Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Π. Κουκουλόπουλος: «Το ΠΑΣΟΚ στο πλευρό των Κέντρων Πρόληψης, με σεβασμό στην πολυετή προσφορά τους»

Κοινοβουλευτική παρέμβαση στήριξης στον αγώνα των Κέντρων Πρόληψης, μεταξύ των οποίων το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Κοζάνης “Ορίζοντες”,πραγματοποίησε σήμερα ο Βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Πάρις Κουκουλόπουλος.

Συγκεκριμένα, κατέθεσε Αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Αδ. Γεωργιάδηπροκειμένου να ενημερωθεί επισήμως η Βουλή για τις τελικές αποφάσεις της Κυβέρνησης όσον αφορά το μέλλον των Κέντρων Πρόληψης.

Η νέα αυτή θεσμική ενέργειαέρχεται να προστεθεί στις δράσεις που έχει ήδη πραγματοποιήσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ενάντια στους συγκεντρωτικούς σχεδιασμούς της Κυβέρνησης για τα Κέντρα Πρόληψης.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ:

κ. Υπουργέ,

Σας καταθέτω, ως Αναφορά,το Ψήφισμα της Τακτικής Ολομέλειας του Πανελλήνιου Δικτύου Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Σάμο στις 17 – 18 Μαΐου 2024. Το ψήφισμα συνυπογράφεται, μεταξύ άλλων, από το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Κοζάνης “Ορίζοντες” και περιλαμβάνει σημαντικές προτάσεις για το μέλλον της πρόληψης των εξαρτήσεων στην πατρίδα μας, καθώς και επισημάνσεις για το σχετικό Νομοσχέδιο που απασχολεί την επικαιρότητα.

«Η εργασία και η εμπειρία 31 χρόνων των Φορέων Πρόληψης, η ουσιαστική συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των εθελοντών σε όλη την ελληνική επικράτεια υποτιμάται συνειδητά, με σκοπό τη μείωση της ανάγκης ύπαρξης της κοινοτικής προσέγγισης της πρόληψης» σημειώνεται στο Ψήφισμα, ενώ επίσης καταγγέλλεται πως «οι κυριότεροι εγκεκριμένοι φορείς πρόληψης της Χώρας, όπως εμείς και άλλοι, παραμένουμε μακριάαπό οποιαδήποτε πληροφόρηση και διάλογο. Από παντού ακούγεται η ύπαρξη του Νομοσχεδίου και κανένας μας ακόμη δεν έλαβε έγκυρη, επίσημη και επαρκή ενημέρωση».

Ενδεικτικά, ορισμένα από τα αιτήματα του συνημμένου Ψηφίσματος είναι «να τεθεί σε επιστημονική βάση και συζήτηση η νέα θέση για την πρόληψη, με τη συμμετοχή όλων των Φορέων Πρόληψης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Κοινωνίας των Πολιτών και της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, να γίνει σωστή και τεκμηριωμένη αξιολόγηση της προσφοράς των Κέντρων Πρόληψης, να αποδοθεί η αναγκαία αναγνώριση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που συμμετέχει ενεργά και στηρίζει το έργο των Κέντρων Πρόληψης και να πάψει η επιφανειακή υποτίμηση και απόρριψη τους».

Επιπλέον, εμφατικάδιεκδικούν «από τον Πρωθυπουργό και τηνΚυβέρνησηνα μην προωθήσουν την κατάθεση του Νομοσχεδίου χωρίς να προηγηθεί υψηλού επιστημονικού επιπέδου διαβούλευση για το μέλλον τη πρόληψης και χωρίς να καθοριστεί με βάση τη διεθνή εμπειρία, αλλά και την αναγνωρισμένη μακρόχρονη εμπειρία στον ελλαδικό χώρο, προκειμένου να ενισχυθεί η ψυχοκοινωνική ανθεκτικότητα της κοινωνίας απέναντι στις εξαρτητικές συμπεριφορές κάθε είδους, σε καιρούς ψυχοπιεστικούς, καθ’ όλα ευνοϊκούς της διάδοσης τους».

Δεδομένου ότι τα διαλαμβανόμενα στο συνημμένοΨήφισμα της Τακτικής Ολομέλειας του Πανελλήνιου Δικτύου Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησηςείναι εύλογακαιτεκμηριωμένα,αφορούν δε ένα ιδιαιτέρως κρίσιμο ζήτημα που απασχολεί την κοινωνία, παρακαλείσθε όπως ενημερώσετε τη Βουλή για τις σχετικές αποφάσεις και ενέργειές σας.

Ο Αναφέρων Βουλευτής

Κουκουλόπουλος Πάρις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας