Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Μουμουλίδης-Δημητριάδης-Θεοφύλακτος-Ντζιμάνης ψήφισαν την ένταξη της ΔΕΗ στο υπερταμείο - Πέρασε με 152 το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα

Με 152 ψήφους υπερψηφίστηκε – υπό τα σφοδρά πυρά της αντιπολίτευσης -το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισεκατ. ευρώ.
Υπέρ ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Απουσίαζε λόγω ασθενείας ο βουλευτής Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Σέλτσας, ο οποίος έστειλε επιστολή λέγοντας ότι υπερψηφίζει. Ωστόσο, επειδή δεν ήταν σε αποστολή της Βουλής, η ψήφος του δεν προσμετρήθηκε.
Εναντίον του πολυνομοσχεδίου ψήφισαν όλα τα κόμματα της αντιπολιτευσης.
Επίσης, με 152 ψήφους υπέρ και 141 κατά, ψηφίστηκαν τα άρθρα 1 και 2 (ασφαλιστικές ρυθμίσεις και ένταξη των ΔΕΚΟ στο υπερταμείο).

Ονομαστική ψηφοφορία ζήτησαν επί της αρχής του νομοσχεδίου και επί των άρθρων 1 και 2, η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΚΚΕ.
Σύσσωμη η αντιπολίτευση εςξαπέλυσε πυρά κατά της κυβέρνησης με τις ιδιωτικοποιήσεις αλλά και το θέμα Καλογρίτσα να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή.
Η συζήτηση είχε έντονες στιγμές και πολλά ευτράπελα. Μεταξύ αυτών, ο έντονος διάλογος μεταξύ των Ευκλείδη Τσακαλώτου και Κωστή Χατζηδάκι, τα φυλλάδια που πέταξαν δύο πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και νυν στελέχη της ΛΑΕ με την φράση «ιδιωτικοποιήστε και την μάνα που σας γέννησε», τις πεζοδρομιακές εκφράσεις σε καβγά μεταξύ των βουλευτών Ψαριανού και Σκουρολιάκου αλλά και βουλευτή της Ενωσης Κεντρώων που ανέβηκε στο βήμα μιλώντας στο… κινητό του.
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας