Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Ρεύμα Πολιτών Εορδαίας: για τη δημιουργία πάρκου λιγνιτικής κληρονομιάς Πτολεμαΐδας

Η πρόσφατη Απόφαση του ΔΣ/ΔΕΗ για τη Δημιουργία Πάρκου Λιγνιτικής /Βιομηχανικής Κληρονομιάς Πτολεμαΐδας, βρίσκεται σε σωστή κατεύθυνση διότι:
1.        Εξασφαλίζει την πλήρη καταγραφή και αποτύπωση όλων των κτιρίων,
του μηχανολογικού εξοπλισμού και της γραμμής παραγωγής ολόκληρου του Βιομηχανικού Συγκροτήματος της πρώην ΛΙΠΤΟΛ με βάση τα Διεθνή πρότυπα καταγραφής των βιομηχανικών εγκαταστάσεων (Σύγχρονη ψηφιακή αποτύπωση) .

2.        Με βάση την καταγραφή αυτή θα αξιοποιηθούν τμήματα του εξοπλισμού , εργαλεία και αντικείμενα που θα μεταφερθούν στο «Πάρκο Λιγνιτικής και Βιομηχανικής Κληρονομιάς», μαζί και το ιστορικό αρχείο της ΛΙΠΤΟΛ.

3.        Μέχρι τέλος Νοεμβρίου 2016 θα γίνουν οι προδιαγραφές για την έναρξη της διαδικασίας ανάθεσης της μελέτης για τη δημιουργία του πάρκου σε συνεργασία της Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Εορδαίας με τη ΔΕΗ .

4.        Το παλαιότερο εργοστάσιο της ΔΕΗ, ο ΑΗΣ Πτολεμαΐδας εξαιρείται της κατεδάφισης και με βάση τη Μελέτη αναμένεται να αποτελέσει το χώρο δημιουργίας του Πάρκου Λιγνιτικής και Βιομηχανικής  Κληρονομιάς Πτολεμαΐδας.    

Κατόπιν τούτου πρέπει άμεσα να συγκληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας καθώς και το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας για να αξιολογήσουν την Απόφαση της ΔΕΗ.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
της Δημοτικής Κίνησης
«ΡΕΥΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας