Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

Αρχαιρεσίες συγκρότησης Προεδρείου στο Τοπικό Παράρτημα Κοζάνης του Σωματείου Συνταξιούχων ΔΕΗ, ΠΑ.Σ.Α.Σ

- Καταγγελία για τη βεβήλωση του μνημείου του Νίκου Πλακοπίτη

Την Δευτέρα 27/5/24 μετά από πρόσκληση του πλειοψηφήσαντα συμβούλου Ψαλίδα Χρήστου συνεδρίασε το νεοεκλεγμένο Δ.Σ του Σωματείου όπως προέκυψε από την πρόσφατη εκλογική διαδικασία.

Η κατανομή των αξιωμάτων, όπως προέκυψε από την ψηφοφορία, έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Ψαλίδας Χρήστος

Αντιπρόεδρος: Διαμαντόπουλος Γεώργιος

Γραμματέας: Μπουχάρας Γεώργιος

Ταμίας: Μαλιούρας Κωνσταντίνος

Αναπληρωτής Γραμματέας:Παραμόνου Νικόλαος

Υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων και πολιτισμού: Τσιάρας Κωνσταντίνος

Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου: Πράσσος Στέφανος

Τα μέλη του νεοεκλεγμένου Δ.Σ εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στα μέλη του «Σωματείου» για την μαζική τους συμμετοχή στις πρόσφατες εκλογές και δηλώνουν ότι θα προσπαθήσουν με όλες τους τις δυνάμεις να φανούν αντάξιοι της εμπιστοσύνης τους.

Κοζάνη 28/5/2024

Για το συνδικάτο Συνταξιούχων ΠΑ.Σ.Α.Σ, παράρτημα Κοζάνης

Ο Πρόεδρος: Ψαλίδας Χρήστος

Ο Γραμματέας: Μπουχάρας Γεώργιος  

 

Καταγγελία βεβήλωσης του μνημείου του Νικόλα Πλακοπίτη.

Το ΔΣ αμέσως μετά τη συγκρότηση σε Σώμα συνεδρίασε με μοναδικό θέμα τη βεβήλωση του μνημείου του Νικόλα Πλακοπίτη.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου 25/5 «γνωστοί, άγνωστοι» θαυμαστές του Χίτλερ και του Μουσολίνι σκέπασαν με μπογιά την πλάκα με τη φωτογραφία του αγωνιστή, Κομμουνιστή Νίκου Πλακοπίτη που είχε τοποθετήσει πρόσφατα το Συνδικάτο Οικοδόμων Κοζάνης.

Ο Νίκος Πλακοπίτης είναι αυτός που το 1934 κατάφερε να αποσπάσει το Συνδικάτο Οικοδόμων από τα χέρια της εργοδοσίας και διατέλεσε για χρόνια Πρόεδρός του.

Ο Νικόλας Πλακοπίτης υπήρξε μεγάλος αγωνιστής του Εργατικού και Κομμουνιστικού Κινήματος της Περιοχής μας και για τη δράση του αυτή «τιμήθηκε» από την «αστική δημοκρατία» της εποχής και τη δικτατορία του Μεταξά με άπειρα βασανιστήρια, φυλακές και εξορίες.

Η επίθεση του Μουσολίνι στη Χώρας μας το 1940 τον βρίσκει φυλακισμένο στις φυλακές της Ακροναυπλίας. Μαζί με τους συγκρατούμενους του ζητούν με επιστολή στο καθεστώς Μεταξά να τους αφήσουν ελευθέρους για να πολεμήσουν ενάντια στους Φασίστες εισβολείς. Ο «πατριώτης» Μεταξάς το αρνείται και τους αφήνει στη φυλακή όπου αργότερα οι ακόλουθοί του, με πρωτόκολλο, τους παραδίδουν σιδηροδέσμιους     όμηρους στους Γερμανούς, ΝΑΖΙ κατακτητές.

Ο Νικόλας Πλακοπίτης αρνείται να αποκηρύξει τα πιστεύω του, δεν υπογράφει δήλωση μετανοίας, μεταφέρεται όμηρος στο Χαϊδάρι και την ματωμένη Πρωτομαγιά του 1944 εκτελείτε στο σκοπευτήριο της Καισαριανής φωνάζοντας «κάτω ο φασισμός, ζήτω η Ελλάδα, ζήτω το ΚΚΕ».

 Αγωνιστές σαν τον Πλακοπίτη τιμούν τη Χώρα και ιδιαίτερα την Περιοχή μας αλλά προκαλούν τον φόβο, ακόμα και νεκροί, ακόμα και σήμερα, τους κάθε λογής φασίστες, νεοναζί.

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΠΑ.Σ.Α.Σ δηλώνει πως θα προστατέψει το μνημείο διατηρώντας άσβεστη τη μνήμη του Πλακοπίτη και των άλλων αγωνιστών του Εργατικού Κινήματος και θα τιμωρήσει παραδειγματικά όποιον τολμήσει να το βεβηλώσει.

Το Μνημείο αποκαταστάθηκε ήδη και θα συνεχίσει να βρίσκεται εκεί για πάντα για να θυμίζει τους αγώνες και τις θυσίες της εργατικής Τάξης και του Λαού μας εμπνέοντας τους νέους αγωνιστές που παλεύουν και σήμερα ενάντια στον φασισμό και τον Πόλεμο για έναν άλλο Κόσμο ειρηνικό και δίκαιο.  

 

Κοζάνη 29/5/2024

Για το συνδικάτο Συνταξιούχων ΠΑ.Σ.Α.Σ, παράρτημα Κοζάνης

Ο Πρόεδρος: Ψαλίδας Χρήστος

Ο Γραμματέας: Μπουχάρας Γεώργιος 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας