Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

Νίκος Παπανδρέου προς Κυριάκο Μητσοτάκη: Aφήστε τις ύβρεις και αρθείτε, επιτέλους, στο ύψος των περιστάσεων.

Ο κος Μητσοτάκης μας λέει ότι θυμάται το "λεφτά υπάρχουν" από το 2009. Αποδίδει την βαθύτατη και επώδυνη οικονομική κρίση σε μια  αποσπασματική παράφραση, και όχι στην καταστροφική θητεία Καραμανλή-της οποίας υπήρξε προβεβλημένος βουλευτής- και η οποία  ξεχαρβάλωσε τα δημοσιονομικά της χώρας, δίνοντας κατά σύστημα  ψεύτικα στοιχεία στην ΕΕ.
Την επίσημη χρεοκοπία της χώρας, απέτρεψε μόνο του το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου, με πολιτικό κόστος τέτοιο, που ο ίδιος αρνήθηκε να σηκώσει όταν δεν ψήφιζε τα μνημόνια -σε αντίθεση με την αδελφή του, που για αυτό διεγράφη- ως βουλευτής του Αντώνη Σαμαρά -πολιτικού δασκάλου του Αλέξη Τσίπρα στον λαϊκισμό-στην εποχή των “Ζαππείων”.

 

Μια χαρά βεβαίως τα ψήφιζε αργότερα, ως υπουργός πια, του ίδιου Σαμαρά, που μπαίνοντας όμως στο Μέγαρο Μαξίμου, ξέχασε τις κορώνες και -έστω και τότε- αποφάσισε να μην παίξει …κορώνα γράμματα την τύχη 10 εκατομμυρίων Ελλήνων. Άλλωστε, τον σκοπό του, τον είχε ήδη καταφέρει, έστω και με τεράστιο κόστος για την Ελλάδα.  Το ΠΑΣΟΚ είχε περάσει, όπως νόμιζε, στην Ιστορία.

Σήμερα, λοιπόν, στο 2024,  το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, όρθιο και συνεχώς δυνατότερο, έχοντας μπροστά του Ευρωεκλογές. Ας αφήσουμε λοιπόν το παρελθόν για λίγο στην άκρη και ας μιλήσουμε για το παρόν. Θα ήθελα να θυμίσω στο κόμμα του, αλλά και στους πολίτες, ότι λεφτά πράγματι υπάρχουν στο Ταμείο Ανάκαμψης, και ότι η Ελλάδα ως χώρα, θα μπορούσε να είναι από τους πλέον ωφελημένους, δίνοντας ανάσα στην ελληνική κοινωνία και ορμή στην ελληνική οικονομία. Δυστυχώς δεν συμβαίνει.

 

Ο Πρωθυπουργός έχει άποψη για τις καταγγελίες που ερευνά η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για τα  κονδύλια της ΕΕ ύψους 2,5 δισ. ευρώ σε μόλις δέκα εταιρείες στην Ελλάδα;

 

Έχει άποψη για την  Έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου το 2021, σύμφωνα με την οποία, περίπου το 42,4% των δημοσίων συμβάσεων στην Ελλάδα ανατέθηκαν όπου υπήρχε μόνο μία προσφορά;

 

Φαίνεται ότι πράγματι “Λεφτά υπάρχουν” αλλά για τους λίγους, εκλεκτούς και ισχυρούς. Η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ και το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, θα εξασφαλίσει ότι θα πάνε στους πολλούς και σε όσους τα έχουν ανάγκη, και όχι στις ‘φίλιες’ εταιρείες και τα ολιγοπώλια.

 

Για αυτό, δέκα μέρες πριν από τις ευρωεκλογές, θα συνιστούσαμε στον κύριο πρωθυπουργό αντί των απρεπειών, των ύβρεων εις βάρος του νεκρού Ανδρέα Παπανδρέου και της εκούσιας παραχάραξης της πρόσφατης πολιτικής Ιστορίας,  να μιλήσει για λύσεις, να κοιτάξει τα Ταμεία του Κράτους και τις ανάγκες των πολιτών. Να αρθεί δηλαδή έστω και τώρα στο ύψος των περιστάσεων. Προλαβαίνει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας