Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας | «Sustainathon: Crafting Sustainable Futures». Ένα εργαστήριο συνδημιουργίας των τοπικών φορέων της Δυτικής Μακεδονίας

Ένα εργαστήριο για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα, τον πράσινο τουρισμό και την αγροτική παραγωγή διοργανώνεται την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024, στη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (Κτήριο Διοίκησης - ΖΕΠ) κατά τις ώρες 16:00-20:00.

Το «Sustainathon: Crafting Sustainable Futures», αποτελεί ενέργεια του Path - Rural Innovation Accelerator Δυτικής Μακεδονίας που υλοποιείται από τον Όμιλο Ενεργών Νέων Φλώρινας σε συνεργασία με το Impact Hub Athens και την υποστήριξη του Ιδρύματος Google. Το εργαστήριο, ως δράση συνδημιουργίας των τοπικών φορέων της Δυτικής Μακεδονίας, διοργανώνεται με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Κοζάνης, της Μονάδας Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας και στοχεύει στην ενδυνάμωση του οικοσυστήματος καινοτομίας της περιοχής με έμφαση τους δραστήριους νέους, επιχειρηματίες και ενεργούς πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας.

Οι θεματικές του εργαστηρίου επικεντρώνονται

·         στους τρόπους ανάπτυξης δεξιοτήτων στον τοπικό πληθυσμό (εργαζόμενους δημοσίου & ιδιωτικού τομέα, επιχειρηματίεςυφιστάμενους και μελλοντικούς), οι οποίες είναι αναγκαίες για την υποστήριξη της βιώσιμης μετάβασης των μεγάλων επιχειρήσεων της περιοχής καθώς και τη δημιουργία νέων βιώσιμων δραστηριοτήτων.

·         στους τρόπους δημιουργίας και λειτουργίας ενός κέντρου ενίσχυσης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στην ψηφιακή εποχή, σε μια υπό μετάβαση περιοχή (one stop liaison office)

·         στην ανάπτυξη διαρκούς επικοινωνίας μεταξύ των δημόσιων φορέων που ασχολούνται με τη βιώσιμη μετάβαση στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ώστε να αλληλοσυμπληρώνονται οι επιμέρους προσπάθειες

Οι συμμετέχοντες στο εργαστήριο θα λάβουν βεβαιώσεις συμμετοχής καθώς και voucher για εξαργύρωση σε εργαλεία τεχνητής νοημοσύνη.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές μέσω του συνδέσμου https://forms.gle/xZ5XDSjEYeSA862k8!

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το εργαστήριο είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο: https://www.oenef.eu/lab/rural-incubators/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας