Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

Π. Κουκουλόπουλος: «Ηχηρή απάντηση στις προκλητικές ανισότητες, η ψήφος της 9ης Ιουνίου»

«Η Κυβέρνηση έχει σχέδιο για τη Δυτική Μακεδονία, να τη μετατρέψει σεπρίζα για φωτοβολταϊκά και μάλιστα μόνο για λίγους ισχυρούς», υπογράμμισε ο Βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Πάρις Κουκουλόπουλος, στην εκπομπή «Μας αφορά» με τον Γ. Μαγκριώτη στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash 99.4.

Από το Αμύνταιο της Φλώρινας, το οποίο επισκεπτόταν συμμετέχοντας σε κλιμάκιο του κόμματος, ο Βουλευτής έδωσε ξεχωριστή έμφαση στα πλήγματα που υφίσταται η Δυτική Μακεδονία από τη βίαιη απολιγνιτοποίηση. «Το Αμύνταιο στην τελευταία απογραφή παρουσίασε μείωση πληθυσμού 15,6 %. Ο Τόπος που είχε από τους καλύτερους αμπελώνες της Χώρας, με το πλουσιότερο απόθεμα λιμνών, έχει αφεθεί στην τύχη του. Ακόμα και το σιδηρόδρομο, η Κυβέρνηση τον μετέθεσε στο 2044» περιέγραψε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την ακρίβεια, υπενθύμισε πως «από το 2021, όταν ξεκίνησε, η Κυβέρνηση άργησε να παραδεχτείτην ύπαρξή της, με τον κ. Μητσοτάκη να μιλά για “ακρίβεια Putin”. Η Ν.Δ. ολιγώρησεστη στελέχωση των ελεγκτικών υπηρεσιών και στη λήψη των αναγκαίων μέτρων, επαναπαυμένη στη δημοσιονομική χαλάρωση εκ μέρους Ε.Ε. Οι ισχυρισμοί περί αποκλειστικά εισαγόμενου φαινομένου καταρρίπτονται.Η Ελλάδα ως προς το μέσο εισόδημα βρίσκεται στη 18η θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά διολισθαίνει στην 26η θέση ως προς την αγοραστική δύναμη, δεδομένο που μαρτυρά πως υπάρχει ένα αμιγώς ενδογενές κομμάτι της ακρίβειας».

Επιπλέον, επέκρινε το γεγονός ότι «η παρουσίαση του προεκλογικούαγώνα σε πολλά μέσα μαζικής ενημέρωσης, προφανώς όχι σε όλα, κινείται μακριά από τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας. Ενδεικτική περίπτωση η κάλυψη την Παρασκευή της προ ημερησίας συζήτησης των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για την ακρίβεια. Ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε στοχευμένες προτάσειςκαι ενώ ο Πρωθυπουργός αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της δευτερολογίας του για να απαντήσει σημείο προς σημείο στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τα δελτία ειδήσεωναφιέρωσανμόνο ελάχιστα δευτερόλεπτα στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ».

Περαιτέρω, απαντώντας σε ερωτήματα για τις προκλήσειςτης Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Π. Κουκουλόπουλος εστίασε στην κοινή ευρωπαϊκή άμυνα, επαναλαμβάνοντας την ξεκάθαρη θέση του ΠΑΣΟΚ για ευρωστρατό με αποτρεπτική ισχύ. Συμπεριέλαβε, επίσης, στα διακυβεύματα της Ε.Ε. την ανάγκη να κρατήσει μεν τοπρωτείοστηνπράσινη μετάβασηαντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα τη φυγή της βαριάς βιομηχανίας, καθώς και τον πρωτογενή τομέα, την κλιματική κρίση, το μεταναστευτικό – προσφυγικό, αλλά και την τεχνητή νοημοσύνη.

«Όσο η φιλελεύθερη Δημοκρατία -την οποία πιστεύουμε και υπερασπιζόμαστε- δεν μπορεί να δώσει πειστικές απαντήσεις στην κλιματική αλλαγή και στις ανισότητες, τόσο θα υποσκάπτει τα θεμέλιά της» επισήμανε, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για «τα ανοικτά μέτωπα κοινωνικών ανισοτήτων, που τροφοδοτούνται από την ακρίβεια, δίνοντας χώρο στη δημαγωγία, το λαϊκισμό και την ακροδεξιάνα αλωνίζουν με δήθεν μαγικές λύσεις, που τελικά επιδεινώνουντα προβλήματα».

Συμπερασματικά, εκτίμησε ότι «το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών θα δώσει πολύ ηχηρό μήνυμα στην Κυβέρνηση, ένα μήνυμα Αλλαγής, που θα ενισχύσει την αντιπολιτευτική φωνή μας, για να μπει επιτέλους αξιόπιστο ανάχωμα στην προκλητική διακυβέρνηση που θρέφει τα ολιγοπώλιαεις βάρος της κοινωνικής ευημερίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας