Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

Η δίκαιη μετάβαση είναι ένα ψέμα, φτώχια ανεργία πανάκριβο το ρεύμα.

Συνεχίστηκε το πολίτικό άνοιγμα της Τομεακής Οργάνωσης Ενεργειακού Κέντρου του ΚΚΕ ενόψει των ευρωεκλογών μεταφέροντας το μήνυμα ενίσχυσης του.

            Την Πέμπτη 30/5 πραγματοποιήθηκε μαζική πολιτική συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία της Πτολεμαΐδας με κεντρική ομιλήτρια το μέλος του Π.Γ της Κ.Ε του ΚΚΕ , Λουίζα Ραζου και χαιρετισμό από την υποψήφια ευρωβουλευτή του Κόμματος Κουζιάκη Τινα. 

Στην ομιλία της η Λουίζα Ράζου τόνισε ότι την Κυριακή 9 Ιουνίου «ο λαός μας έχει την ευκαιρία να μαυρίσει την κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου, που με την πολιτική τους μας μαυρίζουν τη ζωή. Να το κάνουν με τον μόνο τρόπο που το μήνυμά τους θα το λάβουν πραγματικά οι υπεύθυνοι. Ρίχνοντας μαζικά το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην κάλπη.»

Για την κανονικότητα και της σταθερότητα της Ε.Ε ,που επικαλείται ο πρωθυπουργός ,ανέφερε«Ο,τι συμβαίνει εδώ, συμβαίνει και στην Ευρώπη. Το δίλημμα είναι παντού το ίδιο: Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας! Η ΕΕ υπάρχει και λειτουργεί για τα κέρδη των καπιταλιστών. Στην ΕΕ καταγράφονται 16 εκατ. άνεργοι, 95 εκατ. φτωχοί. Το 25% από αυτούς είναι παιδιά κάτω των 18 ετών, το 16% είναι άτομα άνω των 65 ετών. Σε τουλάχιστον 14 κράτη - μέλη της ΕΕ 50% των εργαζομένων δουλεύουν χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας...Ευχαριστούμε δεν θέλουμε άλλη τέτοια Ευρώπη» τόνισε.

Σχετικά με την ακρίβεια, που τσακίζει το λαϊκό εισόδημα, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Αυτοί που μιλάνε για εισαγόμενη ακρίβεια, ας κάνουν μια βόλτα από τους σβησμένους ΑΗΣ της Δυτικής Μακεδονίας, τα ορυχεία του λιγνίτη και θα πάρουν τις απαντήσεις τους...

Η εγκατάλειψη του φτηνού λιγνίτη, που έχουμε σε αφθονία στη χώρα μας, οδήγησε στη διαμόρφωση ενός πανάκριβου ενεργειακού μείγματος με τη δήθεν "πράσινη μετάβαση" της ΕΕ, τα χρηματιστήρια Ενέργειας, την άναρχη και χωρίς σχέδιο διείσδυση των ΑΠΕ, που έχει οδηγήσει σε υπερκορεσμό το δίκτυο, την ίδια ώρα που η ενεργειακή φτώχεια μαστίζει τα λαϊκά νοικοκυριά. Να προσθέσουμε και τις συνέπειες από τις κυρώσεις στη Ρωσία και τη στροφή στο πιο ακριβό αμερικανικό LNG.

Ανέδειξε το παράδειγμα της Πτολεμαίδας ωςχαρακτηριστικό για την ανάγκη ενίσχυσης του ΚΚΕ, σε όλα τα επίπεδα της εξουσίας στην ευρωβουλή, στο κοινοβούλιο, στην τοπική διοίκηση και κυρίως εκεί που αποσπώνται οι κατακτήσεις στο δρόμο του αγώνα. Αφού όταν  «επιχειρήθηκε να εκτιναχθεί το κόστος της τηλεθέρμανσης, όταν η δημοτική αρχή εισηγήθηκε αύξηση της τιμής κατά 50%, αυτή σταμάτησε, προσωρινά, λόγω της αντίδρασης της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στο Δημοτικό Συμβούλιο και της αποφασιστικής αγωνιστικής απάντησης των κατοίκων(…) Στον καθρέφτη τους και τους νόμους της καπιταλιστικής οικονομίας που υπηρετούν, θα βρούν τους υπεύθυνους για την ακρίβεια και τον πληθωρισμό» τονισε.

Την Παρασκευή 31/ 5 πραγματοποιήθηκε περιοδεία της υποψήφιας ευρωβουλευτή Κουζιάκη Τινας στο Ορυχείο Κύριου Πεδίου της ΔΕΗ Α.Ε. Στην ομιλία της προς τους εργαζόμενους η υποψήφια ευρωβουλευτής, αναφέρθηκε στο αφήγημα της «πράσινης ανάπτυξης», της «δίκαιης μετάβασης» που επιχείρησαν να εγκλωβίσουν τον λαό της Δυτικής Μακεδονίας, προωθώντας την απολιγνιτοποίηση, τις βαριές συνέπειες της οποίας ζει ο λαός.

Κάλεσε τους εργαζόμενους, να πάρουν μέρος στη μεγάλη συλλογική προσπάθεια, που κάνει το ΚΚΕ, για να βγει ένα μπόι πιο δυνατό.Για«να σταλεί μήνυμα στην ΕΕ των λόμπι, των ομίλων και του κεφαλαίου, αλλά και στα κόμματά της ότι εδώ δυναμώνει η άλλη Ευρώπη, η Ευρώπη των λαών που αγωνίζονται, η Ευρώπη των εργαζομένων, των αγροτών που μοχθούν, η Ευρώπη των λαών που συντονίζουν τον βηματισμό τους». Και όπως είπε «υπάρχει μεγάλη δυνατότητα να καταγραφεί ακόμα πιο ισχυρή αυτή η δύναμη. Αυτές οι δυνατότητες αναδεικνύονται στην επαφή μας με τα εργατικά - λαϊκά στρώματα, στους χώρους δουλειάς, στις εργολαβίες, στα σχολεία, στις γειτονιές και τα χωριά της Εορδαίας, και τώρα προεκλογικά αλλά και όλο το προηγούμενο διάστημα μέσα στους αγώνες που πρωτοστάτησαν παντού οι κομμουνιστές και κομμουνίστριες και άφησαν το στίγμα τους την προηγούμενη περίοδο.»

Η περιοδεία συνεχίστηκε στις δημόσιες μονάδες υγείας Αυνταίου, όπως το ΚΥ  και το  ΚΕΦΙΑΠ(Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης).ΣτοΚΕΦΙΑΠ σε συζήτηση με τους εργαζόμενους,η Τίνα Κουζιάκη , ανέφερε «έχει μπει στο μάτι διαφόρων επενδυτών, ως φιλέτο για αξιοποίηση» και ότι είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα πως αντιμετωπίζουν την υγεία του λαού. Την ώρα που θα μπορούσε να ενισχυθεί με προσωπικό και μέσα για να παρέχει υψηλού επιπέδου δωρεάν μετανοσοκομειακή φροντίδα, αυτοί το παραδίδουν σε ιδιώτες μέσω ΣΔΙΤ  για να βγάλουν κέρδη. Αυτό είναι το Ταμείο Ανακαμψης, που όλα τα άλλα κόμματα πίνουν νερό στο όνομα του και έχει ως  προαπαιτούμενο πέρα από όλα τα αλλά, την εμπορευματοποίηση της υγείας του λαού.

Η περιοδεία τέλειωσε με επίσκεψη και ομιλία στους εργαζόμενους της Ξινο Νερο. Η υποψήφια Ευρωβουλευτής ανέδειξε το κοινό αίτιο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εργαζόμενος του Ξινου Νερου και της περιοχής. Οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, τα ελλιπή μέτρα προστασίας υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων, η προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της επιχείρησης, η καταστροφή του περιβάλλοντος από φωτοβολταικα στο χωριό, η ενεργειακή φτώχια, η ΚΑΠ έχουν κοινή μήτρα την στρατηγική της Ε.Ε., που υποτάσσει τις λαϊκές ανάγκες στην κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων. Η «πράσινη» μετάβαση, η ιδιωτικοποίηση των υδάτων, η εμπορευματοποιηση λαϊκώναναγκώνμέσωδημοτικώνεπιχειρήσεων βρίσκουν την εκφρασή τους, στη ζωή των εργαζομένων του Ξινου Νερου και του λαού της περιοχής. Αυτή την στρατηγική την υπηρέτησαν και την υπηρετούν πιστά όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Γι’αυτο η γνήσια διαμαρτυρία του λαού εναντια στην Ε.Ε μπορεί να εκφραστεί γνήσια μόνο μέσα από την ενίσχυση του ΚΚΕ στην κάλπη της 9ης Ιούνη.

31/5/2024

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας