Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2016

Το Αρδευτικό των Καμβουνίων, η Πεζογέφυρα της Ζάβορδας, το Rally Sprint Βελβεντού, το Γεωπάρκο του Μικροβάλτου, ο Γραμματέας του Λιβαδερού και ο …χλωριωτής του Πολυρράχου

Κατά τη συζήτηση ερωτήσεων και θεμάτων εκτός ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων – Βελβεντού της Παρασκευής 23 Σεπτεμβρίου 2016, τέθηκαν μεταξύ άλλων και ζητήματα που αφορούν τις τοπικές κοινότητες του ορεινού όγκου των Καμβουνίων, που με τις αντίστοιχες απαντήσεις έχουν ως παρακάτω:
– Σε ποια φάση βρίσκεται το «αρδευτικό των Καμβουνίων» για το οποίο στη συνεδρίαση από τον μήνα Μάιο του 2016, είχε γίνει έγκριση του φακέλου και της διαδικασίας δημοπράτησης των μελετών;
Η απάντηση του δημάρχου κ. Κοσματόπουλου ήταν ότι «το θέμα προχωράει, έχει ασχοληθεί ο Μίλτος ο Ζορμπάς, που διακριτικά (καθότι έχει ανεξαρτητοποιηθεί από σύμβουλος της πλειοψηφίας) πάλι θα βοηθήσει στην κατεύθυνση αυτή» (?). Με παρέμβασή του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Κωνσταντόπουλος, έκανε γνωστό ότι έχει λήξει στις 8 Αυγούστου 2016 η προγραμματική σύμβαση που είχε υπογραφεί με τη ΔΕΗ από διετίας, με ορατό το κίνδυνο ακόμη και να χαθούν τα χρήματα που θα διέθετε η ΔΕΗ (200.000€ για τις μελέτες και συνολικά για το έργο περί τα 2.000.000€).
– Σε ποια φάση βρίσκεται η υπόθεση της πεζογέφυρας της Ζάβορδας, για την οποία σε σύσκεψη φορέων (μεταξύ των οποίων ο αντιπεριφερειάρχης Π. Πλακεντάς και οι δήμαρχοι Σερβίων – Βελβεντού και Δεσκάτης) στην Ελάτη στις 9 Μαΐου 2016, είχε αποφασιστεί να σταλεί επείγον αίτημα για συνάντηση-συζήτηση επιτροπής των φορέων (εντός 10 ημερών) με τον μητροπολίτη Γρεβενών κ. Δαυίδ.       
Κατά τον δήμαρχο, με το θέμα της συνάντησης ασχολείται ο αντιπεριφερειάρχης κ. Πλακεντάς, ενώ ο ίδιος -όπως είπε- έκανε νέα συνάντηση με τους μοναχούς της μονής παρουσία και του δημάρχου Δεσκάτης, «χωρίς να βγει κάποιο συμπέρασμα».
– Στο ερώτημα αν ο δήμος Σερβίων – Βελβεντού συμμετέχει στη διοργάνωση του πανελλήνιου 3ου Rally Sprint Βελβεντού, με κύρια Ειδική διαδρομή Μικροβάλτου-Λιβαδερού, η απάντηση του δημάρχου ήταν ότι «δεν μας καλέσανε, δεν θελήσανε να ασχοληθούμε». Διαφοροποιημένος επί του θέματος εμφανίστηκε ο αντιδήμαρχος Καμβουνίων κ. Δισερής, λέγοντας ότι ο δήμος συνεργάστηκε με την Περιφέρεια στην τοποθέτηση μπαρών ασφαλείας στο δρόμο, και ακόμη ότι ο δήμος έστειλε επιστολή στον ΣΜΑ Βελβεντού ότι είναι στη διάθεσή τους να βοηθήσουν στη διοργάνωση (?).
– Στο ερώτημα-αίτημα για -έστω πρόχειρη- αποκατάσταση της κακής κατάστασης του περιπατητικού διαδρόμου (ξεκολλημένες πέτρες, σκουπίδια) του Γεωπάρκου των Μπουχαριών, ενόψει προγραμματισμένων επισκέψεων το επόμενο διάστημα, η απάντηση που δόθηκε ήταν ότι του θέματος έχει επιληφθεί η Περιφέρεια, η οποία έχει εκτιμήσει ότι «θέλει πολλή δουλειά» με μεγάλο κόστος. Στην επιμονή μας για απομάκρυνση τουλάχιστον των αποκολλημένων πλακών από τον διάδρομο -θα απαιτηθεί ένα μεροκάματο, όπως ειπώθηκε-, δόθηκε η υπόσχεση ότι θα γίνει (την προηγούμενη φορά που είχε τεθεί το ίδιο αίτημα, προ διμήνου περίπου, δεν είχε γίνει τίποτε, παρά τις επίσημες διαβεβαιώσεις).
– Από το σύμβουλο της αντιπολίτευσης Μιλτιάδη Γκουτζιομήτρο, τέθηκε το θέμα της έλλειψης γραμματέα -με ότι συνεπάγεται για την ταλαιπωρία των κατοίκων- στη κοινότητα Λιβαδερού για ένα δίμηνο περίπου και μετά το ατυχές συμβάν της 4ης Αυγούστου, όταν -όπως είχε καταγγελθεί- πολίτης επιτέθηκε κρατώντας καραμπίνα και βιαιοπράγησε κατά του γραμματέα, ο οποίος για ευνόητους λόγους από τότε εργάζεται στα γραφεία του δήμου στα Σέρβια.
Η απάντηση ήταν ασαφής, καθότι ειπώθηκε ότι, ή θα επιστρέψει σύντομα στα καθήκοντά του, ή θα γίνει πρόσληψη υπαλλήλου με δίμηνη σύμβαση, ή πρόσληψη ατόμου για το ΚΕΠ Λιβαδερού, που θα ανταποκρίνεται και στις υποχρεώσεις του γραμματέα.
Τέλος από τον πρόεδρο του Πολυρράχου-Προσηλίου Γιάννη Καραγιάννη, τέθηκε επιτακτικά, μεταξύ άλλων, το θέμα της προμήθειας αυτόματου χλωριωτή για τη δεξαμενή του ποσίμου νερού του οικισμού του Πολυρράχου.
Σημ.: Τα 4 πρώτα ερωτήματα τέθηκαν από τον υπογράφοντα και για το mikrovalto.gr.
Γ.M./mikrovalto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

backlinks

Follow by Email

Το Προφίλ μας

Google

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου