Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Χρέος σας κ. Βουλευτές



του Γιάννη Μανέ Αν/πρόεδρου ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ   
   Η υποταγμένη στις εντολές της ΤΡΟΙΚΑΣ κυβέρνηση  του κ. Γεωργίου Παπανδρέου στήνει καθημερινά με την πλάτη στον τοίχο όλες τις κοινωνικές ομάδες.Στέλνει στο «εκτελεστικό απόσπασμα» τους ανθρώπους της εργασίας και του μόχθου και προσφέρει στα πόδια των ιδιωτών τον  πλούτο της Χώρας.Προσχηματικά και χωρίς να αναγράφεται πουθενά στο ΜΝΗΜΟΝΙΟ παραχωρεί τον μαύρο χρυσό της Δυτικής Μακεδονίας  και όλων των Ελλήνων, στα προσκείμενα στο ΠΑΣΟΚ επιχειρηματικά συμφέροντα.

      Η υπουργός περιβάλλοντος κ. Μπιρμπίλη κάνει τα αδύνατα δυνατά ώστε να εξυπηρετήσει τους « μεταπράτες αεριτζήδες » - υποστηρικτές της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ- να θησαυρίσουν εις βάρος του Έλληνα καταναλωτή.
Αποφασίζει να μην προχωρήσει στην παραχώρηση των λιγνιτικών κοιτασμάτων σε ιδιώτες, όπως  έχει δεσμευθεί η χώρα μας στην Ε.Ε,  με την υποχρέωση βέβαια από την πλευρά τους  να προχωρήσουν παράλληλα σε  κατασκευή νέων εργοστασίων, αλλά να τους χαρίσει με « ισοδύναμες λύσεις » τα φιλέτα των ατμοηλεκτρικών και υδροηλεκτρικών σταθμών!!!
     Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και η Μπιρμπίλη καλά κάνουν.
    Η Δυτική Μακεδονία  όμως πως αντιδρά;  Πέρα από το έκτακτο Νομαρχιακό Συμβούλιο και τις αντιδράσεις των Σωματείων οι άλλοι όλοι που είναι;
Που είναι οι βουλευτές του Νομού  και ιδιαίτερα κυβερνητικοί να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να σταματήσει το θέμα παραχώρησης του 40% ; 
Δεν θα έπρεπε  οι κυβερνητικοί βουλευτές να μπουν μπροστά και να απαιτήσουν μαζί με όλους τους άλλους θεσμικούς φορείς όχι μόνο να μην πουληθούν μονάδες, αλλά επιθετικά να υλοποιήσει ο κ. Παπανδρέου όλες τις προεκλογικές του δεσμεύσεις για νέες μονάδες, για μετεγκαταστάσεις οικισμών, για διανοίξεις ορυχείων, για ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ και για όλα όσα εκείνα που με ευκολία υποσχέθηκε στους πολίτες της Δ. Μακεδονίας στην πλατεία της Κοζάνης και στα Κοίλα.
Επιβάλλεται οι κυβερνητικοί βουλευτές να «τραβήξουν το αυτί» της υπουργού, να θέσουν την κόκκινη  γραμμή και να στείλουν το μήνυμα ότι: «Εμείς στην περιοχή μας δεν Πουλάμε και δεν Πουλιόμαστε».
Είναι υποχρεωμένοι  οι κυβερνητικοί βουλευτές να ανταποκριθούν στην πρόσκληση του συντρόφου τους  του προέδρου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και να είναι δίπλα του.
Ο συν. Φωτόπουλος μιλώντας  στο ραδιόφωνο VETO  την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010 και αναφερόμενος  στους  βουλευτές του Νομού Κοζάνης, τόνισε ότι, θεωρεί επιβεβλημένο  το γεγονός ότι πρέπει να βγουν και να μιλήσουν δημόσια, να μας πουν τι πιστεύουν για το πρόβλημα και να δεσμευθούν με συγκεκριμένες προτάσεις.
Μήπως τα υπονοούμενα που άφησε ο συν. Φωτόπουλος  για κάποιους «οι οποίοι κρύβονται στα δύσκολα και τοποθετούνται μόνο στο παρασκήνιο χωρίς να δεσμεύονται δημόσια, όπως αρμόζει σε πολιτικούς που συμμετέχουν στο Ελληνικό κοινοβούλιο οι οποίοι όμως  σε άλλες στιγμές είναι λαλίστατοι» κρύβουν  κάποια δόση αλήθειας ;
Ιδού λοιπόν πεδίο δόξης λαμπρό.
Αμ έπος, αμ έργο. (όπως έλεγαν και οι αρχαίοι υμών πρόγονοι).  

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Φωτόπουλε μην τους καταλαβαίνεις και είμαστε μαζί σου όσο για τους βουλευτές μας πόσο θα κρύβονται σύντομα θα φτάσει ο κόμπος στο χτένι και εκεί τα πράγματα θα έχουν όνομα

Το Προφίλ μας