Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 27 Μαΐου 2024

Στην Κοζάνη ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, Γραμματέας της ΚΠΕ και υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ.

Ο Γραμματέας της Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και υποψήφιος ευρωβουλευτής Ανδρέας Σπυρόπουλος πραγματοποίησε την Κυριακή επίσκεψη στην Κοζάνη στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας. Ο κ. Σπυρόπουλος συναντήθηκε με τοπικά στελέχη και φίλους συζητώντας για τη σημασία των επικείμενων ευρωεκλογών στα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία μας.

Για την αντιμετώπιση της ακρίβειας που μαστίζει τους πολίτες κάθε ηλικίας ο Ανδρέας Σπυρόπουλος ανέφερε: «Οι αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις είναι ελάχιστες και δεν προσαρμόζονται στην τεράστια αύξηση των τιμών αγαθών και υπηρεσιών. Οι παράλογες αυξήσεις στα τρόφιμα, στις τηλεπικοινωνίες, στα καύσιμα, έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μίγμα και είναι τεράστιο ζήτημα ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικοί και αποτελεσματικοί έλεγχοι στην αγορά. Η κυβέρνηση αποφάσισε ότι θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ακρίβειας με τα λεγόμενα pass, δηλαδή με έκτακτες ενισχύσεις και όχι με μέτρα μόνιμου χαρακτήρα, όπως έχουμε αντιπροτείνει το ΠΑΣΟΚ εδώ και καιρό με αποτέλεσμα να ενισχύονται τα ολιγοπώλια και οι λίγοι και ισχυροί»

 «Η κλιματική κρίση είναι από τα πιο βασικά προβλήματα που η Ευρώπη θα πρέπει να αντιμετωπίσει τα επόμενα χρόνια. Τα κράτη δεν μπορούν να σηκώσουν μόνα τους το βάρος της πρόληψης ούτε των επιπτώσεων. Στην Ελλάδα, βιώνουμε τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης κάθε χρόνο με μεγαλύτερη ένταση, τα τελευταία χρόνια. Η Ευρώπη πρέπει να έχει μια πολιτική, κατά την οποία θα γίνουν έργα πρόληψης, έργα υποδομών, ώστε να περιορίσουμε όσο είναι δυνατόν τις ζημιές τέτοιων φαινομένων» τόνισε ο κ. Σπυρόπουλος

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής για την ανάγκη στήριξης του πρωτογενούς τομέα είπε: «Ο πρωτογενής τομέας παραμένει ένας σημαντικός αναπτυξιακός πόλος και ταυτόχρονα ένας πόλος συνοχής για τη συγκράτηση του πληθυσμού στην ελληνική περιφέρεια. Για το ΠΑΣΟΚ αποτελεί πρώτη προτεραιότητα η στήριξη των αγροτών, των κτηνοτρόφων, των παραγωγών. Τα ελληνικά προϊόντα είναι τα καλύτερα στην Ευρώπη, μπορούμε να έχουμε πάρα πολλές εξαγωγές, αρκεί να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο πρόβλημα το οποίο είναι το κόστος παραγωγής. Το 2023 ήταν η χρονιά που οι Έλληνες αγρότες πήραν τα λιγότερα χρήματα από ίδρυσης της κοινής αγροτικής πολιτικής με ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης και όχι της Ευρώπης όπως προσπάθησαν να παρουσιάσουν στην αρχή.»

Τέλος ο κ. Σπυρόπουλος, επισήμανε την ανάγκη στήριξης του ΕΣΥ μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης: «Το ΕΣΥ ήταν ο βασικός πυλώνας του ελληνικού κοινωνικού κράτους. Αντί όμως να στηριχθεί με πόρους, να γίνουν προσλήψεις σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και να εκσυγχρονιστούν οι υποδομές, το δημόσιο σύστημα υγείας εγκαταλείφθηκε. Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας ανύπαρκτη. Με Κέντρα Υγείας υποστελεχωμένα, με ξεπερασμένες υποδομές και χωρίς την απαιτούμενη υλικοτεχνική υποδομή λειτουργούν μόνο με το φιλότιμο των γιατρών και των νοσηλευτών Το ΠΑΣΟΚ είχε προτείνει να διατεθεί το 10% των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στην Υγεία, παράλληλα με τους πόρους από τον κρατικό προϋπολογισμό.»

Ο κ. Σπυρόπουλος κάλεσε τους πολίτες σε δυναμική συμμετοχή στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου: «Οι ευρωεκλογές είναι κρίσιμες για την εκπροσώπηση των πολιτών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και η συμμετοχή σας μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τις αποφάσεις που λαμβάνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά και σε εθνικό. Η ενεργή συμμετοχή στις εκλογές είναι θεμελιώδης για τη λειτουργία της δημοκρατίας, καθώς επιτρέπει στους πολίτες να εκφράσουν τις απόψεις τους και να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια τους στις αδιέξοδες πολιτικές των τελευταίων κυβερνήσεων που μας οδήγησαν στο σήμερα. Από την επαφή μου με φίλους σε όλη την Ελλάδα που επισκέπτομαι πιστεύω πως θα καταφέρουμε ξανά την ανατροπή, προχωράμε μαζί με ισχυρή φωνή.».

 

*Ανδρέας Σπυρόπουλος

Υποψήφιος Ευρωβουλευτής

Γραμματέας ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

Μηχανολόγος Μηχανικός Msc





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας