“Όποιος άκουγε τις τοποθετήσεις και τις δηλώσεις όλων αυτών των κυβερνητικών αξιωματούχων την περασμένη εβδομάδα στο Energy Balkan Forum που διοργανώθηκε στην Κοζάνη θα σχημάτιζε την εντύπωση πως στη Δυτική Μακεδονία συνωστίζονται καθημερινά δεκάδες επενδυτές που διαθέτουν εκατοντάδες εκατομμυρίων δημιουργώντας χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και η περιοχή κινείται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς ανάπτυξης, τέτοιους που δεν συναντάμε σε καμιά άλλη χώρα της Ευρώπης αλλά και του υπόλοιπου κόσμου!

Μακάρι να ήταν αλήθεια και όχι απλώς το σενάριο επιστημονικής φαντασίας μιας προεκλογικής φιέστας της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας που μη έχοντας να παρουσιάσει κάτι πραγματικό και μετρήσιμο καταφεύγει και πάλι σε υποσχέσεις, τις οποίες επαναλαμβάνει, ίδιες και απαράλλαχτες, εδώ και πέντε χρόνια!

Λύση όμως για τα συγκεκριμένα και επείγοντα προβλήματα που μας απασχολούν δεν ακούσαμε.

Ακόμα και γι’ αυτό το τόσο σημαντικό πρόβλημα των τριών τηλεθερμάνσεων με το οποίο υποτίθεται πως ασχολούνται σοβαρά εδώ και μήνες, το μόνο που είχαν να πουν είναι πως απλώς πρέπει οι Δήμαρχοι να βάλουν την υπογραφή τους κι ας εκκρεμεί μια σειρά άλυτων σοβαρών προβλημάτων, η επίλυση των οποίων είναι ξεκάθαρα ευθύνη και υποχρέωση της Κυβέρνησης.

Για να συμπληρωθεί βέβαια το όλο σκηνικό δεν θα μπορούσε να λείπει και ο γνωστός- επισκέπτης Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, που συνεχίζει να πηγαινοέρχεται και να υπόσχεται ακούραστα και ακατάπαυστα πως θα λύσει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτός ο ευαίσθητος τομέας στην περιοχή μας, ο οποίος στέκεται στα πόδια του και δίπλα στους πολίτες μόνο χάρη στις ηρωικές προσπάθειες των ανθρώπων που τον στελεχώνουν, δίνοντας νύχτα μέρα έναν υπεράνθρωπο αγώνα.

Άραγε, για πόσο ακόμα θα συνεχίσουν να μας κοροϊδεύουν;”

Αυτό το σχόλιο έκανε η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής Όλγα Μαρκογιαννάκη σχετικά με τις συνεχιζόμενες προεκλογικές επισκέψεις Υπουργών της Νέας Δημοκρατίας στη Δυτική Μακεδονία. Επισκέψεις που δεν παράγουν, δυστυχώς, κάποια αποτελέσματα παρόλο που τα προβλήματα αυξάνονται και μεγαλώνουν καθημερινά, ζητώντας άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις. Πώς τοποθετείται όμως η ίδια απέναντι σε όλα αυτά;

“Εμείς, δεν ζητάμε απλώς να καταψηφιστεί η Νέα Δημοκρατία στις 9 Ιουνίου, αλλά αγωνιζόμαστε για να αναδειχθεί και πάλι το ΠΑΣΟΚ ως η ισχυρή πολιτική δύναμη, η μόνη που μπορεί να βάλει φρένο στην αλαζονεία της σημερινής κυβέρνησης που συνεχίζει να πολιτεύεται με απατηλές υποσχέσεις και έργα που εξυπηρετούν μόνο λίγους και ορισμένους.

Ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ στην ευρωβουλή, συνεπάγεται μια ισχυρή φωνή για τους Έλληνες πολίτες που θα βλέπουν τα δίκαια αιτήματα τους να προωθούνται, να συζητιούνται και να αναζητούνται οι καλύτερες λύσεις μέσα απ’ τα ευρωπαϊκά όργανα.

Η σημερινή κυβέρνηση παρόλο που είχε τη δυνατότητα αλλά και την υποχρέωση να εξασφαλίσει και μέσω της Ευρώπης όσα χρειάζεται η περιοχή μας για να ξαναμπεί στο δρόμο της ανάπτυξης, απέδειξε πως δεν μπορεί να το κάνει.

Δεν υπάρχει όμως άλλος χρόνος για να περιμένουμε. Γι’ αυτό ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ για να πάρουμε και πάλι τις τύχες του τόπου στα χέρια μας και να προχωρήσουμε μπροστά.