι να συνοδεύονται από καμιά δεκαριά διμοιρίες των ΜΑΤ που θα πετούν χημικά στους φοιτητές, θα τους συλλαμβάνουν και θα τους κάνουν μαύρους στο ξύλο.

Όσο για τον Κώστα Γαβρά –στον οποίο ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση στην οποία παρευρέθη ο κ. Πάγκαλος-, ας πρόσεχε. Το «Ζ» γυρίστηκε τη δεκαετία του ’60, όταν ήταν της μόδας η αντίσταση και αυτά τα θέματα «πουλούσαν» και συγκινούσαν τα πλήθη. Τώρα γίνεται και πάλι της μόδας η αντίσταση –στη ζωή, όχι στο σινεμά-, αλλά ο κ. Γαβράς είναι πια ένας χορτασμένος και ηλικιωμένος άνθρωπος που έχει φίλους ανθρώπους σαν τον Θεόδωρο Πάγκαλο. Περαστικά του. "

Ανώνυμος είπε...

Ο Πάγκαλος θα έπρεπε να είχε εκδιωχθεί από το ΠΑΣΟΚ από την στιγμή που δήλωσε στον λαό το "μαζί τα φάγαμε".
Όλα τα άλλα είναι Παγκαλιές...

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή στον ΣΥΡΙΖΑ.
ΝΤΡΟΠΗ.
ΔΕΝ ΣΕΒΆΣΤΗΚΑΝ ΟΎΤΕ ΤΟΝ ΓΑΒΡΑ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΑΞΕΛΟ.
15-20 Ανόητοι μας ντροπιάζουν όλους.
Πάνγαλε 15 - 20 άντε 50 είναι γράφτους στα ΑΡΧ@@@@ σου

Ανώνυμος είπε...

Οταν μετα απο οσα εχουν γινει διαβαζεις ενα τετοιο σχολιο σαν του 11:45 και βλεπεις οτι υπαρχουν τετοια ΖΩΑ, τετοια ορθια ΒΟΔΙΑ τι να πεις.........................................
Μας ντροπιαζουν οι φοιτητες και οχι Ο ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΚΗΦΗΝΑΣ ΜΠΟΥΧΕΣΑΣ.... ΟΥΣΤ ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

Αυτόκλητοι υπερασπιστές τις «εργατικής τάξης και των συμφερόντων του Ελληνικού Λαού».
Τον εαυτό σας και τα αρχ@@@@ σας εκφράζετε και εκπροσωπείτε και κανέναν άλλο.
Άντε γιατί πολύ σας ανεχτήκαμε ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ.
Που θα μιλήσεις έτσι για τον Πάνγκαλο !!!
ΒΛΑΚΑ Ε ΒΛΑΚΑ

Ανώνυμος είπε...

@ 11:45 μ.μ. Μήπως είσαι από τους ΑΚΚΠ-πέρ'απ'το ποτάμ'?..
Γιατί τα γραφόμενά σου και το γλείψιμό σου προς τους κυβερνητικούς και κωνσταντοπολικούς είναι ακριβώς ίδια με τους σάλιαγκες και πρασινοχαφιεδοκόλακες πρασινογκούστηρες αυτούς!!!...
Κέρδισες πάλι σήμερα το κοκκαλάκι σου..γλύψτο καλά!!!...

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΝΟΗΤΟΣ ΚΑΙ ΒΛΑΚΑΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΜΑ@@ΚΑΣ.
ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Στην εκδήλωση του κινήματος ΣΠΙΘΑ στην Θεσσαλονίκη έδωσαν το παρών ο Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο Στέλιος Παπαθεμελής ….
ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ….

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ του κραξίµατος είναι εδώ. Εντός και εκτός συνόρων. Τελευταίο παράδειγµα, η ηχηρή υποδοχή που επιφύλαξαν έλληνες φοιτητές στον Θόδωρο Πάγκαλο σε προβολή της ταινίας του Κώστα Γαβρά «Ζ» στο Παρίσι.

Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ είναι από τους Ελληνες που έζησαν στο πεζοδρόµιο τον Μάη του ‘68. ∆εν θα µπορούσε ποτέ να φανταστεί πως θα βρισκότανπολλά πολλά... χρόνια αργότερα ως στέλεχος ελληνικής σοσιαλιστικής κυβέρνησηςνα λοιδορείται από σπουδαστές στο Παρίσι. Ούτως ή άλλως, ήταν η εβδοµάδα του κραξίµατος. Φωνές άκουσε ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο Πανεπιστήµιο Χούµπολτ του Βερολίνου. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας, εισερχόµενος στο εστιατόριο «17» στο Κολωνάκι. Είχαµε µικρή διαδήλωση διαµαρτυρίας έξω απότο σπίτι όπου µένει ο Ακης στη ∆ιονυσίου Αρεοπαγίτου. Τέλος, η επίθεση που δέχθηκε την Παρασκευήτο βράδυ στο «Αλάτσι» ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος είναι σε άλλη κατηγορία. Ευτυχώς έδειξαν ψυχραιµία οι αστυνοµικοί του. ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ καζάνι σε υπερχείλιση; ∆εν είναι σίγουρο. Γιατί όλα τα κραξίµατα που κατέγραψε το δελτίο πολιτικής επικαιρότητας την περασµένη εβδοµάδα έχουν ένα κοινό στοιχείο: δεν αποτελούν αυθόρµητο ξέσπασµα της οργής απλών ανθρώπων. ∆εν οφείλονται σε πολίτες που αντιλαµβάνονται το κράξιµο ως συµβολική χειρονοµία αυτοδικίας.

Πρόκειται για οργανωµένες ενέργειες από αποφασισµένες οµάδες. Οµάδες που έχουνεπιλέξει το κράξιµο ωςµορφή πολιτικής δράσης πιο προχωρηµένη από τη διαδήλωση και πιο ήπια από τον ξυλοδαρµό.

ΑΣΦΑΛΩΣ, τα ουρλιαχτά ενέχουν στοιχείοψυχολογικής βίας. Είναι όµως ενδιαφέρον πως όλοι όσοι τα άκουσαν την περασµένη εβδοµάδα επέδειξαν ψυχραιµία. Γιατί;∆ιότι επρόκειτο για σκηνοθετηµένες ενέργειες µεµικρή συµµετοχή. Κάτι που φαίνεται όταν είσαι εκεί. Η τηλεόραση – και η αποτύπωση στα ΜΜΕ –µεγαλοποιεί τα συµβάντα αυτά. Από κοντά όµως η εικόνα είναι διαφορετική.

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ότι η κοινωνία δοκιµάζεται. Ή ότι υπάρχει οργή και απογοήτευση στη χώρα για το πού φθάσαµε και για το πού πάµε. Ωστόσο, όσοι πληρώνονται λιγότερο ή είναι άνεργοι αντιµετωπίζουν την κατάστασή τους µε αξιοπρέπεια. Ακόµη δεν έχουν βγει στον δρόµο, δεν σπάνε βιτρίνες, δεν βρίζουν δηµόσια πρόσωπα που συναντούν. Αυτό είναισε µεγάλο βαθµό επιλογή συγκεκριµένων πολιτικών οµάδων που θέλουν να προβοκάρουν την όξυνση.

ΕΝΤΑΞΕΙ, ας είµαστε κουλ. Συµβαίνουν αυτά. ΣτηνΤουρκία οισωµατοφύλακες έχουν µαζί µαύρες οµπρέλες που τις ανοίγουν εν ριπή οφθαλµού αν αρχίσουν να πέφτουν αυγά και τέτοια. Η ελληνική πολιτική, πάλι, έχει µπει σαφώς στον αστερισµό της προβοκάτσιας. Φαίνεται κι από ταεπεισόδια στις απεργιακές πορείες, όπως σε αυτή της περασµένης Τετάρτης. Οσοι, πάντως,ονειρεύονται µια Πλατεία Ταχρίρ στο Σύνταγµα, θα πρέπει να αναλογιστούνότι χρειάζεται πολύς και απελπισµένος κόσµοςγια να την γεµίσει. Ενώ για ένα κράξιµο φθάνουν δέκα - δεκαπέντε άτοµα και µια κάµερα.
ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ από τα ΝΕΑ.

Ανώνυμος είπε...

"...ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ότι η κοινωνία δοκιµάζεται."...

Είμαστε καλά?..
Τα μέτρα αυτά παίρνονται για δοκιμή??..
Εδω αλλάζουν εργασιακές σχέσεις, κακοπληρωμές, εξαπλώνεται η φτώχεια, η ανεργία, η αλητεία των κυβερνώντων, εξατμίζεται η περηφάνεια και η αξιοπρέπεια των πολιτών και σεις μιλάτε για "δοκιμασία"??..
ΑΑ!! ρε Κωνσταντοπουλικοί!!!..
Φούρκα που σας χρειάζεται!!!...

- Ο ΔΩΔΕΚΑ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ -

Ανώνυμος είπε...

ο 11:45 ειναι τοσο ασχετος που λεει " δεν σεβαστηκαν τον γαβρα και τον αξελο"

ο αξελος εχει πεθανει. και οπως ελεγε και ο καβαφης "ας θες να πλατιασει ο νους, το σεβας να το αποδιωξεις"
τωρα για παγκαλο ε γεροντικη άνοια...
παντως το θεμα των 300 απεργων πεινας τολυσε η χουντα. το θεμα για αυτην ηταν χωροταξικο. αφου εγυγαν απο την αδεια και εκτο χρησης αιθουσα της νομικης και πηγαν σε ιδιωτικο χωρο , μπορουν να πεθανουν ησυχοι...

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΔΙΩΞΗ ΤΟΥ Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

Σήμερα 33ή μέρα της απεργίας πείνας των μεταναστών στην Ελλάδα, η πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους 300 απεργούς πείνας είχε αποφασίσει να παραβρεθεί στην προγραμματισμένη εκδήλωση-αφιέρωμα στο έργο του σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά στην Fondation Héllenique (Ελληνική φοιτητική εστία στο Παρίσι). Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε ομιλία του σκηνοθέτη και προβολή της πρόσφατης ταινίας του «Παράδεισος στη Δύση» με θέμα την «παράνομη» μετανάστευση.
Θεωρήσαμε καθήκον μας να συμμετάσχουμε στην εκδήλωση ενημερώνοντας Γάλλους και Έλληνες παρευρισκόμενους για την κατάσταση των απεργών πείνας καθώς και για την ανάλγητη και ανυποχώρητη στάση της κυβέρνησης. Μια ώρα πριν την εκδήλωση, συγκεντρωθήκαμε στο χώρο, αναρτήσαμε πανό στην είσοδο της εστίας και μοιράσαμε το κείμενο αλληλεγγύης στους παρευρισκόμενους. Στη συνέχεια και με την άδεια των διοργανωτών της εκδήλωσης , εισήλθαμε στην αίθουσα προκειμένου να παρακολουθήσουμε τόσο την ομιλία του σκηνοθέτη, όσο και το έργο.
Προς μεγάλη μας έκπληξη, λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης, εισήλθε στην αίθουσα ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος. Αυθόρμητα, πήραμε το λόγο ζητώντας την αποχώρησή του από την εκδήλωση. Θεωρήσαμε προκλητική τη σημερινή παρουσία του, την ώρα που αρκετοί από τους 300 έχουν ήδη υποστεί ανεπανόρθωτες βλάβες στην υγεία τους και δύο μόλις μέρες μετά τη μεγαλειώδη γενική απεργία στην Ελλάδα.
Προσπαθήσαμε να ενημερώσουμε το κοινό για το λόγο της αγανάκτησης μας, τη στιγμή που η διεύθυνση της εστίας επιχειρούσε να παρεμποδίσει την παρέμβασή μας. Φωνάξαμε συνθήματα, τόσο σε αλληλεγγύη με τον αγώνα των μεταναστών στην Ελλάδα, όσο και ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας. Ο Θ. Πάγκαλος μας κάλεσε σε ραντεβού την επόμενη μέρα. Την ώρα που η κυβέρνηση αρνείται να ακούσει την ελληνική κοινωνία (άρα και τους μετανάστες) θεωρούμε οποιαδήποτε πρόσκληση σε φιλική κουβέντα-‘’διάλογο’’ ως εμπαιγμό, υπεκφυγή και τέχνασμα.
Μετά από αρκετή ώρα κι ενώ αρνήθηκε επανειλημμένα να απαντήσει στις ερωτήσεις που αφορούσαν τη στάση της κυβέρνησης σε σχέση με την αντιμετώπιση της απεργών πείνας, ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης αποχώρησε λέγοντας «ακυρώστε το» και βρίζοντας οποιονδήποτε τον αποδοκίμαζε. Οι παρευρισκόμενοι αντιμετώπισαν θετικά την παρέμβασή μας και παρέμειναν στη θέση τους ζητώντας τη συνέχιση της εκδήλωσης. Ωστόσο, η διεύθυνση πραξικοπηματικά την ακύρωσε ακολουθώντας πιστά την επιθυμία του.
Η σημερινή εκδίωξη του Θεόδωρου Πάγκαλου από την ελληνική εστία στο Παρίσι έχει ιδιαίτερη πολιτική σημασία. Τη στιγμή που στα νερά του Αιγαίου πνίγονται μετανάστες, που στον Έβρο χτίζονται τείχη, που 300 άνθρωποι κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους και την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση συνεχίζει την αντεργατική επίθεση ενάντια στην ελληνική κοινωνία, τα μέλη της κυβέρνησης δε νομιμοποιούνται ούτε πολιτικά, ούτε και ως φυσική παρουσία.
ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ-ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας
Πρωτοβουλία ελλήνων εργαζομένων και φοιτητών στο Παρίσι

για την αποκατασταση της αληθειας

κουκος

Ανώνυμος είπε...

εαν παντως το ερθρο θετει διλλημα παπανδρεου ή χάος

ε τοτε χαος και παλι χαος!

Ανώνυμος είπε...

http://www.topontiki.gr/article/14310

Παρίσι 27 Φλεβάρη 2011
Ανοιχτή επιστολή στον κ. Θ. Πάγκαλο
Κύριε Υπουργέ
Σαν άνθρωπος, επιστήμονας και αυτόπτης μάρτυρας στη βραδυά προς τιμή του Κώστα Γαβρά στο Παρίσι, λυπούμε ειληκρινά για τη διαστρέβλωση των γεγονότων στην ανακοίνωση σας.

Δεν έχω καμιά υποχρέωση να σας δώσω αναφορά για τις απόψεις και την ιδεολογία μου, αλλά για να τοποθετούνται τα πράγματα στη θέση τους, αναφέρω ότι δεν είμαι αναρχική, ούτε οπαδός του Σύριζα. Δυστυχώς, γιατί πολύ θα ήθελα να έχω τα νιάτα τους, δεν είμαι ούτε καν φοιτήτρια. 65 χρονών, μόλις πήρα τη σύνταξη μου από το Γαλλικό κράτος μια που το Ελληνικό, ούτε εκείνο των συνταγματαρχών, ούτε των οικογενειών Παπανδρέου, Καραμανλή και υπολοίπων δεν μου επέτρεψε να εργαστώ στη χώρα μου. Έζησα μια ζωή μετανάστρια στη Γαλλία μακριά από τους δικούς μου και την πατρίδα. Τα προβλήματα των ξένων όπου γης, με αγγίζουν ιδιαίτερα.

Αποφάσισα να παρευρεθώ το Σάββατο στην εκδήλωση για τον Κώστα Γαβρά και την προβλεπόμενη προβολή των έργων του.

Κανείς μας δεν είχε ενημερωθεί για την παρουσία σας που υπήρξε κεραυνός εν αιθρεία. Η ομάδα των φοιτητών που διαμαρτυρόταν για την πολιτική της κυβέρνησης στο θέμα των μεταναστών απαίτησε να αποχωρήσετε λόγω της πολιτική σας στο θέμα των μεταναστών και της συμπεριφορά σας απέναντι στον Ελληνικό λαό, τους Έλληνες αυτούς που αποκαλείτε καθάρματα. Απαντήσατε ότι δεν αποχωρείτε γιατι εκλεγήκατε από τον Ελληνικό λαό δημοκρατικά. Για την εφαρμογή ποιού προγράμματος εκλεγήκατε κε Υπουργέ; Με πόσα ψέματα ανεβήκατε στην εξουσία; Πόσες χιλιάδες Έλληνες σας αποδοκιμάζουν με τις τεράστιες διαδηλώσεις τους; Για ποιά δημοκρατία μιλάτε; Για κείνη που δέχτηκε την κηδεμονία της Ευρώπης και του ΔΝΤ; Η κυβέρνηση σας έδωσε χώμα, νερό, αέρα και θάλασσα, υποθαλάσσιων χώρων συπεριλαμβαλομένων, στο μεγάλο κεφάλαιο, ελληνικό και ξένο. Σε εκείνους που αποφασίζουν και επιβάλλουν αποφάσεις που δέχεστε με το χαμόγελο και προσπαθείτε να αποδείξετε ότι όταν σας ζητούν 1 τους χαρίζετε 10. Τον πλούτο της χώρας, τον ιδρώτα, την παιδεία και την υγεία των Ελλήνων, το μέλλον της νεολαίας και τη ζωή όλων μας.

Αναφέρετε στη δήλωσή σας «Η πρωτοφανής αποδοκιμασία του αντιδικτατορικού φιλμ «Ζ» έχει βαθιά πολιτική σημασία και δείχνει για μια ακόμα φορά ότι οι δυνάμεις αυτές ουδέποτε αποδέχθηκαν την κοινοβουλευτική δημοκρατία που με τόσο αίμα κερδήθηκε από τον ελληνικό λαό».

Ψεύδεστε ασύστολα. Κανείς δεν αποδοκίμασε το «Ζ» και οι φοιτητές δήλωσαν κατ` επανάληψη το ακριβώς αντίθετο. «Τιμούμε τον Κώστα Γαβρά και το έργο του». Προσωπικά πήρα για κάποια στιγμή το λόγο για να πω ότι «τα μηνύματα που βγαίνουν από το έργο του Γαβρά είναι αντίσταση στο φασισμό και τη δικτατορία. Σήμερα στην Ελλάδα δεν έχουμε δημοκρατία αλλά δικτατορία του κεφαλαίου». Η θέση αυτή που τιμά και τον Κ. Γαβρά και το έργο του, χειροκροτήθηκε όπως ακούγεται ξεκάθαρα στα διάφορα βίντεο που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή.

Δεν αποχωρήσατε κύριε Υπουργέ. Οι Έλληνες του Παρισιού σας πέταξαν έξω από το Ελληνικό σπίτι με τα «έξω, έξω» και το θρυλικό πλέον συνθημα « dégage», σύνθημα των ξεσηκωμένων λαών των πρώην Γαλλικών αποικιών, σύνθημα που τρέμουν αυτή τη στιγμή όλοι οι δικτάτορες. Ο Κ. Γαβράς και ορισμένοι παρευρισκόμενοι, ιδιαίτερα ο Πρέσβης και η Πρόξενος, υπηρεσιακώς υποχρεωμένοι, σας ακολούθησαν. Η πλειοψηφία, συμπεριλαμβανομένων των πρωτοστατούντων στα γεγονότα φοιτητών, παραμείναμε για πολύ ώρα ακόμα επιμένοντας, μάταια, να γίνει η προβολή των φιλμ. Επιθυμούσαμε να δούμε ή να ξαναδούμε το «Ζ» και να το τιμήσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Εσείς χαλάσατε την εκδήλωση, εσείς προσβάλατε ακόμα μια φορά τον Ελληνικό λαό, εσείς χλευάζετε και συκοφαντείτε τη νεολαία του. Αλλά να είστε σίγουρος, ο Ελληνικός λαός, αυτός που εσείς οδηγείτε στην καταστροφή, τον αφανισμό και τα τάρταρα, θα πεταχτεί από ξαρχής, θ` αντριέψει, θα θεριέψει και θα παρασύρει στο διάβα του αυτούς που τον καταπιέζουν, ξεπουλάν τη γη και τον ιδρώτα του στους ισχυρούς, τους έχοντες και κατέχοντες, στο ελληνικό και ξένο αδηφάγο κεφάλαιο.

Κυριακή Γεροζήση

Συνταξιούχος ερευνήτρια, βιοχημικόΣυγγραφέας.
για την αντιγραφή
κουκος

Ανώνυμος είπε...

Νεολαία ;
Ας σοβαρευτούμε 15 - 20 άτομα δημιούργισαν το πρόβλημα.
Αυτοί οι 15 - 20 δεν εκφράζουν ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΟΣ , εκτός φυσικά από την ΒΛΑΚΕΙΑ τους

Ανώνυμος είπε...

Ας ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ 10:00

ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙς ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΚΤΟΣ ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΣΟΥ!

Ανώνυμος είπε...

Να χαρω ορθογραφια.. εχεις και αποψη ΓΛΥΦΤΗ ΡΟΥΦΙΑΝΕ - ΑΜΟΡΦΩΤΕ 10:00

Το Προφίλ μας