Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Το Αρδευτικό των Καμβουνίων, η Πεζογέφυρα της Ζάβορδας, το Rally Sprint Βελβεντού, το Γεωπάρκο του Μικροβάλτου, ο Γραμματέας του Λιβαδερού και ο …χλωριωτής του Πολυρράχου

Κατά τη συζήτηση ερωτήσεων και θεμάτων εκτός ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων – Βελβεντού της Παρασκευής 23 Σεπτεμβρίου 2016, τέθηκαν μεταξύ άλλων και ζητήματα που αφορούν τις τοπικές κοινότητες του ορεινού όγκου των Καμβουνίων, που με τις αντίστοιχες απαντήσεις έχουν ως παρακάτω:
– Σε ποια φάση βρίσκεται το «αρδευτικό των Καμβουνίων» για το οποίο στη συνεδρίαση από τον μήνα Μάιο του 2016, είχε γίνει έγκριση του φακέλου και της διαδικασίας δημοπράτησης των μελετών;
Η απάντηση του δημάρχου κ. Κοσματόπουλου ήταν ότι «το θέμα προχωράει, έχει ασχοληθεί ο Μίλτος ο Ζορμπάς, που διακριτικά (καθότι έχει ανεξαρτητοποιηθεί από σύμβουλος της πλειοψηφίας) πάλι θα βοηθήσει στην κατεύθυνση αυτή» (?). Με παρέμβασή του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Κωνσταντόπουλος, έκανε γνωστό ότι έχει λήξει στις 8 Αυγούστου 2016 η προγραμματική σύμβαση που είχε υπογραφεί με τη ΔΕΗ από διετίας, με ορατό το κίνδυνο ακόμη και να χαθούν τα χρήματα που θα διέθετε η ΔΕΗ (200.000€ για τις μελέτες και συνολικά για το έργο περί τα 2.000.000€).
– Σε ποια φάση βρίσκεται η υπόθεση της πεζογέφυρας της Ζάβορδας, για την οποία σε σύσκεψη φορέων (μεταξύ των οποίων ο αντιπεριφερειάρχης Π. Πλακεντάς και οι δήμαρχοι Σερβίων – Βελβεντού και Δεσκάτης) στην Ελάτη στις 9 Μαΐου 2016, είχε αποφασιστεί να σταλεί επείγον αίτημα για συνάντηση-συζήτηση επιτροπής των φορέων (εντός 10 ημερών) με τον μητροπολίτη Γρεβενών κ. Δαυίδ.       
Κατά τον δήμαρχο, με το θέμα της συνάντησης ασχολείται ο αντιπεριφερειάρχης κ. Πλακεντάς, ενώ ο ίδιος -όπως είπε- έκανε νέα συνάντηση με τους μοναχούς της μονής παρουσία και του δημάρχου Δεσκάτης, «χωρίς να βγει κάποιο συμπέρασμα».
– Στο ερώτημα αν ο δήμος Σερβίων – Βελβεντού συμμετέχει στη διοργάνωση του πανελλήνιου 3ου Rally Sprint Βελβεντού, με κύρια Ειδική διαδρομή Μικροβάλτου-Λιβαδερού, η απάντηση του δημάρχου ήταν ότι «δεν μας καλέσανε, δεν θελήσανε να ασχοληθούμε». Διαφοροποιημένος επί του θέματος εμφανίστηκε ο αντιδήμαρχος Καμβουνίων κ. Δισερής, λέγοντας ότι ο δήμος συνεργάστηκε με την Περιφέρεια στην τοποθέτηση μπαρών ασφαλείας στο δρόμο, και ακόμη ότι ο δήμος έστειλε επιστολή στον ΣΜΑ Βελβεντού ότι είναι στη διάθεσή τους να βοηθήσουν στη διοργάνωση (?).
– Στο ερώτημα-αίτημα για -έστω πρόχειρη- αποκατάσταση της κακής κατάστασης του περιπατητικού διαδρόμου (ξεκολλημένες πέτρες, σκουπίδια) του Γεωπάρκου των Μπουχαριών, ενόψει προγραμματισμένων επισκέψεων το επόμενο διάστημα, η απάντηση που δόθηκε ήταν ότι του θέματος έχει επιληφθεί η Περιφέρεια, η οποία έχει εκτιμήσει ότι «θέλει πολλή δουλειά» με μεγάλο κόστος. Στην επιμονή μας για απομάκρυνση τουλάχιστον των αποκολλημένων πλακών από τον διάδρομο -θα απαιτηθεί ένα μεροκάματο, όπως ειπώθηκε-, δόθηκε η υπόσχεση ότι θα γίνει (την προηγούμενη φορά που είχε τεθεί το ίδιο αίτημα, προ διμήνου περίπου, δεν είχε γίνει τίποτε, παρά τις επίσημες διαβεβαιώσεις).
– Από το σύμβουλο της αντιπολίτευσης Μιλτιάδη Γκουτζιομήτρο, τέθηκε το θέμα της έλλειψης γραμματέα -με ότι συνεπάγεται για την ταλαιπωρία των κατοίκων- στη κοινότητα Λιβαδερού για ένα δίμηνο περίπου και μετά το ατυχές συμβάν της 4ης Αυγούστου, όταν -όπως είχε καταγγελθεί- πολίτης επιτέθηκε κρατώντας καραμπίνα και βιαιοπράγησε κατά του γραμματέα, ο οποίος για ευνόητους λόγους από τότε εργάζεται στα γραφεία του δήμου στα Σέρβια.
Η απάντηση ήταν ασαφής, καθότι ειπώθηκε ότι, ή θα επιστρέψει σύντομα στα καθήκοντά του, ή θα γίνει πρόσληψη υπαλλήλου με δίμηνη σύμβαση, ή πρόσληψη ατόμου για το ΚΕΠ Λιβαδερού, που θα ανταποκρίνεται και στις υποχρεώσεις του γραμματέα.
Τέλος από τον πρόεδρο του Πολυρράχου-Προσηλίου Γιάννη Καραγιάννη, τέθηκε επιτακτικά, μεταξύ άλλων, το θέμα της προμήθειας αυτόματου χλωριωτή για τη δεξαμενή του ποσίμου νερού του οικισμού του Πολυρράχου.
Σημ.: Τα 4 πρώτα ερωτήματα τέθηκαν από τον υπογράφοντα και για το mikrovalto.gr.
Γ.M./mikrovalto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας