Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

6 Συμβουλές να την ... "ρίξεις" στο πρώτο ραντεβού !

Ζήτησες τηλέφωνο, το πήρες! Ζήτησες ραντεβού, το πήρες! Αν ζητάς και παραπάνω τότε θα πρέπει να ξέρεις τι λέει η επιστήμη της αποπλάνησης!
Η επίπονη και … επίμονη επιστημονική έρευνα έχει εντοπίσει κάποιες χρήσιμες συμβουλές που θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν να "κλέψεις" τις εντυπώσεις στο πρώτο ραντεβού.
Η αλήθεια είναι βέβαια ότι η έκβαση του πρώτου ραντεβού είναι και λίγο θέμα τύχης. Και υπάρχουν πολλές συγκρουόμενες συμβουλές για το θέμα αυτό. Είναι καλύτερα να το παίξεις σκληρός ή να είσαι πιο άνετος; Να τη φιλήσεις στο πρώτο ραντεβού; Να ντυθείς καλά ή να εμφανιστείς επιμελώς ατημέλητος;


Ευτυχώς η επιστήμη μπορεί να σας δώσει τις απαντήσεις. Χιλιάδες ώρες έρευνας σε .. εργαστήρια σε όλο τον κόσμο έχουν αφιερωθεί στην εξεύρεση απαντήσεων σε ερωτήσεις σας κι αυτές.

Εμείς παρουσιάζουμε 5+1 άκρες από την επιστήμη που μπορούν να σου προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια. Έχεις ακούσει για την αποδεικτική ιατρική; Αυτό είναι το … τεκμηριωμένο ραντεβού.

Συμβουλή # 1: Ανέβασε τη θερμοκρασία
Μια σημαντική ψυχολογική μελέτη έδειξε ότι η θερμοκρασία μπορεί να επηρεάσει την κρίση του ραντεβού ΣΟΥ, όσον αφορά την προσωπικότητά σου. Σε ένα πείραμα, οι συμμετέχοντες που κρατούσαν ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι είχαν περισσότερες πιθανότητες να κρίνουν ότι το άλλο άτομο έχει ‘’θερμότερη’’ προσωπικότητα σε σύγκριση με τους συμμετέχοντες οι οποίοι είχαν στα χέρια τους ένα φλιτζάνι παγωμένο καφέ

Συμβουλή # 2: Μίλα στο δεξί αυτί της
Η συμβουλή αυτή προέρχεται από ένα ζευγάρι Ιταλών ψυχολόγων που έκαναν μια έρευνα με τη βοήθεια μιας νεαρής ηθοποιού, η οποία ανέλαβε να προσεγγίσει άτομα και των δύο φύλων σε nighclubs και απλά να τους ζητήσει ένα τσιγάρο. Επειδή στα νυχτερινά κέντρα η μουσική είναι πολύ δυνατά, φαινόταν λογικό για εκείνη να γείρει και να μιλήσει απευθείας στο δεξί ή το αριστερό αυτί του συνομιλητή της.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι άνδρες είχαν περισσότερες πιθανότητες να προσφέρουν ένα από τα τσιγάρα τους από ό, τι οι γυναίκες. Το εντυπωσιακό εύρημα, ωστόσο, ήταν ότι όλοι, ανεξαρτήτως φύλου, είχαν σημαντικά περισσότερες πιθανότητες να ανταποκριθούν στο αίτημα όταν τους είχε υποβληθεί στο δεξί αυτί, σε σύγκριση με το αριστερό.

Αν, λοιπόν, θέλεις ένα πρόσωπο να συμμορφωθεί με το αίτημά σας για ένα ραντεβού αργά το βράδυ μετά το club, μπορείς να δοκιμάσεις να του φωνάξεις στο δεξί αυτί .

Συμβουλή # 3: Επιλογή μουσικής
Σε ένα πείραμα που έκαναν Γάλλοι ψυχολόγοι, ηλικίας 18-20 ετών, οι ανύπαντρες γυναίκες άκουγαν μουσική ενώ ήταν φαινομενικά εν αναμονή της έναρξης του πειράματος. Πέντε λεπτά αργότερα συναντιούνταν με ένα νεαρό άνδρα συμμετέχοντας στη συμπλήρωση μιας έρευνας μάρκετινγκ.

Στην πραγματικότητα, το πείραμα αρχίζει από τη στιγμή που οι γυναίκες άρχισαν να ακούνε τη μουσική, η οποία περιελάμβανε είτε ρομαντικούς είτε ουδέτερους στίχους. Στη συνέχεια, μετά την έρευνα μάρκετινγκ, ο άνδρας, ο οποίος ήταν στην πραγματικότητα ένας από τους ερευνητές, ζητούσε από τη γυναίκα το τηλέφωνό της. Οι γυναίκες που είχαν προηγουμένως ακούσει ρομαντικούς στίχους ήταν περισσότερο πιθανό να δώσουν τον αριθμό τους από εκείνες που είχαν ακούσει ουδέτερο τραγούδια.

Συμβουλή # 4: Τρομάξτε την
Το 1974 Βρετανοί ψυχολόγοι μελέτησαν την ανθρώπινη έλξη χρησιμοποιώντας δύο γέφυρες που διέσχιζαν ένα τοπικό ποτάμι. Η μία γέφυρα ήταν μόλις δέκα μέτρα πάνω από το ποτάμι και είχε σταθερές χειρολαβές. Η άλλη είχε ελαφριά κλίση, ταλαντευόταν όταν οι άνθρωποι προσπαθούσαν να τη διασχίσουν και ήταν 230 μέτρα πάνω από το ποτάμι.

Οι άνδρες που είχαν περάσει μόνο μία από τις δύο γέφυρες, συναντήθηκαν με μια ελκυστική ερευνήτρια, η οποία τους ζήτησε να συμπληρώσουν διάφορα ερωτηματολόγια. Οι άνδρες που είχαν διαβεί την τρομαχτική γέφυρα ήταν πιο πιθανό να αναζητήσουν περαιτέρω επαφή με την ερευνήτρια από ό, τι οι άνδρες που είχαν διασχίσει τη σταθερή γέφυρα. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι είναι σαν οι άνδρες να παρεξήγησαν το άγχος που προκαλείται από τη φυσιολογική διέγερσή τους, την αυξημένη καρδιακή συχνότητα, τις ιδρωμένες παλάμες και ούτω καθεξής; ερμηνεύοντάς την ως σεξουαλική έλξη και επιθυμία.

Ηθικό Δίδαγμα: Φόβισε την και τα υπόλοιπα απλά θα ακολουθήσουν.

Συμβουλή # 5: Κρύψτε τα συναισθήματά σας
Όλοι γνωρίζουν ότι οι άνθρωποι επιλέγουν τα άτομα που τους έχουν επιλέξει. Στην ψυχολογία αυτό αποκαλείται η αρχή της αμοιβαιότητας. Όταν νιώθουμε έλξη για κάποιον, έχουμε την τάση να τον αφήσουμε να το καταλάβει.

Μια μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Psychological Science, δείχνει ότι θα ήταν καλύτερο να κρατήσετε το στόμα σας κλειστό, τουλάχιστον όσον αφορά τα συναισθήματά σας. Φοιτήτριες είδαν το προφίλ στο Facebook τεσσάρων φοιτητών που είχαν δει προηγουμένως το δικό τους προφίλ, και τους είπαν ότι οι απαντήσεις των αγοριών ανέφεραν ότι τους άρεσε πολύ, τους άρεσε λίγο ή ότι οι απαντήσεις τους ήταν διφορούμενες. (Τα προφίλ στο Facebook ήταν εικονικά όπως και οι απαντήσεις.)

Όπως ήταν αναμενόμενο οι γυναίκες ανέφεραν μεγαλύτερη έλξη για τα αγόρια που είπαν ότι τους άρεσαν πολύ, σε σύγκριση με τα παιδιά που είχαν πιο χλιαρή αντίδραση. Το πιο ενδιαφέρον, όμως, ήταν ότι οι γυναίκες ένιωθαν περισσότερη έλξη για τους άνδρες που είχαν διφορούμενη στάση. Ίσως αυτό εξηγεί γιατί η ασάφεια είναι τελικά … ερωτική.

Συμβουλή # 6: Φορέστε κόκκινο
Σε όλους, άνδρες ή γυναίκες, αρέσει το κόκκινο. Σε μια μελέτη, που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Rochester, οι ερευνητές ανέφεραν ότι «το κόκκινο μπορεί να χρησιμεύσει ως αφροδισιακό για τους άνδρες, επειδή εμπεριέχει την έννοια του σεξ και του ρομαντισμού».

Κάποιοι θεωρούν ότι η προτίμηση των ανδρών για το κόκκινο έχει βιολογικές ρίζες, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι η σύνδεση του κόκκινου με το ρομαντισμό είναι πολιτιστική. Σε κάθε περίπτωση, σε πέντε διαφορετικά πειράματα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που φορούσαν κόκκινο ή μπήκαν μπροστά σε κόκκινο φόντο είχαν βαθμολογηθεί από τους άνδρες ως πιο ελκυστικές και πιο σεξουαλικά επιθυμητές από τις γυναίκες που φορούσαν άλλα χρώματα.

Νεότερη μελέτη που έκαναν οι ίδιοι ερευνητές διαπίστωσε ότι και οι γυναίκες προτιμούν τους άνδρες με κόκκινα ρούχα ή μπροστά από κόκκινο φόντο. Και όχι μόνο αυτό: οι γυναίκες πίστεψαν ότι οι άνδρες που φορούσαν κόκκινο είχαν υψηλότερο status.

Ράνια Μαλλίου
www.okokoras.gr

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Ζήτησες τηλέφωνο, το πήρες! Ζήτησες ραντεβού, το πήρες!"
Εγώ δεν έχω το τηλέφωνο από την κοπέλα της φωτογραφίας. Μήπως Ai-Vres μπορείς να μου το δώσεις για να δοκιμάσω τις συμβουλές σου;

ai-vreS είπε...

Μακάρι να το 'χαμε κι εμείς ...

Ανώνυμος είπε...

Aide Aide blogtzi mou, mas pirane svarna, kanoume sex me tilepa8ia, to mialo mas exi pixi apo tis makakies tou internet.

Ανώνυμος είπε...

11:31
Ασε άσε, όταν ήμασταν μικροί ασχολούμασταν με άλλες μ@λ@κ όπως πορείες, αφισοκολλήσεις και όλα τα σχετικά. Μετά το 89 ασχολούμαστε με νέου τύπου.

Ανώνυμος είπε...

Σε απεργία πείνας κατεβαίνει την...ΤσικνοΠέμπτη ο Είς εκ των 6 νεαρών που αποτελούν την συντακτική ομάδα του Αι-βρές.Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Ρεπορτάζ και με τοπική ανταπόκριση του ΑΠΕ, ο αποκαλούμενος...Cabriole, αποφάσισε να απεργήσει την Τσικνοπέμπτη και σε 24ωρη αποχή απο το συσσίτιο, επειδή η εργοδοσία του δεν του εδωσε την αύξηση 60% στο μισθολόγιο του, αύξηση που επρεπε να καταβληθεί απο 1/1/11!!!
Απο πλευράς δνσης Ιστολογίου, κατέστη σαφές, πρός τον νεαρόν...Cabriole, οτι ο Στρός-Κάν δεν ενέκρινε την αυξηση του και ως εκ τούτου μπορεί να προβεί σε αποχή απο το συσσίτιο, οχι μόνο την ΤσικνοΠέμπτη, αλλά ολο το 2011....

Το Προφίλ μας