Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Σεξ με τον πρώην: Πότε είναι καλή ιδέα και πότε δημιουργεί μπελάδες

Τελικά το να κάνεις σεξ με τον πρώην σου είναι υγιές για την προσωπική σου ζωή ή είναι η αιτία που δεν μπορείς να προχωρήσεις παρακάτω, ακόμη και αν θεωρείς πως είναι απλά...σεξ;
Η ειδικός σε θέματα σχέσεων Τρέισι Κοξ αναλύει τις περιπτώσεις, όπου εν τέλει το σεξ με τον πρώην σου μπορεί τελικά και να αξίζει.
Πότε είναι καλή ιδέα:
  • Έχετε χωρίσει φιλικά
Αν είστε συνειδητοποιημένοι πως και οι δύο δεν έχετε πια το ενδιαφέρον που είχατε παλαιότερα και γι΄αυτό δίνετε ένα «υγιές» τέλος στη σχέση σας, τότε το να κάνετε σεξ μέχρι να προχωρίσετε την ζωή σας δεν είναι κακό.
Ωστόσο η Τρέισι επισημαίνει πως αυτό είναι κάτι αρκετά σπάνιο, καθώς συνήθως ο ένας εκ των δυο το «παίζει» cool, αλλά δεν είναι.
  • Έχετε βάλει όρους στην από εδώ και πέρα σας σχέση
Αν έχετε πει και συμφωνήσει πως η κανονική σας σχέση έχει σταματήσει και απλά έχετε ακόμη κάτι πιο ελεύθερο, τότε ίσως και αξίζει να έχετε αυτή τη σχέση και μόνο.
  • Αν δεν έχετε βάλει επίσημο τέλος
Μερικές φορές χρειάζεται να πας πίσω, προκειμένου να προχωρήσεις. Αν, λοιπόν, δεν έχετε βάλει ένα επίσημο τέλος (ότι και αν σημαίνει αυτό), τότε το σεξ απλά συμβαίνει. Ίσως είναι και μία απόδειξη για να καταλάβετε και οι δύο πως ήρθε η ώρα να προχωρήσετε.
  • Είναι 100% επιλογή σου
Αν είσαι σίγουρη πως δεν θα εμπλακείς συναισθηματικά σε όλο αυτό, αλλά είναι κάτι που θα σε ευχαριστήσει και μόνο, τότε δεν έχεις να σκέφτεσαι κάτι παραπάνω.
  • Το σεξ ήταν πάντα αυτό που άξιζε
Αν τον τελευταίο καιρό γνώριζες πως αυτό ήταν το μόνο πράγμα που σε κρατούσε σε μία σχέση, τότε είναι φυσιολογικό να θέλεις ακόμη αυτό, αναφέρει η Κοξ.
Μην το επιχειρήσεις αν:
  • Ήσουν ράκος μετά τον χωρισμό σας
Συνήθως ένα τέλος φέρνει και λύπη... αν ήσουν εσύ εκείνη που πέρασες πιο δύσκολα μετά το τέλος της σχέσης, τότε αν γυρίσεις, απλά δεν θα «λειτουργήσει» θετικά για σένα. Μπορεί να είναι ένας τρόπος να νιώθεις πως είσαι ακόμη μαζί του, αλλά εν τέλει θα σε βάλει σε περισσότερα μπερδέματα.
  • Αν δεν είσαι σίγουρη τι είναι
Είναι ένα σεξ χωρισμού ή ένα σεξ για να τα ξαναβρείτε; Αν δεν είσαι σίγουρη ρώτησέ τον και στην συνέχεια πράξε αναλόγως την απάντησή του.
  • Εάν ξέρεις πως δεν είναι και η καλύτερη απόφαση
Αν ξέρεις πως δεν πρέπει, αλλά επιμένεις, τότε μάλλον είσαι μπερδεμένη και δεν ξέρεις τι θέλεις.
  • Είναι ένας τρόπος να εξιλεωθείς
Αν εσύ ήσουν εκείνη που έφυγε και το μετάνιωσε, καλύτερα να του το πεις και όχι να κάνεις μαζί του σεξ επειδή νιώθεις άσχημα για την συμπεριφορά σου. Έτσι θα τα κάνεις χειρότερα τα πράγματα και όχι καλύτερα.
  • Αν πιστεύεις πως έτσι θα τα ξαναβρείτε
Αυτό συνήθως συμβαίνει στις ρομαντικές ταινίες... όχι στην πραγματικότητα. Η αλήθεια είναι π ως χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από το σεξ για να είστε και πάλι μαζί. Άλλωστε με το σεξ δεν πείθεις τον άλλον πως θέλεις να ξαναρχίσεις κάτι σοβαρό και να εμπλακείς συναισθηματικά.

Πηγή: iefimerida.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΥ ΤΟΥ ΑΥΒΡΕΣ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΘΕΜΑ ΕΧΩ ΦΥΤΙΚΟ ΒΙΑΓΚΡΑ......

Το Προφίλ μας