Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Σύλλογος "Ηλιαχτίδα" Κοζάνης : "Προκλητική αδιαφορία" της Νομαρχίας

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ εκ μέρους της Νομαρχίας Κοζάνης. Αυτό είναι το συμπέρασμα από την συνάντηση που προκάλεσε η διαχειριστική αρχή με την παρουσία του Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας  κου Κύρκου και εκπροσώπους από το Υπουργείο Υγείας, των Αρχών της Δ. Μακεδονίας και των αναπηρικών συλλόγων.Θέμα της συνάντησης, ποιες μελέτες για έργα Πρόνοιας που εδώ και δύο χρόνια συμφωνήσαμε έχουν προχωρήσει. Η απάντηση από τους Νομούς Καστοριάς και Γρεβενών και το Δήμο Κοζάνης ήταν ότι ήδη είναι έτοιμες ή είναι στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης οι μελέτες των έργων για τις οποίες δεσμεύτηκαν .
Η απάντηση του εκπροσώπου της Νομαρχίας Κοζάνης δια στόματος του Προϊσταμένου της Τεχνικής Υπηρεσίας κου Γρίβα ήταν ένα ΜΕΓΑΛΟ ΤΙΠΟΤΑ.Σε ερώτηση του Προέδρου του συλλόγου μας κου Λότσιου γιατί δεν προχώρησαν οι μελέτες εφόσον υπήρχαν δεσμεύσεις εκ μέρους του Νομαρχίας η απάντηση του ήταν προκλητική. " Και μετά από ένα χρόνο τα ίδια θα συζητάμε, δεν πρόκειται να γίνει τίποτα".


Για την ιστορία πρέπει να αναφέρουμε ότι εδώ και δύο χρόνια γίνανε ουκ ολίγες συναντήσεις με μοναδικό θέμα ποια έργα υποδομής είναι απαραίτητα να γίνουν στο Νομό Κοζάνης, έργα για τα οποία το 4ο ΕΣΠΑ προβλέπει για τη Δ. Μακεδονία 11 εκατομμύρια €. Συναντήσεις στις οποίες παραβρίσκονταν εκτός από τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας , ο Αντινομάρχης κος Σόκουτης εκ μέρους της Νομαρχίας ,ο κος Μαλούτας εκ μέρους του Δήμου Κοζάνης και οι εκπρόσωποι των Συλλόγων γονέων παιδιών με αναπηρία και της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ.
Αποτέλεσμα αυτών, η δέσμευση του Δήμου Κοζάνης να αναλάβει το έργο υποδομής για τα παιδιά με αυτισμό και της Νομαρχίας να αναλάβει το έργο της προστατευόμενης στέγης των παιδιών με αναπηρία. Ο δήμος Κοζάνης αυτή τη στιγμή είναι στο στάδιο της έκδοσης οικοδομικής άδειας. Η Νομαρχία Κοζάνης παρά τις προσπάθειες του συλλόγου μας ( να βρεθεί το οικόπεδο, να δοθεί από το σύλλογο έτοιμη αρχιτεκτονική μελέτη που απλώς ήθελε προσαρμογή στο οικόπεδο κλπ) το αποτέλεσμα είναι ένα μεγάλο ΤΙΠΟΤΑ εκ μέρους της Νομαρχίας.
Δηλώνουμε ότι είμαστε εξοργισμένοι με την αδιαφορία τους.

Απαιτούμε από τον σημερινό Νομάρχη Κοζάνης και αυριανό Περιφερειάρχη Δ.Μ. όπως και από τους Βουλευτές του Νομού Κοζάνης επιτέλους να ασχοληθούν με την υλοποίηση του έργου της Προστατευόμενης Στέγης των παιδιών με αναπηρία.

ΓΙΑΤΙ αυτό το έργο "ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗΣ ΣΤΕΓΗΣ" δεν είναι απλά ένα έργο αναγκαίο για τα παιδιά μας είναι το τέλος του ΕΦΙΑΛΤΗ κάθε γονιού,

Εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου
Ο Πρόεδρος
ΛΟΤΣΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας