Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

Π. Κουκουλόπουλος: «Στη Δημοκρατία, όλα και όλοι κρίνονται από τους πολίτες»

Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την ακρίβεια αποδεικνύονται απόλυτα ρεαλιστικές από όλα τα διαθέσιμα επίσημα στοιχεία, τα οποία με τη σειρά τους εκθέτουν την Κυβέρνηση.

Μία από τις προτάσεις μας είναι η στοχευμένη μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη και του ΕΦΚ στα καύσιμα, για ένα ορισμένο χρονικόδιάστημα μέχρι την αποκλιμάκωση των τιμών. Στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για την ακρίβεια, ο Πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη, αναρωτήθηκε ειρωνικά από που μπορεί να χρηματοδοτηθεί η πρόταση του ΠΑΣΟΚ.  Η απάντηση μας είναι σταθερή: από τα  υπερέσοδατων συγκεκριμένων τομέων όπου προτείνουμε μειώσεις. 

Στο «Ενημερωτικό δελτίο για την εκτέλεση του Κρατικού Προϋπολογισμού περιόδου Ιανουαρίου – Απριλίου 2024 (οριστικά στοιχεία)» που εκδόθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών διαβάζουμε ότι:

-Τα έσοδα από ΦΠΑ ανήλθαν σε 8.170 εκατ. ευρώ και είναι αυξημένα έναντι του στόχου κατά 215 εκατ. ευρώ.

-Τα έσοδα των ΕΦΚ ανήλθαν σε 2.115 εκατ. ευρώ και είναι αυξημένα έναντι του στόχου κατά 75 εκατ. ευρώ.

Με τους ηπιότερους δηλαδή υπολογισμούς, προκύπτουν υπερέσοδα άνω του 1 δις από τους συγκεκριμένους τομείς σε ετήσια βάση, ποσό  ικανό να χρηματοδοτήσει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ,ανακουφίζοντας τους οικονομικά ασθενέστερους και τη μεσαία τάξη.

Η Κυβέρνηση,όμως, έχει άλλες προτεραιότητες, όπως ακούσαμε στη Βουλή και βλέπουμε καθημερινά. Αφενός να απαλλάσσει από τη φορολογία τις γονικές παροχές των εκατομμυριούχων και αφετέρου να απαντά στις ανερμάτιστες προτάσεις Κασσελάκη.

Όλοι αυτοί που,αντί απαντήσεων στα πραγματικά προβλήματα, επενδύουν μονοσήμαντα στην επικοινωνία, θα διαπιστώσουν σε λίγες μέρες ότι στη Δημοκρατία όλα και όλοι κρίνονται από τους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας