Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Ψήφισμα συμπαράστασης συλλόγου Καθηγητών Γυμνασίου Λιβαδερού

Ο Σύλλογος καθηγητών του Γυμνασίου Λιβαδερού  δηλώνει απερίφραστα την αμέριστη συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα των μαθητών και γονέων του σχολείου προκειμένου να συνεχιστεί η λειτουργία του.
Δηλώνουμε αλληλέγγυοι στη προσπάθεια των παιδιών να κερδίσουν το δικαίωμα τους στις ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση. Λειτουργούμε το σχολείο κάτω από αντίξοες συνθήκες τόσο καιρικές όσο και συνθήκες μορφολογίας του εδάφους και οδικού δικτύου. Το σχολείο αποτελεί εστία πολιτισμού για τα παιδιά αλλά και για ολόκληρη την τοπική κοινωνία. Επίσης θέλουμε να καταγγείλουμε ως πλήρως ανακριβή τα στοιχεία που αναφέρθηκαν στα δελτα της ΝΕΤ κατά την 2/2/2011 και στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΝΕΤ κατά την 3/2/2011 τα οποία πληροφορούσαν την κοινή γνώμη ότι το σχολείο λειτουργεί με 18 μαθητές και 17 καθηγητές και ότι υπάρχει δρόμος 4 χιλιομέτρων που συνδέει το Λιβαδερό με γειτονικό χωριό όπου λειτουργεί Γυμνάσιο . Προς αποκατάσταση της αλήθειας ενημερώνουμε ότι το δυναμικό του σχολείου είναι 24 μαθητές και ότι εκπαιδευτικό έργο προσφέρουν 5 καθηγητές με οργανική θέση και 5 που έρχονται με διάθεση για συμπλήρωση ωραρίου καθώς και ότι ο εν λόγω δρόμος δεν έχει κατασκευαστεί. 
Οι τελικές αποφάσεις δε λαμβάνονται από εμάς αλλά θεωρούμε αυτονόητη υποχρέωσή μας την υπεράσπιση της αλήθειας, του εκπαιδευτικού μας έργου και των δικαιωμάτων των μαθητών μας.
Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μπραβο στους καθητηγες

Ανώνυμος είπε...

Η ΜΟΡΦΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙ ΑΥΤΟ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ. ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΚΠ/ΚΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ. ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΛΑΒΑΔΕΡΟ.

Το Προφίλ μας