Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Χιόνια στη Δυτική Μακεδονία!

από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αλλά και χιονοπτώσεις στα ορεινά που βρίσκονται πάνω από ένα ορισμένο υψόμετρο, έχει εκδώσει από χθες η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται σε ισχύ από χθες.Ο καιρός χειροτέρεψε την Τετάρτη το απόγευμα στη Μακεδονία, με χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, τις καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και τα χιόνια σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από τα 500 μέτρα. Σήμερα Πέμπτη, αναμένονται θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της κεντρικής χώρας και πρόσκαιρα σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας με υψόμετρο πάνω από 400 μέτρα. Στην Κοζάνη αναμένεται να χιονίσει στα ορεινά του Βοΐου και της Εορδαίας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 μέχρι και 10 βαθμούς Κελσίου.
Την Παρασκευή τα έντονα καιρικά φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν, ενώ όπως μας ενημέρωσε σχετικά ο προϊστάμενος του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας της Ν.Α. Κοζάνης Πρόδρομος Ασλανίδης, από το Σάββατο αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας που θα πλήξει και την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας. Ειδικότερα, από το πρωί του Σαββάτου αναμένεται νέο χαμηλό κύμα με πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις, ακόμα και μέσα στην Κοζάνη. Ο ίδιος σημείωσε πως το κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται δεν θα είναι έντονο σε χρονική περίοδο για αυτό και δεν αναμένεται να σημειωθούν σημαντικά προβλήματα.
Ήδη έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι φορείς και οι υπηρεσίες από τη Γ.Γ.Π.Π. και βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας πολιτικής προστασίας, ώστε να παρέμβουν άμεσα εάν αυτό απαιτηθεί. Παράλληλα η Γ.Γ.Π.Π., εφιστά την προσοχή των πολιτών και προτείνει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις ενδέχεται να δημιουργήσουν  προβλήματα. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίνεται από τους πολίτες (εποχούμενους ή πεζούς) στα σημεία διασταύρωσης του οδικού δικτύου με τα ρέματα απορροής (χειμάρρους) στις περιοχές όπου προηγήθηκε έντονη βροχόπτωση. Ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση από τη Γ.Γ.Π.Π.(...)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας