Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Απίστευτο: Ο εμίρης του Κατάρ ακυρώνει τις επενδύσεις 2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα γιατί τον κυνηγούν ΟΑΕΔ, Εφορία, Δασαρχείο, Εκκλησία Ζακύνθου και Πολεοδομία

Το 2012 έγινε πρωτοσέλιδο η είδηση ότι ο Εμίρης του Κατάρ Χαμάντ μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι αγόρασε το νησάκι Οξυά στις Εχινάδες, προκειμένου να φτιάξει πολυτελείς βίλες στις γυναίκες του και αλλά και ένα πρωτότυπο προορισμό σύγχρονης τέχνης.
Τέσσερα χρόνια μετά, και αν και ο Εμίρης έχει αγοράσει και άλλα νησάκια των Εχινάδων γύρω από την Οξυά δεν έχει γίνει τίποτα. Αιτία η γραφειοκρατία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Αλ Θάνι με το δυσκίνητο ελληνικό κράτος.
Εκτός από την Οξυά, ο Εμίρης του Κατάρ έχει αγοράσει μια τεράστια έκταση στη Ζάκυνθο για τουριστική εκμετάλλευση ,ενώ έχει αγοράσει και το ξενοδοχείο Miramare στην Κέρκυρα.
Καμία από αυτές, όμως, δεν προχωρά, γιατί όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, τον Αλ Θάνι κηνυγούν το Δασαρχείο, η Εφορία, η Εκκλησία Ζακύνθου, η Πολεοδομία και ο ΟΑΕΔ.

Στην περίπτωση της Οξυάς, η ΔΟΥ Πατρών προχώρησε σε διορθωτικό προσδιορισμό φόρου μεταβίβασης του εν λόγω νησιού αυξάνοντας το σχετικό ποσό από 559.600 ευρώ στα 9.506.343,28 ευρώ και αλλάζοντας πλήρως τα δεδομένα που είχαν συμφωνηθεί με τον επενδυτή.
Οσον αφορά στην επένδυση στη Ζάκυνθο, έχουν εμφανιστεί διάφοροι διεκδικητές τμημάτων της έκτασης των 15.000 στρεμμάτων που απέκτησε το 2014 ο κ. Αλ Θάνι. Μεταξύ αυτών και η Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου και Στροφάδων, η οποία διεκδικεί 3.000 στρέμματα. Στο πλευρό της Ι. Μ. Ζακύνθου έχει ταχθεί και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με τον περιφερειάρχη Θεόδωρο Γαλιατσάτο, ο οποίος έχει υποστηριχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και είναι προσωπικός φίλος του κ. Κοντονή.
Ο Εμίρης του Κατάρ όπως αποκαλύπτει το Πρώτο Θέμα, έχει στείλει τρεις επιστολές στον πρωθυπουργό αλλά σε καμία δεν έχει λάβει απάντηση. Στις 20 Οκτωβρίου 2015 η κρατική επενδυτική εταιρεία του Κατάρ Al Rayyan, η οποία διαχειρίζεται δισεκατομμύρια δολάρια της οικογένειας του εμίρη, σε επιστολή της προς τον Ελληνα πρωθυπουργό, την οποία δημοσίευσε χθες το «ΘΕΜΑ», ενώ επισημαίνει πως της ανήκουν πολλά ακίνητα και εκτάσεις στη χώρα μας, εκφράζει την ανησυχία της διότι «οι μεγαλύτερες επενδύσεις μας έχουν αναβληθεί λόγω πολλών θεμάτων και εμποδίων τα οποία θα επιθυμούσαμε (σ.σ.: η εταιρεία του Κατάρ) να συζητήσουμε μαζί σας (σ.σ.: τον Αλέξη Τσίπρα) ή με οποιοδήποτε εκπρόσωπο επιθυμείτε. Αυτά τα επαναλαμβανόμενα εμπόδια στέλνουν ένα αρνητικό μήνυμα στην εταιρεία μας, η οποία θα μπορούσε εύκολα να ερμηνευτεί ως αρνητική ανταπόκριση από το Ελληνικό Δημόσιο προς τη θετική προσέγγιση του κράτους του Κατάρ που εκπροσωπείται από την εταιρεία Al Rayyan Greece».
Ανθρωποι του Εμίρη μιλώντας στο Θέμα ανέφεραν ακόμη ότι η κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται ότι με τη στάση αυτή προκαλεί διάθεση απόσυρσης των κεφαλαίων τους από την Ελλάδα. «Ακόμα και σε σημερινές μας επικοινωνίες με το γραφείο του υπεύθυνου αντιπροέδρου για τις ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα Γιάννη Δραγασάκη, μας μπλέκουν διαρκώς με πρωτόκολλα και γραφειοκρατία. Εμείς, όμως, δεν μπορούμε άλλο να δεσμεύουμε τα χρήματα δίχως ανταπόδοση», αναφέρουν χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι μόνο με τον Στέλιο Πιτσιόρλα του ΤΑΙΠΕΔ έχουν καλύτερη επικοινωνία.
Επιπλέον, όλες αυτές οι παλινωδίες φέρνουν τη χώρα μας στα όρια της διπλωματικής εμπλοκής με το Κατάρ, καθώς μόνο τυχαία δεν θεωρείται η υποβάθμιση της διπλωματικής παρουσίας της αραβικής χώρας στην Αθήνα, καθώς επί έξι μήνες η πρεσβεία έμεινε ακέφαλη λόγω «σιωπηρής αποχώρησης» και μη αντικατάστασης του υψηλόβαθμου αξιωματούχου και συγγενικού προσώπου του εμίρη, του Σολτάν Σαάντ Αλ-Μουραΐκι, θέση που καλύφθηκε τελικά μόλις τις προηγούμενες ημέρες, με σαφώς όμως χαμηλότερου επιπέδου διπλωματικό εκπρόσωπο.
Είναι χαρακτηριστικό ακόμη, ότι σε συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους του στην Ελλάδα την προηγούμενη εβδομάδα και στο περιθώριο της επίσκεψής του στην Κέρκυρα, εξέφρασε την απορία του πώς μια χώρα με τόσα οικονομικά προβλήματα εμποδίζει δύο ώριμες επενδυτικές προσπάθειες που αναμένεται να εισφέρουν επενδυτικά κεφάλαια άνω των 2 δισ. ευρώ.
Πηγή: Πρώτο Θέμα

iefimerida.gr

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μέχρι πότε οι μέρες και τα έργα του ΠΑΣΟΚ θα καταδυναστεύουν την Ελλάδα

Ανώνυμος είπε...

Και για τις Βλακείες του ΣΥΡΙΖΑ φταίει το ΠΑΣΟΚ !
Για τους Βλάκες που συνεχίζουν να ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ ποιός φταίει ;

Ανώνυμος είπε...

Εσύ είσαι έξυπνος (σύμφωνα με τη μαμά σου) και ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ;

Ανώνυμος είπε...

Ποια συμφέροντα μάχεται να εξυπηρετήσει το δαιμόνιο "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ'; Για πόσο θα μας ταϊζει κουτόχορτο μας για την κονόμα του;

Ανώνυμος είπε...

Τελικά μόνο η ΑΥΓΗ είναι σοβαρή και χωρις συμφέροντα εφημερίδα!!!!! Αλήθεια ποιός κρύβεται πίσω από την offshore στο μετοχικό κεφάλαιο της ΑΥΓΗΣ ;;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Ασφαλώς 3:51

Το Προφίλ μας