Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Δυσοίωνες οι προβλέψεις για το άνοιγμα της Εθνικής Οδού στα Τέμπη

από τον ΧΡΟΝΟ
Ιδιαίτερα αισιόδοξο χαρακτηρίζεται από ειδικούς επιστήμονες το σενάριο για άνοιγμα της Εθνικής Οδού στο ύψος των Τεμπών σε τρεις ή τέσσερις μήνες, καθώς αφ’ ενός οι κατολισθήσεις συνεχίζονται, αφ’ ετέρου, δε, υπάρχει και η εμπειρία από άλλες ανάλογες καταστάσεις, όπως στη Μαλακάσα.Όλες  αυτές τις ημέρες, μία εβδομάδα μετά την καταστροφή, οι κατολισθήσεις στα Τέμπη συνεχίζονται και αυτό πιθανόν να σημαίνει ότι το φαινόμενο βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.
Αλλωστε σε δύο άλλες -ηπιότερες, όπως εκτιμάται- περιπτώσεις κατολισθήσεων το χρονικό διάστημα αποκατάστασης ήταν σαφώς πολύ μεγαλύτερο. Για την αποκατάσταση της Εθνικής οδού στην περιοχή της Μαλακάσας χρειάστηκαν περίπου τρία χρόνια, ενώ στην περιοχή Παραδείσια - Τσακώνα της Εθνικής οδού Κορίνθου - Τριπόλεως - Καλαμάτας τα οδικά έργα δεν έχουν τελειώσει ακόμη.Ώσπου να αποδοθεί στην κυκλοφορία η Εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης και η διέλευση από τα Τέμπη να είναι πάλι ασφαλής, η χώρα θα παραμένει κομμένη στα δύο, με την κυκλοφορία των οχημάτων να γίνεται από εναλλακτικές διαδρομές. Έτσι, σε αυτή τη φάση το βάρος δίδεται στην ενίσχυση και βελτίωση βασικών σημείων του επαρχιακού οδικού δικτύου της περιοχής, που αναγκαστικά θα σηκώσει όλη τη διερχόμενη κίνηση.
Για το λόγο αυτό η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας έδωσε χθες στη δημοσιότητα τον χάρτη, που σας παρουσιάζουμε (το κομμάτι που αφορά το Νομό Κοζάνης) με τα σημεία στα οποία βρίσκονται βρίσκονται φορείς που μπορούν να αντιμετωπίσουν δύσκολες καταστάσεις, όπως  η αστυνομία και η πυροσβεστική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας