Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

ΡΑΔΙΟΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΗ ΔΕΙΓΜΑΤΩΝ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ

«Δώσε λιγοστό…σώσε στο λεπτό, για τα δικά μας παιδιά» είναι ο τίτλος του ραδιομαραθωνίου ενημέρωσης και της δράσης ευαισθητοποίησης των πολιτών, που διοργανώνει την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016, η ΕΡΤ Κοζάνης ως κοινωνική πρωτοβουλία σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών «Γέφυρα Ζωής» Κοζάνης.  

Στην διάρκεια του ραδιομαραθώνιου της ΕΡΤ Κοζάνης που θα ξεκινήσει στις 09.00 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 13.00 μετά το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί στους 100,2 και 100,6 FM ραδιοφωνική ενημέρωση από επιστήμονες και καθηγητές ιατρικής, για τον Μυελό των οστών, τα αρχέγονα κύτταρα και βλαστοκύτταρα, τους δωρητές, την επεξεργασία και την μεταμόσχευση του μυελού των οστών σε λήπτες αλλά και για την λειτουργία της δημόσιας τράπεζας μυελού των οστών. Μέσα από τον ραδιομαραθώνιο θα αναδειχθεί επίσης η δραστηριοποίηση συλλόγων και φορέων της περιοχής μας με στόχο να μεγαλώσει το επόμενο διάστημα ο αριθμός των δωρητών.

Παράλληλα στην Κεντρική Πλατεία Κοζάνης, επίσης από τις 9 το πρωί, στην μεγάλη προσπάθεια στην οποία καλούνται να συμμετέχουν ενεργά όλοι οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας, θα συλλέγονται από το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών «Γέφυρα Ζωής» Κοζάνης, δείγματα σάλιου, ώστε να μπορέσουν να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα δείγματα, με στόχο να διαπιστωθεί μια ενδεχόμενη συμβατότητα των δωρητών με νεαρά άτομα από την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, που χρειάζονται επειγόντως την βοήθεια μας.

Όλοι μαζί, την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016 προσφέρουμε απλά και βοηθούμε σημαντικά και τα δικά μας παιδιά. Γινόμαστε όλοι δωρητές Μυελού των Οστών.

Συντονιστείτε στις συχνότητες 100,2 και 100,6 FM η διαδικτυακά στο www.ert.gr/news/kozani και ελάτε στην Κεντρική Πλατεία της Κοζάνης για να γίνεται δωρητές.


ΕΡΤ Κοζάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας