Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

"Έφυγε" ο Νίκος Κακαουνάκης

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών ο γνωστός δημοσιογράφος και εκδότης Νίκος Κακαουνάκης, μετά από σκληρή "μάχη". Τις τελευταίες μέρες νοσηλευόταν στην εντατική λόγω επιπλοκών, μετά από επέμβαση στο έντερο. Είχε υποβληθεί σε επέμβαση για αφαίρεση πολύποδα στον "Ευαγγελισμό" αλλά τις τελευταίες ημέρες είχε μεταφερθεί σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, όπου και κατέληξε λόγω επιπλοκών. O Νίκος Κακαουνάκης γεννήθηκε το 1938 στην Πολυρρηνία Κισσάμου της Κρήτης και έχασε τον πατέρα του σε μικρή ηλικία. Απόφοιτος εκκλησιαστικής σχολής, ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία για πρώτη φορά την δεκαετία του 60. Το 1964 γνωρίστηκε τυχαία με τον Χρήστο Λαμπράκη, χάρη στον οποίο βρέθηκε στο Βήμα, όπου εργάστηκε για πολλά χρόνια ως ελεύθερος ρεπόρτερ, αλλά και καλύπτοντας το δικαστικό και και το επαρχιακό ρεπορτάζ. Το 1978 ξεκίνησε να εργάζεται στα ΝΕΑ ως προϊστάμενος πλέον του ελεύθερου ρεπορτάζ, ενώ υπήρξε συνεργάτης και στο περιοδικό Αντί. Από το 1989 ξεκίνησε να εργάζεται στο ενημερωτικό ραδιόφωνο. Παρουσίαζε την εκπομπή του "Μια στο καρφί και μια στο πέταλο", η οποία μεταδιδόταν για αρκετά χρόνια από τον Sky και αργότερα από τον Flash. Ο Νίκος Κακαουνάκης συνεργαζόταν ως σχολιαστής με τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά κανάλια, όπως το Mega, τον Alpha, τον Antenna και το Alter. Από τη δεκαετία του 80 ασχολήθηκε με την έντυπη δημοσιογραφία ως εκδότης. Ξεκίνησε εκδίδοντας το Καλάμι και αργότερα (2000) την εφημερίδα Καρφί. Είχε γράψει τα βιβλία "2650 μερόνυχτα συνωμοσίας" και "Οι μεγάλες δίκες στην Ελλάδα". Ήταν γνωστός για τον ευθύ και άμεσο τρόπο με τον οποίο αντιμετώπιζε τα θέματα της επικαιρότητας και της πολιτικής, αλλά και για τη ζεστή του σχέση με το κοινό. "Το μόνο μικρόβιο που δεν μπόρεσε ποτέ του να νικήσει ήταν αυτό της δημοσιογραφίας" δήλωσε μιλώντας στον Flash ο διευθυντής του "Καρφιού" Κώστας Γιαννόπουλος. Ο κ. Γιαννόπουλος, δήλωσε ότι επρόκειτο για έναν δημοσιογράφο με "μεγάλο επικοινωνιακό χάρισμα", αλλά και για έναν ρεπόρτερ που απολάμβανε ευρείας εμπιστοσύνης - ακόμη και από "αντιπάλους" του - καθώς "ποτέ δεν πρόδωσε τις πηγές του" και ποτέ δεν άφηνε εκτεθειμένους ανθρώπους που τον εμπιστεύονταν.
Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Ο Νίκος Κακαουνάκης έγραψε τη δική του προσωπική ιστορία στην δημοσιογραφία, στον Τύπο, στο ραδιόφωνο, στην τηλεόραση. Ήταν ένας χαρισματικός άνθρωπος και εκπρόσωπος μιας γενιάς δημοσιογράφων που ταυτίστηκαν με το ρεπορτάζ και την έρευνα". "Δεν έπαψε ποτέ να αγωνίζεται για αυτά που πίστευε. Και οι αγώνες του για τη Δημοκρατική Παράταξη τον κατέστησαν προνομιακό συνομιλητή με τους απλούς καθημερινούς συνανθρώπους μας, που επιζητούσαν να ακουστεί η φωνή τους. Αυτό προσπάθησε να πετύχει και με το δημιούργημά του, «Το Καρφί», για το οποίο ήταν περήφανος. Είχε άποψη και την έλεγε πάντα χωρίς φόβο. Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια" ανέφερε ο Γ. Παπανδρέου.
Πηγή: enimerwsi-gr

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δημοσιογραφος αληθινος. Και ρεπορτερ παραδειγμα για ολους μας...

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Αυτός 3/28 ηταν αληθινός δημοσιογράφος και μάχιμος στο Ρεπορτάζ, σε Ραδιοφωνο, εφημεριδες, τηλεοραση.
Ενω εσυ δεν πρόκειται ποτέ να τον φτάσεις, αφού το Ρεπορτάζ που κάνεις είναι μόνο τοπικό, επιφανειακό και σύντομο.Δεν εχεις κυριαρχη αποψη για σημαντικα θεματα, και η αποψη σου ειναι πάντα συντομη.Στην χρονια που περασε, πολλοι σε ειρωνευτηκανε στο φορουμ εδω μεσα και θα μεινει το αλησμονητο ''ΠΠ...Σιγά τον δημοσιογράφο ''.
Δεν εισαι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ για αυτό και δεν χαρακτηρίζεσαι Επαγγελματιας Δημοσιογράφος
Παραδεχτηκες και εσυ οτι κανεις μονο τοπικό ρεπορτάζ, παραδειγμα τι γινεται στην Νομαρχια, στο δημο Κοζανης κλπ κλπ
To Ai-vres αργά...το ανακαλυψες και εδω μπηκες για συντομο σχόλιο που κανεις απο το Ιουλιο 2009! Καθε μερα εισαι εδω μεσα και δεν το αποχωριζεσαι.Επειδη διατείνεσαι οτι εισαι δημοσιογραφος, μεγάλη αισθηση ειχε ο χαρακτηρισμός που σε προσέδωσε το κκε, ''ο φερόμενος''.

Ανώνυμος είπε...

Είναι μια αναρτηση διαφορετική και για μια μεγαλη απωλεια για τη δημοσιογραφια. Αυτό μόνο...

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

B.P μερικες φορςσ δινεις την εντυπωση οτι γραφεις μονο για να γραφεις . Δενσυμφωνω φυσικα με τον προλαλησαντα γιτι ειναι πολυ κατηγορηματικος και απολυτος πραγμα που δειχνει εμπαθεια και προσωπικες διαφορες ΑποΣΕΝΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΟΖΕΤΑΙ μεγαλυτερη υπευθυνοτητα και περισσοτερη και ουσιαστηκοτερη αντιμετωπιση των οσων θεματων που ασχολεισαι. Διβασε την τοποθετηση σου για Κακαουνακη και κανε την αυτοκριτικη . Τωρα θα μου πεις γιορτες εχουμε και τα κλαμπ δεν μπορουν να περιμενουν Β.Ρ

Ανώνυμος είπε...

Σε καποια αλλη αναρτηση ισως να εχουμε την ευκαιρια να πουμε περισσοτερα. Εδώ ειναι η ειδηση για το θανατο του Νίκου Κακαουνακη.

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Ligo apo Samara thymizei i aystiri kritiki ston Π.Π. Kai ligo apo Ari, ton theo toy polemou. Exoun gnwsi oi fylakes.

Το Προφίλ μας