Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

«Γέφυρα Ζωής» Αιμοδοσία στην Άνω Κώμη


Την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010 και  ΩΡΑ 17:00-20:00 στην Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δ.Δ της ΑΝΩ ΚΩΜΗΣ  διοργανώνετε η 10η Αιμοδοσία του Σ.Ε.Α. Κοζάνης για το 2010, σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Μαμάτσειου Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης. 


   Καλούμε,  όλους τους ενεργούς πολίτες του Δ.Δ ΑΝΩ ΚΩΜΗΣ και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου ΕΛΙΜΕΙΑΣ, όποιον  έχει ευαισθησία, αίσθημα αλληλεγγύης για τους ανθρώπους που υποφέρουν, να έρθουν στην  εθελοντική ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ, να δώσουν Ζωή με το Αίμα τους



 Δεν πρέπει να ξεχνάμε ή να κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε ότι η Αιμοδοσία αποτελεί το πολυτιμότερο δώρο Ζωής για κάποιον ο οποίος έχει απόλυτη ανάγκη από μετάγγιση Αίματος.


Η έλλειψη Αίματος θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη ΖΩΗ όσων χρειάζονται το Αίμα ως θεραπευτικό μέσο Σύμφωνα με διεθνείς στατιστικές το 60% του πληθυσμού θα χρειαστεί μετάγγιση ολικού Αίματος ή ενός από τα στοιχεία του Αίματος σε κάποια στιγμή της ζωής του.


Οι ανάγκες για αίμα είναι πάντα αυξημένες, η προσφορά Εθελοντικά προσφερόμενου Αίματος δεν επαρκεί, για αυτό το λόγο όλοι μαζί πρέπει να δείξουμε την ανθρώπινη πλευρά μας και να  βοηθήσουμε ώστε να συγκεντρωθεί όσο το δυνατό περισσότερο αίμα.


Γι αυτό ενδιαφερθείτε τώρα και ΔΩΣΤΕ ΑΙΜΑ ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΤΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ.


 Απαραίτητες προϋποθέσεις κατά την προσέλευση  στην αιμοδοσία του υποψήφιου Εθελοντή αιμοδότη για προσφορά αίματος είναι:


1.Να  αισθάνεστε καλά


2.Να είστε ξεκούραστοι


3.Να έχετε κοιμηθεί την προηγούμενη ημέρα 6-7 ώρες τουλάχιστον.


* Να υπενθυμίσουμε ότι:


* Τρώμε ένα ελαφρύ γεύμα 3 ώρες πριν.


* Δεν πίνουμε αλκοόλ την προηγούμενη ημέρα και τέλος


* Δεν παίρνουμε φάρμακα εκτός και αν είναι απαραίτητο, οπότε δεν Αιμοδοτούμε.


* ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙ μας Ταυτότητα ή θυμόμαστε τον Αριθμό Ταυτότητας.


* (Ανακοινώσεις, πρόγραμμα των επόμενων Αιμοδοσιών – Ενημέρωση για δωρεά Αιμοπεταλίων,


Μυελού των Οστών, Ιστών και Οργάνων αλλά και Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος (Βλαστοκυττάρων), στα γραφεία του συλλόγου μας  Νικ. Πλακοπίτη 11, Φαξ-τηλ:.2461038177 κινητό: 6977337561 και στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση, www.seakozanis.gr)





                                                 ΔΩΣΕ ΑΙΜΑ- ΧΑΡΙΣΕ  ΖΩΗ


Για το Δ.Σ.


Ο πρόεδρος


Τσαουσίδης Θεόδωρος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στο μεταξύ, είναι έτοιμο το «νομοσχέδιο - σκούπα» με διάφορες διατάξεις - μεταξύ των οποίων και η «ένταξη των υπηρεσιών του ΙΚΑ στο ΕΣΥ», που αναμένεται να εγκριθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο, που, πιθανώς, θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή.
Τον ανατρεπτικό - σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων - χαρακτήρα των ρυθμίσεων, ομολόγησε εμμέσως ο υπουργός Υγείας σε συνέντευξή του στο «Μέγκα»: «Οι επιλογές, που κάνουμε είναι επιλογές συγκρουσιακές ως προς τη βάση του προβλήματος», για να προσθέσει υποκριτικά ότι ταυτόχρονα είναι και «επιλογές διευθέτησης σε σχέση με τους ανθρώπους».
Ακόμα, ο υπουργός ανέφερε ότι θα νομοθετηθεί ένας διοικητής να μπορεί να διοικεί περισσότερα του ενός νοσοκομεία.
Αναφερόμενος στις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων, αφού επανέλαβε ότι αυτό το θέμα θα εξεταστεί μετά τη σύνταξη του υγειονομικού χάρτη τον Απρίλη, πρόσθεσε: «Εχουμε την επιλογή ένα νοσοκομείο μικρό να το μετατρέψουμε σε νοσοκομείο ειδικευμένο σε μία ασθένεια και οι υπόλοιποι να μεταφερθούν σε ένα άλλο μεγάλο νοσοκομείο της περιοχής».
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, ΜΑΣ ΠΙΝΟΥΝΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ!!

Το Προφίλ μας