Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Αυξάνονται έως και 30% οι αποδοχές των Δημάρχων


Δημαρχείο Αθηνών
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας», λόγω αύξησης πληθυσμού μετά τη συνένωση δήμων, ο επικεφαλής μικρού δήμου μπορεί να ανέβει από τις περίπου 2.000 ευρώ στα 3.300 μικτά (60% επί των αποδοχών του γραμματέα υπουργείου), ενώ ο ανώτατος μικτός μισθός φτάνει στα 5.500 μικτά (άνω των 100.000 κατοίκων). Χαμένος θα είναι ο δήμαρχος Αθηναίων, καθώς ο απερχόμενος λάμβανε 7.000, μαζί με τα έξοδα παράστασης.
Όσον αφορά στο ασυμβίβαστο, σύμφωνα με το άρθρο 16 του «Καλλικράτη», αναστέλλεται η άσκηση της επαγγελματικής δραστηριότητας των δημάρχων, όταν είναι σε δήμους άνω των 10.000 κατοίκων. Παράλληλα, στο άρθρο 93 για τους υπαλλήλους του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και πάσης μορφής ΝΠΙΔ «χορηγείται άδεια άνευ αποδοχών για όλο το διάστημα της θητείας τους», ενώ παλαιότερα υπήρχε δυνατότητα διατήρησης μέρους εκείνων των αποδοχών. 

 
Την Τρίτη, οι 66 δήμαρχοι της Αττικής συναντήθηκαν στο πλαίσιο διήμερου σεμιναρίου που οργάνωσαν το υπουργείο Εσωτερικών, η ΚΕΔΚΕ και το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να εκφραστούν απορίες, παράπονα και προτάσεις πριν από την 1/1/2011, οπότε ξεκινά η εφαρμογή του νέου συστήματος. Σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία», πολλοί εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τις παραπάνω ρυθμίσεις και συζητούσαν τη νομική δυνατότητα ακύρωσης του μέτρου στην πράξη. Μάλιστα, σε ερώτημά του προς το προεδρείο ο επανεκλεγμένος δήμαρχος Βριλησσίων Κ. Ιωαννίδης επεσήμανε: «Υπάρχει και το προηγούμενο των βουλευτών που είχαν ασυμβίβαστο και μετά απαλλάχθηκαν.
Ακόμα, οι δήμαρχοι έθεσαν αλλεπάλληλα ερωτήματα και για τους ειδικούς συμβούλους που μπορούν να προσλάβουν (ο ανώτατος αριθμός ισούται με εκείνο των αντιδημάρχων, δηλαδή οκτώ στο Δήμο Αθήνας), για το ποιος θα πληρώνει το προσωπικό που θα έρθει στους δήμους από τις νομαρχίες, καθώς και τι θα γίνει με τους πολλούς προϊσταμένους ίδιων διευθύνσεων, που θα προκύψουν από δήμους που συνενώνονται, οι οποίοι θα παραμείνουν στις θέσεις τους για ένα εξάμηνο, μέχρι να γίνουν τα νέα οργανογράμματα, να εγκριθούν και να γίνει η επιλογή των νέων διευθυντών.
Πηγή : www.tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας