Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Τα Ιταλικά δημοτικά γίνονται πάρκινγκ μαθητών λόγω κρίσης

από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Ανοικτά θα μείνουν ορισμένα από τα δημόσια δημοτικά σχολεία του Μιλάνου, κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων, για να προσφέρουν μια ουσιαστική βοήθεια στις οικογένειες των μαθητών, οι οποίες έρχονται αντιμέτωπες, όλο και πιο συχνά, με τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Η όλη πρωτοβουλία, βασίζεται στο σκεπτικό ότι όλο και περισσότεροι γονείς, που σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, αναγκάζονται να εργάζονται σε περιόδους διακοπών, δυσκολεύονται να αφιερώσουν τον πρέποντα χρόνο στα παιδιά τους. Μέχρι στιγμής, είναι έξι τα δημοτικά σχολεία της ιταλικής συμπρωτεύουσας, τα οποία αποφάσισαν να παραμείνουν «ανοικτά λόγω διακοπών».


Σύμφωνα όμως με το Δήμο του Μιλάνου, ο αριθμός τους, μπορεί, τελικά, να διπλασιαστεί. Από τις 27 Δεκεμβρίου μέχρι τις 7 Ιανουαρίου, οι μαθητές, θα μπορούν να βρίσκονται εντός σχολικού συγκροτήματος από τις επτά και μισή το πρωί, μέχρι τις έξι το απόγευμα.

Οι δάσκαλοι, και ειδικευμένο προσωπικό που ανήκει σε συνεταιρισμούς οι οποίοι προσφέρουν υπηρεσίες για την παιδική ηλικία, θα βοηθούν τα παιδιά να διαβάζουν, να αθλούνται και να βελτιώσουν το ταλέντο τους στην ζωγραφική. Οι οικογένειες, καλούνται να συνεισφέρουν, οικονομικά, ανάλογα με το εισόδημά τους: από δέκα, μέχρι και είκοσι επτά ευρώ ημερησίως.

Σε ότι αφορά το γεύμα, προβλέπεται μια επιπλέον συνεισφορά της τάξης των πέντε ευρώ, αλλά, όποιος προτιμά, θα μπορεί να φέρει μαζί του, έτοιμο, φαγητό από το σπίτι. Για όσους βρίσκονται κάτω από το λεγόμενο «όριο φτώχειας» (λιγότερο από χίλια ευρώ, συνολικό, μηνιαίο οικογενειακό εισόδημα), δεν θα υπάρξει καμία επιβάρυνση.

«Οι μπέϊμπι σίτερ κοστίζουν πολύ, έπρεπε να κάνουμε κάτι, να δώσουμε ένα ουσιαστικό χέρι βοήθειας», δήλωσε ο Τζοβάννι Ντελ Μπένε, διευθυντής του δημοτικού σχολείου «Σάντρο Περτίνι», που είχε ανοίξει τις πύλες του, πρωτοποριακά, και το περασμένο Πάσχα.

Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, πολλοί γονείς εκδήλωσαν έντονο ενδιαφέρον και για το λόγο αυτό, δόθηκε παράταση για την δυνατότητα εγγραφής στις «χριστουγεννιάτικες σχολικές δραστηριότητες», μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου. Παράλληλα, και στη Φλωρεντία, τέσσερα δημοτικά σχολεία έκριναν «πολύ ενδιαφέρουσα» την πρωτοβουλία, και ετοιμάζονται να ζητήσουν την απαιτούμενη ειδική άδεια, για να μπορέσουν να παραμείνουν ανοικτά, και τις πρώτες ημέρες του νέου έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας