Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

Πρόβλημα και στην Παιδιατρική του Μποδοσάκειου!

από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
«Αρρυθμίες» στην Παιδιατρική κλινική του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας μετά την 10ήμερη  άδεια που ζήτησε και πήρε η κ. Τσιβίκη  δεύτερη μόνιμη γιατρός με αποτέλεσμα ο Δημήτρης Κυφωνίδης διευθυντής της κλινικής να αναλαμβάνει τις εφημερίες ετοιμότητας μέχρι τα τέλη του έτους μαζί με τους δύο ειδικευόμενους γιατρούς.  Η δεύτερη γιατρός αρχικά μίλησε για παραίτηση γεγονός που προκάλεσε δυσαρέσκεια και αντιδράσεις από τους γονείς των οποίων τα παιδιά νοσηλεύονται εκεί . Σε δήλωσή του ο Γιάννης Παπαδόπουλος πρόεδρος  του Σωματείου των εργαζομένων τόνισε την ανάγκη στελέχωσης του νοσοκομείου με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.
Όπως τόνισε  ο Κώστας Δημητριάδης διοικητής του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας  ότι δεν τίθεται θέμα αναστολής της λειτουργίας της παιδιατρικής κλινικής η οποία ενισχύεται με έναν ακόμη ειδικευόμενο  γιατρό τον κ. Βαλαή που έρχεται από το Κέντρο Υγείας Αμυνταίου κατόπιν αποδοχής του σχετικού αιτήματος από την 3η ΔΥΠΕ.  Υπογράμμισε ότι καμία κλινική του Μποδοσάκειου  Νοσοκομείου δεν πρόκειται να κλείσει αφού προβλήματα υπάρχουν και με το παθολογικό τμήμα,  παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό.
Κατά τον κ. Δημητριάδη η γιατρός που τελεί εν αδεία έθεσε θέμα παραίτησής της για λόγους υγείας για να ακολουθήσει συζήτηση συμφωνώντας οι δύο πλευρές στην παροχή αδείας, η  κανονική άδεια αριθμεί 21 ημέρες. «Ελπίζω ότι θα την μεταπείσουμε και με την επιστροφή της θα είναι και πάλι στο νοσοκομείο μας». Εξ άλλου προκηρύχθηκε η δεύτερη θέση στην παιδιατρική κλινική και τον επόμενο μήνα ίσως να υπηρετούν εκεί δύο παιδίατροι. Ο Κ. Δημητριάδης εξήρε την προσφορά των γιατρών του νοσοκομείου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι στηρίζουν τη λειτουργία του παρέχοντας τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στον λαό της περιοχής.
Νωρίτερα  φήμες έφεραν την παιδιατρική κλινική να κλείνει που αντανακλά και στη δήλωση γονέα . «Η  Κοζάνη δεν έχει παιδιατρική , το ίδιο και η Φλώρινα. Μία παιδιατρική έχουμε κι αυτή θα κλείσει; Που θα φτάσει αυτό το χάλι της Ελλάδας. Νομάρχης, Δήμαρχος, βουλευτές, απ’ όλες τις μπάντες, τι θέση παίρνουν. Προτού να  κατεβεί όλος ο κόσμος στο δρόμο  ας δώσουν λύση. Τα παιδιά είναι το Α και το Ω». Να στελεχωθούν άμεσα τα περιφερειακά νοσοκομεία με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό απαίτησε ο Γιάννης Παπαδόπουλος  πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας  σημειώνοντας πως «κάθε γιατρός που φεύγει είναι ανησυχητικό για την περιοχή. Καλούμε τη νέα πολιτική ηγεσία να ενδιαφερθεί για τα νοσοκομεία της περιφέρειας που λειτουργούν χωρίς διακοπή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας