Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 10 Μαΐου 2024

Έγκριση μελέτης για τη δημιουργία ορειβατικού πεζοπορικού μονοπατιού στην περιοχή «Παλιάμπελα» Πλατανορρεύματος

Το δρόμο της υλοποίησης παίρνει το έργο «Δημιουργία Ορειβατικού Πεζοπορικού Μονοπατιού στην περιοχή «Παλιάμπελα» Πλατανορρεύματος» έπειτα και από την έγκριση της μελέτης από το Δασαρχείο Κοζάνης. 

 

Η μελέτη προβλέπει τη δημιουργία ενός ορειβατικού πεζοπορικού μονοπατιού 9,2 χλμ. στην περιοχή «Παλιάμπελα» Πλατανορρεύματος, με συνολικό προϋπολογισμό 190.000,00 ευρώ, (με ΦΠΑ) με τη δαπάνη να καλύπτεται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία» ΕΣΠΑ 2014-2020.

 

Η υλοποίηση και κατασκευή του έργου θα γίνει από το Δήμο Σερβίων, σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ του Δήμου Σερβίων και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στις 7 Απριλίου 2023.

 

Ο Δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τον Ορειβατικό Σύλλογο Πλατανορρεύματος «Η ΚΡΥΑ» για τις πολύτιμες ενέργειές του που συνέβαλαν τα μέγιστα,στη δημιουργία του ορειβατικού πεζοπορικούμονοπατιού στην εξαιρετική περιοχή των "Παλιάμπελων".

 

Το νέο ορειβατικό πεζοπορικό μονοπάτι αναμένεται να συμβάλει στην προώθηση του τουρισμού και στην ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς της περιοχής, καθώς και στην προστασία και διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας