Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2009

Γκρίνιες και τριβές για τις θέσεις

από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Τις «παιδικές ασθένειες» του νέου σχήματος μάχης που επέλεξε, αντιμετωπίζει ήδη ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντώνης Σαμαράς, καθώς στην επιφυλακτικότητα που χαρακτηρίζει τα στελέχη που στήριξαν την αντίπαλό του κ. Ντ. Μπακογιάννη προστίθενται και οι τριβές μεταξύ των εκλεκτών που ανέλαβαν θέσεις ευθύνης. Παρά το γεγονός ότι οι επιλογές του κ. Σαμαρά για τους «τομεάρχες» του κόμματος αντιμετωπίστηκαν με θετικό τρόπο, δεν έλειψαν και οι γκρίνιες. Πληροφορίες επιμένουν ότι ο πρόεδρος δεν ικανοποίησε το αίτημα του κ. Δημ. Αβραμόπουλου για αξιοποίηση του βουλευτή Καρδίτσας Κ. Τσιάρα, αν και η πλευρά του πρώην υπουργού Υγείας δηλώνει ικανοποιημένη από την ανάθεση τομέων στους φίλα προσκείμενους Μ. Χαλκίδη, Γ. Βρούτση, Γ. Κασαπίδη, Ελίζα Βόζεμπεργκ και Στ. Καλαφάτη.
Ωστόσο, η τοποθέτηση του κ. Κασαπίδη ως «τομεάρχη αγροτικής ανάπτυξης» προκάλεσε την έντονη αντίδραση του συνυποψηφίου του στον νομό Κοζάνης Μιχ. Παπαδόπουλου (είχε υποστηρίξει την κ. Μπακογιάννη), ο οποίος ήταν αρμόδιος υφυπουργός στην κυβέρνηση Καραμανλή. Την οργή του κ. Παπαδόπουλου τροφοδότησε και το λάθος στο δελτίο Τύπου της Ρηγίλλης που εμφάνιζε τον κ. Κασαπίδη ως «τέως υφυπουργό», τίτλο που στην Κοζάνη διατηρεί ο κ. Παπαδόπουλος.
Εκεί, όμως, που η συγκατοίκηση αποδεικνύεται εξαιρετικά περιπετειώδης είναι στη Βουλή, καθώς στελέχη του κόμματος περιγράφουν ως συγκρουσιακή τη συνεργασία μεταξύ των κ. Κώστα Μαρκόπουλου και Μανώλη Κεφαλογιάννη για τα «πρωτεία» της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης του κόμματος. Είναι ενδεικτικό ότι ακόμη και στην ανακοίνωση της Ν.Δ. οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι εμφανίζονταν με αλφαβητική σειρά και όχι τυπικά, με τον κ. Μαρκόπουλο ως εκπρόσωπο και τους Μ. Κεφαλογιάννη, Κ. Τζαβάρα ως αναπληρωτές. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πολιτικοί έχουν έλθει τουλάχιστον τρεις φορές, μία στη Ρηγίλλης και δύο στη Βουλή, σε έντονη λεκτική αντιπαράθεση, με τους κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο και Γιάννη Τραγάκη να αναλαμβάνουν κατά περίπτωση ρόλο ειρηνοποιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας