Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Εποικοδομητικές συναντήσεις είχε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου

Διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου στο πλαίσιο προγραμματισμένων συναντήσεων, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Στρατηγικού Σχεδιασμού και Διοίκησης Καλλίνικο Χολέβα.

 

Αρχικά, την Τρίτη 30 Απριλίου 2024, ο Δήμαρχος επισκέφτηκε τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου, Γιάννη Ανδρουλάκη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν σε επίπεδο συζήτησης οι προβληματισμοί που αντιμετωπίζονται στην απορρόφηση των χρηματοδοτήσεων για δράσεις που περιλαμβάνονται στα Σχέδια Δράσης Κυκλικής Οικονομίας (ΣΔΚΟ) και Σχέδια Δράσης Αειφόρου Ενέργειας & Κλίματος (ΣΔΑΕΚ), σχέδια τα οποία μπορούν να αποτελέσουν την αποτύπωση των προθέσεων του Δήμου Σερβίων για μελλοντικές δράσεις και έργα που αφορούν στην προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή.

 

Στη συνέχεια των επισκέψεων, ο Δήμαρχος συναντήθηκε την Τετάρτη 1 Μαΐου 2024, με τον Διοικητή της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης Πελοπίδα Καλλίρη.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, παρουσία και του Βουλευτή της Π.Ε. Κοζάνης Μιχάλη Παπαδόπουλου, συζητήθηκαν οι δυνατότητες χρηματοδότησης για δράσεις που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΠΔΑΜ), τονίζοντας την ανάγκη για στρατηγική προσέγγιση και αποτελεσματική διαχείριση των πόρων προς όφελος του Δήμου Σερβίων.

 

Ο Δήμαρχος μετά το πέρας των συναντήσεων δήλωσε: «Στις συναντήσεις αυτές, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τις δυνατότητες χρηματοδότησης για προγράμματα και δράσεις που ευνοούν το δήμο μας. Επισημάναμε την ανάγκη για στρατηγική προσέγγιση και αποτελεσματική διαχείριση πόρων προς όφελος των δημοτών μας. Είμαστε αφοσιωμένοι στην επιτάχυνση των διαδικασιών για την απορρόφηση «παγωμένων» πόρων με μοναδικό στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του Δήμου Σερβίων».

 


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πόσα κιλά εποικοδομητικές ήτανε; Πολλά κιλά;

Το Προφίλ μας