Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Οργισμένη δήλωση Πεταλωτή μετά τη συνέντευξη Τύπου των εκπροσώπων της τρόικας

Απαράδεκτη χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, τη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν την Παρασκευή οι εκπρόσωποι της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ.
«Τους ζητήσαμε να βοηθήσουν και τιμάμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις μας. Δεν ζητήσαμε όμως από κανέναν να παρεμβαίνει στα εσωτερικά της χώρας. Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν τον ρόλο τους. Και αυτό θα το καταστήσουμε σαφές σε όλους τους εταίρους μας» δήλωσε.
«Έχουμε ανάγκη αλλά έχουμε και όρια. Και τα όρια της αξιοπρέπειάς μας δεν τα διαπραγματευόμαστε με κανέναν. Εντολές παίρνουμε μόνο από τον ελληνικό λαό» πρόσθεσε σε αυστηρό τόνο.
»Η κυβέρνηση επανειλημμένως έχει τοποθετηθεί για την ανάγκη αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, με όρους διαφάνειας, ώστε αυτή να συνεισφέρει στην ανάπτυξη αλλά και στη μείωση του δημόσιου χρέους. Επ' αυτού έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις καθώς και λεπτομερής σχεδιασμός σε βάθος πολλών ετών. Είναι προφανές βέβαια ότι η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει εκποίηση δημόσιας γης. Εξίσου προφανές είναι ότι για τη λήψη αυτών των αποφάσεων μόνη αρμόδια είναι η ελληνική κυβέρνηση» καταλήγει η δήλωση Πεταλωτή.

Από ΤΑ ΝΕΑ

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αφού τα συμφωνήσανε το μεσημέρι βγήκε ο Πεταλωτής το βράδυ και έπαιξε το θέατρό του. Με περισσή οργή κατήγγειλλε τους Τροϊκανούς. Θα τους κάνει ΝΤΑ. Μα ποιος υπόγραψε τα Μνημόνια 1, 2, 3 και δεν συμμαζεύεται; Εγώ;

Ανώνυμος είπε...

Πότε τα είπε αυτά η κυβέρνηση?
Όταν έβγαλε την π.... τους από το στόμα της ή μετά?

Ανώνυμος είπε...

Έτσι δήλωσε ο Πεταλωτής, ε? Πω, πωωω.... Ανατρίχιασα!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

kala, den vlepete oti o Petalotis, aloga...Petalonei.ekane mia dilosi,ypodeigma oti h hora den ine doylos kanenos.

Ανώνυμος είπε...

η ξεδιαντροπια ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΟ...........

http://24wro.blogspot.com/2011/02/blog-post_6630.html

Ανώνυμος είπε...

ημειώνεται ότι στις κινητοποιήσεις για τη μη πληρωμή των διοδίων συμμετέχουν κυρίως εκείνοι που ωφελούνται περισσότερο από την κατασκευή των οδικών αξόνων με χρήματα του συνόλου του Ελληνικού λαού» αναφέρει η Alpha Bank και συνεχίζει:

«Συμμετέχουν δηλαδή οι κάτοικοι: α) που είδαν την αξία της περιουσίας τους να πολλαπλασιάζεται από την κατασκευή των οδικών αξόνων και των άλλων μέτρων υποδομής, β) που διευκολύνονται περισσότερο για την καθημερινή είσοδό τους στην Αθήνα, αφού, χωρίς τους άξονες αυτούς, θα χρειάζονταν να σπαταλούν χρόνο, μεγάλη ταλαιπωρία και χρήματα για βενζίνη πολύ υψηλότερα από τα σημερινά διόδια. Μάλιστα, από τους πολιτικούς που εκλέγονται στην περιφέρεια της Αθήνας υποστηρίχθηκε η άποψη ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχουν διόδια εντός της Αττικής. Έτσι, ενώ οι Ολυμπιακοί αγώνες συνέβαλαν στη δημιουργία μεγάλων και εξαιρετικά πολύτιμων έργων υποδομής, κυρίως στην Αττική (κανείς δεν θέλει να σκεφτεί σήμερα πως θα ήταν η Αθήνα χωρίς την Αττική οδό ή χωρίς τη σημαντικά αναβαθμισμένη Εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, ιδιαίτερα στο τμήμα της από τον Ωρωπό έως τον Πειραιά), έρχονται σήμερα οι ευνοημένοι από αυτή την εξέλιξη να ζητήσουν την επίρριψη του κόστους για τη μεγάλη διευκόλυνσή τους στους άλλους, στους εκτός της Αττικής. Το πρόβλημα δε, διογκώνεται ακόμη περισσότερο όταν τίθεται σε συζήτηση από αρμόδιους υπουργούς θέμα σημαντικών μειώσεων στα διόδια. Αντί το Υπουργείο να δώσει στοιχεία για το πραγματικό κόστος των έργων και για τον χρόνο που θα απαιτηθεί για την ανάκτηση αυτού του κόστους με τα σημερινά διόδια και τη μειωμένη διέλευση λόγω της κρίσης, φαίνεται να υιοθετεί την άποψη ότι αυτό το κόστος θα το πληρώσουν, όχι αυτοί που πρωτίστως ωφελούνται από τα έργα, αλλά οι άλλοι.


Πηγή:www.capital.gr

Ανώνυμος είπε...

Όντως ένας γνωστός μου πούλησε το παλιοχώραφό του 600.000 Ευρώ επειδή πέρασε η Αττική Οδός σε απόσταση 2 χιλιομέτρων.

Το Προφίλ μας