Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας ΠΕ Κοζάνης: ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ και ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου

Την ημέρα που η Βουλή συζητούσε το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δις, η κυβέρνηση υφίστατο επικοινωνιακό και πολιτικό φιάσκο με την απόσυρση του Ιωάννη- Βλαδίμηρου Καλογρίτσα.
Η κυβέρνηση επέλεξε την "κάθαρση στο τηλεοπτικό πεδίο" ως αντιπερισπασμό στον καταιγισμό των αντιλαϊκών μέτρων και τη "μάχη με τη διαπλοκή" ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ για την ταπεινωτική, μνημονιακή της συνθηκολόγηση. Ακόμα και σε αυτή τη μάχη όμως, αν κι έπαιζε μόνη της, κατάφερε να χάσει, επιτείνοντας την αίσθηση της επιταχυνόμενης φθοράς και της προϊούσας αποσταθεροποίησής της.
Η λαϊκή πλειοψηφία άκουσε θετικά, στην αρχή, τις κυβερνητικές ιαχές ότι θα πέσουν κεφάλια και ότι οι καλανάρχες θα πληρώσουν. Με το δίκιο της, αφού η αναξιοπιστία των καναλιών είχε χτυπήσει πάτο, εξαγριώνοντας τα λαϊκά στρώματα με την αναίσχυντη και δοσιλογική-μνημονιακή πλύση εγκεφάλου.
Παρ’ όλα αυτά, η κυβέρνηση κατέστησε σαφές ότι αυτό που την ενδιαφέρει δεν είναι να χτυπήσει τα «τζάκια», αλλά να φτιάξει τα δικά της τζάκια, παζαρεύοντας τις συχνότητες με πρεζεμπόρους, φιλοναζιστές, μεγαλοφοροφυγάδες και μεγαλοδιαπλεκόμενους επιχειρηματίες, εφοπλιστές και εργολάβους. Το συνολικό ποσό που «τάξανε» οι καναλάρχες μάλιστα, τα 246 δις, αμφίβολο αν θα πληρωθούνε, είναι  ποσό μικρότερο από τις κρατικές διαφημίσεις που τους έταξε η κυβέρνηση. Πάλι με τα λεφτά μας δηλαδή... Σαν κερασάκι στην τούρτα, η τραγελαφική εξέλιξη (με τις ... γαργαλιστικές λεπτομέρειες που βγήκαν στο φως από τους ...πολέμιους της διαπλοκής, σχετικά με τα βοσκοτόπια και την Τράπεζα Αττικής) της αμιγούς «φιλοσυριζαίικης» υποψηφιότητας Καλογρίτσα τους εκδικήθηκε με τον πιο ανελέητο τρόπο.
Κατά τα άλλα σε αντισυνταγματικό και fast-track πολυνομοσχέδιο ψηφίστηκε από την κυβέρνηση Τσίπρα το ξεπούλημα της ΔΕΗ, του ΝΕΡΟΥ και των άλλων ΔΕΚΟ, στο μεγαλύτερο ξεπούλημα της μεταπολίτευσης, όπως το χαρακτηρίζουν τα συνδικάτα, κι ενώ χιλιάδες διαδηλώνανε έξω από τη Βουλή. Στο Ταμείο των Δανειστών και στο Βωμό του Χρέους μεταφέρεται το σύνολο των μετοχών τους που ανήκουν στο δημόσιο.
Εδώ και πολλά χρόνια είχε ξεκινήσει μια γιγάντια επίθεση στη ΔΕΗ από τις κυβερνήσεις, η οποία ενοχλούσε για το δημόσιο χαρακτήρα της, τις σταθερές εργασιακές σχέσεις και το ισχυρό συνδικαλιστικό της κίνημα.  Η ΔΕΗ από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, υποχρεώθηκε στη μερική ιδιωτικοποίηση, τη συρρίκνωση και το κλείσιμο μονάδων της, στην παραχώρηση αρμοδιοτήτων και πελατολογίου της σε ιδιώτες. Σήμερα ήδη χιλιάδες εργάτες στα ορυχεία έχουν μείνει χωρίς δουλειά, όταν η ανεργία στο νομό Κοζάνης είναι 40% και πάνω από το 60% στους νέους. Με τη μεταφορά της στο Υπερταμείο δίνεται το χαριστικό χτύπημα. Όσο για τις κερδοφόρες ΕΥΔΑΠ κι ΕΥΑΘ, η ιδιωτικοποίησή τους κρίθηκε παράνομη από το ΣτΕ το 2014, με το 98% του κόσμου της Θεσσαλονίκης μάλιστα να ψηφίζει σε δημοψήφισμα υπέρ δημόσιας ΕΥΑΘ. Το νερό δεν κατάφεραν να πουλήσουν ούτε οι Μητσοτάκηδες ούτε οι ΓΑΠ και Σαμαροβενιζέλοι. Πρόκειται για σκάνδαλο μεγατόνων και δικτατορική κίνηση των Τσίπρα-Καμμένου σε Πινοσετικά πρότυπα. Σε πολλές χώρες που το νερό ιδιωτικοποιήθηκε, ολόκληροι πληθυσμοί μείνανε χωρίς νερό ή δηλητηριάστηκαν μαζικά.
Τα μέτρα αυτά προβλέπονται από το 3ο μνημόνιο που ψηφίσανε και στηρίζουνε μαζί  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μαζί με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ένωση Κεντρώων και Ποτάμι. Οι ιδιωτικοποιήσεις στοχεύουν σε έσοδα που θα πληρώσουν τα χρέη και τους τόκους στους ληστάρχους τραπεζίτες-δανειστές, για ένα χρέος που δημιούργησαν τα αρπακτικά της αγοράς και των κυβερνήσεων και καλείται να πληρώσει ο ελληνικός λαός. Για το αμέσως ερχόμενο διάστημα η Τρόικα απαιτεί (και η κυβέρνηση δρομολογεί)  μειώσεις σε μισθούς σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα , πάγωμα προσλήψεων (ενώ οι συνταξιοδοτήσεις συνεχίζονται) , ομαδικές απολύσεις και πλήρη απελευθέρωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.
Είναι ώρα να μιλήσει η εργαζόμενη και φτωχή πλειοψηφία της χώρας. Με πλατιές ενωτικές επιτροπές αγώνα να αρχίσουμε να οργανώνουμε την αντεπίθεσή μας. Με στόχο να ανατρέψουμε τα μνημόνια και τους υποστηρικτές του, να μπούνε οι λαϊκές ανάγκες πάνω από τα κέρδη και τις τράπεζες, να γίνουν οι απλοί κάτοικοι αφέντες του πλούτου που διαθέτουν και παράγουν. Αν οι κυβερνώντες πιστεύουν σοβαρά ότι θα σωθούν από τη λαϊκή κατακραυγή, είναι βαθιά νυχτωμένοι. Ο λαϊκός παράγοντας θα μιλήσει και πάλι. Και εμείς θα κάνουμε και πάλι ό,τι περνάει από το χέρι μας, για να νικήσουν οι αγώνες των εργαζομένων, των ανέργων, της νεολαίας, των φτωχών, αυτή τη φορά.
·         Το νερό και η ενέργεια είναι κοινωνικά αγαθά, δεν πωλούνται.
·         Το χρέος είναι παράνομο, δεν είναι δικό μας, διαγραφή και παύση πληρωμών άμεσα!
·         Έξοδος από την Ευρωζώνη- Ρήξη με την ΕΕ.
·         Μνημόνιο στους πλούσιους, λεφτά για το λαό
·         ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ  να ξαναβγούμε στους δρόμους –Επιτροπές Αγώνα παντού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας