Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Καταγγελία Σωματείου Εργατοτεχνιτών και εργαζομένων στην ενέργεια

Την Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη 2016 πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Διοικητήριο του Ορυχείου Νότιου Πεδίου με αφορμή το πρόσφατο εργατικό ατύχημα. Μετά την συγκέντρωση παραδόθηκε υπόμνημα στη Διεύθυνση του Ορυχείου στο οποίο αναδεικνύονται τα προβλήματα στα ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας
και οι ευθύνες της εργοδοσίας όσον αφορά την τήρηση τους. Στο υπόμνημα κατατέθηκε ένα πλαίσιο αιτημάτων που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζομένων.
Μέσα από την κινητοποίηση εκφράστηκε η διάθεση των εργαζομένων να μην ανεχτούν καμιά έκπτωση στα ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας που θα προκύψουν από την παραπέρα απελευθέρωση/ιδιωτικοποίηση του κλάδου. Επισημάνθηκε ότι ο ανταγωνισμός που θα οξυνθεί μετά την ιδιωτικοποίηση ανεξάρτητα από το μοντέλο που τελικά θα επιλεγεί, (ΝΟΜΕ, συμπράξεις με ιδιώτες,, μικρή ΔΕΗ κ.α) στόχο έχει την μεγιστοποίηση του κέρδους, με αρνητικές συνέπειες για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων που αντιμετωπίζεται σαν «κόστος».
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το πρωτοφανές γεγονός της αδικαιολόγητα μεγάλης αστυνομικής παρουσίας κατά η διάρκεια μιας συμβολικού χαρακτήρα κινητοποίησης.  
Καταγγέλλουμε όλους τους υπευθύνους για την παρουσία της αστυνομίας που στόχο είχε να τρομοκρατήσει  εργαζόμενους που αγωνίζονται για τα δίκαια αιτήματα τους  και δηλώνουμε ότι δεν τρομοκρατούμαστε και θα συνεχίσουμε αταλάντευτα στο δρόμο του αγώνα για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας.

Πτολεμαΐδα 23/9/2016      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας