Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 27 Μαΐου 2024

Π. Κουκουλόπουλος: «Κυνική η αδιαφορία της Κυβέρνησης για τα ΚΔΑΠ ΑμεΑ»

Ερώτηση στη Βουλή για τα χρήματα που χρωστάει η Κυβέρνηση της Ν.Δ. στα “Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρίες” (ΚΔΑΠ ΑμεΑ), κατέθεσε ο Βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Πάρις Κουκουλόπουλος, μαζί με σύσσωμη την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Στόχος της θεσμικής αυτής παρέμβασης είναι να δοθεί επιτέλους λύση, καθώς οι οφειλές της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη από το Σεπτέμβριο του 2023προς τα ΚΔΑΠ ΑμεΑ για τους άνω των 22 ετών, έχουν βάλει πια “θηλιά” στη λειτουργία τους, με εργαζομένους να παραμένουν απλήρωτοι, ιδιοκτήτες σε αδιέξοδο και το μέλλον της φιλοξενίας συμπολιτών μας με αναπηρίες άνω των 22 ετών να βρίσκεται σε ορατό κίνδυνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είχαν προηγηθεί κι άλλες κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ για το συγκεκριμένο θέμα, που όμως έμειναν αναπάντητες από το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

«Το ζήτημα μέχρι σήμερα δεν έχει επιλυθεί ουσιαστικά και οι δομές -οι οποίες αναγκαστικά αδυνατούν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους- κινδυνεύουν με κατάρρευση. Αρκετοί εργαζόμενοι έχουν προσφύγει αρμοδίως για μη καταβολή δεδουλευμένων, έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βάρος εργοδοτών του κλάδου, οι προμηθευτές έχουν κόψει τις πιστώσεις και εγείρουν αστικές απαιτήσεις και οι περισσότερες δομές αδυνατούν να κινήσουν τα ειδικά λεωφορεία μεταφοράς ΑμεΑ.Ως συνέπεια αυτής της κατάστασης, δομές πλέονεπιφυλάσσονται για το εάν θα φιλοξενήσουνΑμεΑ άνω των 22 ετών για τη σχολική χρονιά 2024-2025» υπογραμμίζεται στην Ερώτηση.

Επιπλέον, τονίζεται ότι «το θέμα είναι εξαιρετικά σημαντικό, δεδομένου ότι τα ΚΔΑΠ ΑμεΑ συμβάλλουν στην αξιοπρεπή ποιότητα ζωής και την κοινωνικοποίηση των συμπολιτών μας με αναπηρίες, αποτελώντας διέξοδο βελτίωσης της καθημερινότητάς τους. Είναι δε προφανές ότι τυχόναποκλεισμός τους, σε περίπτωση ενδεχόμενης διακοπής της φιλοξενίας τους, θα πλήξειπρωτίστως οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα. Κι όμως, παρά τον επείγοντα και κοινωνικά ευαίσθητο χαρακτήρα του προβλήματος, μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να υπάρχει καμία λύση εκ μέρους της Κυβέρνησης».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Πάρις Κουκουλόπουλος, μαζί με τους συναδέλφους του Βουλευτές,διεκδικεί «συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την επίλυση του θέματος των πληρωμών της Κυβέρνησης προς τα ΚΔΑΠ ΑμεΑ για συμπολίτες μας άνω των 22 ετών, ώστε να συνεχίσει η ομαλή λειτουργία τους και οι δικαιούχοι να μη βρεθούν σε απομόνωση και κοινωνικό αποκλεισμό». Καλεί, τέλος, την Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη να διασφαλίσει ότι δεν θα προκληθούν και στο μέλλον αντίστοιχες καθυστερήσεις προς τα ΚΔΑΠ ΑμεΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας