Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

“Θα αφήσουμε ένα γερό αποτύπωμα στη συνεργασία των λαών” τόνισε ο Περιφερειάρχης απο τα ελληνοαλβανικά σύνορα, όπου βρέθηκε για τον αγώνα δρόμου “Τρέχοντας για τη Συνεργασία”

Τον  αγώνα δρόμου “Τρέχοντας για τη Συνεργασία”, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Ευρωπαϊκής Συνεργασίας 2016, παρακολούθησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης το πρωί της  Κυριακής 25 Σεπτεμβρίου.
Ο αγώνας ξεκίνησε απο την Κρυσταλλοπηγή και τερματίστηκε στη Βίγλιστα της Αλβανίας, με τη συμμετοχή πολλών αθλητών. Η διοργάνωση έγινε απο το Διασυνοριακό Πρόγραμμα “Ελλάδα-Αλβανία 2007-2013”, το Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας Interreg IPA II “Ελλάδα-Αλβανία 2014-2020” και το Πρόγραμμα Διακρατικής Συνεργασίας Interreg V-BBalkan-Mediterrenean 2014-2020”.
“Οι αθλητές έδειξαν το δρόμο που πρέπει να πορευθούμε απο κοινού, Ελλάδα και Αλβανία, μέσα στην Ευρώπη των αρχών, των αξιών, της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας” τόνισε ο Περιφερειάρχης, επισημαίνοντας ότι “πρέπει να αφήσουμε ένα γερό αποτύπωμα στη συνεργασία των λαών”.
Ο Θ. Καρυπίδης αναφέρθηκε σε κοινό τόπο λειτουργίας μεταξύ των όμορων περιοχών και τόνισε ότι στόχος είναι η στήριξη των ανθρώπων και η προοπτική, είτε μέσα απο τα διακρατικά προγράμματα, είτε έξω απο αυτά. Επίσης, αναφέρθηκε στο Πρωτόκολλο συνεργασίας που έχει υπογράψει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με την κυβέρνηση της Αλβανίας και την Περιφέρεια της Κορυτσάς για τη διαχείριση των ορεινών όγκων και κατέληξε λέγοντας “να είστε βέβαιοι ότι θα λειτουργήσουμε για το καλό των δύο λαών σε μια σταθερή βάση φιλίας”.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας