Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Από τον Τομέα Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ με αφορμή την έκθεση του ΟΟΣΑ για την φορολογική πολιτική, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η έκθεση του ΟΟΣΑ είναι μια ακόμα τρανταχτή απόδειξη για την πορεία απομόνωσης της χώρας τους τελευταίους 20 μήνες με την Κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου.
Το 2015 στις 34 χώρες του ΟΟΣΑ υπήρξε αλλαγή πολιτικής με τη στροφή των φορολογικών τους μέτρων στην κατεύθυνση της ενίσχυσης των αναπτυξιακών τους προοπτικών.

Μόνο στην Ελλάδα από τις 34 χώρες του Οργανισμού αυξήθηκε η φορολογία των επιχειρήσεων από 26% σε 29% το 2015. Στην Ελλάδα που επέστρεψε στην ύφεση με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Αυτό που δεν λέει η έκθεση του ΟΟΣΑ, επειδή αναφέρεται στο 2015, είναι η συνέχεια του έργου στην Ελλάδα.
Από το 2017 με το φορο-ασφαλιστικό όλοι οι ελευθεροεπαγγελματίες-έμποροι, βιοτέχνες, επαγγελματίες, επιστήμονες- που δηλώνουν εισόδημα από 7.000 μέχρι 70.000 ευρώ καλούνται να καταβάλουν σε φόρους και ασφαλιστικά ταμεία το 70% του εισοδήματός τους.
  • 15 μήνες capital-controls
  • 19 μήνες εκτός προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης
  • 20 μήνες χωρίς πακέτο Γιούνκερ
  • 2 χρόνια τουλάχιστον πίσω από το σύγχρονο κόσμο στη φορολογική πολιτική.
Το καραβάνι του κ. Τσίπρα χάθηκε στην έρημο, της αυταπάτης και της ιδεοληψίας απομονώνοντας τη χώρα.
Είναι ξεκάθαρο ότι αυτή η Κυβέρνηση δε μπορεί και όσο παραμένει φορτώνει τη χώρα και τους πολίτες της με ασήκωτα βάρη.
Οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ που παρουσίασε στη ΔΕΘ η Φώφη Γεννηματά είναι η μόνη ρεαλιστική και ειλικρινής πρόταση εξόδου από την κρίση και το φαύλο κύκλο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας