Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 27 Μαΐου 2024

Ο Δήμαρχος Κοζάνης σε Υπουργό Υγείας για ΜΕΘ, ΥΠΕ και Αιμοδυναμικό

Την άμεση και αναγκαία στήριξη του Νοσοκομείου Κοζάνης ζήτησε ο Δήμαρχος Γιάννης Κοκκαλιάρης από τον Υπουργό Υγείας και Αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη, στο πλαίσιο ευρείας συνάντησης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 27 Μαΐου 2024 στο Δημαρχείο, παρουσία θεσμικών και τοπικών φορέων.

Ειδικότερα, ο κ. Κοκκαλιάρης τόνισε την απαραίτητη ενδυνάμωση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Μαμάτσειου τόσο σε προσωπικό όσο και σε εξοπλισμό προκειμένου να αποφευχθεί το λουκέτο μιας κρίσιμης για την ανθρώπινη ζωή υγειονομικής δομής, που εδρεύει στον μεγαλύτερο σε πληθυσμό Δήμο της Δυτικής Μακεδονίας, καλύπτοντας παράλληλα και τις ανάγκες όμορων Δήμων.

Επίσης, κάλεσε τον κ. Γεωργιάδη να εξετάσει σοβαρά το πάγιο αίτημα της τοπικής μας κοινωνίας για την ίδρυση ενός Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου στις εγκαταστάσεις του Μαμάτσειου, το οποίο χρειάζονται οι ασθενείς όχι μόνο του Δήμου Κοζάνης αλλά ολόκληρης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Κοζάνης έθεσε στην ηγεσία του Υπουργείου και το αίτημα δημιουργίας μιας αυτόνομης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) μόνο για τη Δυτική Μακεδονία, κάτι που σύσσωμα στηρίζει και ο ιατρικός κόσμος του τόπου μας.

 

 

 

Γραφείο Τύπου

Δήμου Κοζάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας