Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Η ώρα της λεμονόκουπας, στα σκουπίδια της Ιστορίας

Του Γ. Μαλούχου
Αν οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση είχε επιχειρήσει να περάσει τα μισά από όσα πέρασε χθες η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου στη Βουλή, σήμερα η Αθήνα θα (ξανα)καιγόταν, την ώρα που ο νυν πρωθυπουργός και ο νυν υπουργός Αμυνας θα απειλούσαν με ειδικά δικαστήρια τους προδότες που ξεπουλάνε την πατρίδα…
Αν τόσες εκατοντάδες χιλιάδες λογαριασμοί απειλούνται με τις κατασχέσεις που σήμερα γίνονται πραγματικότητα, ο Τσίπρας κι ο Καμμένος θα καλούσαν τον κόσμο να βγει στο δρόμο και να επαναστατήσει, όπως θα έκαναν και αν συνέβαινε το ίδιο με τα σπίτια που τώρα συμβαίνει...

Αν είχε στηθεί ένας τέτοιος διαγωνισμός – παρωδία για τα κανάλια, με την κυβέρνηση να κάνει ότι μπορεί όχι για να βάλει τάξη αλλά για να ελέγξει όπως εκείνη θέλει το τηλεοπτικό τοπίο, θα έλεγαν ότι ήρθε το τέλος της ελευθερίας και της δημοκρατίας στην Ελλάδα…

Αν οι συντάξεις είχαν υποστεί τις αλλεπάλληλες μειώσεις που έγιναν τους τελευταίους μήνες και συνεχίζονται, η κυβέρνηση και η βουλευτές που τη στηρίζουν θα ήταν όλη μέρα εκεί που σήμερα δεν τολμούν να πλησιάσουν: στο πεζοδρόμιο, να ξεσηκώνουν το λαό…
Ομως, τα «αν» δεν έχουν σημασία. Εκείνο που έχει σημασία, είναι το που κατάντησαν αυτόν τον τόπο. Και δεν υπάρχει πια η παραμικρή αμφιβολία, ότι όσο κι αν κορόιδεψαν, όσο κι αν ξέφυγαν, όλα αυτά πια τελειώνουν. Γιατί τελειώνει πλέον και η χρησιμότητά τους.
Αυτή η κυβέρνηση, που κατέλαβε την εξουσία μοιράζοντας ελπίδα και την άσκησε σκορπώντας απελπισία σε τεράστια τμήματα του πληθυσμού, δεν έχει πια πολύ καιρό μπροστά της.
Ισως να νομίζει ακόμα ότι έχει, επειδή οι δανειστές την προστατεύουν ως κόρη οφθαλμού: ποιος άλλος θα τους τα έκανε όλα αυτά; Όμως αυτό τελειώνει πια σύντομα. Γιατί η δουλειά έγινε και η οργή πια είναι τεράστια.
Και τώρα φτάνει πλέον η ώρα της στημένης λεμονόκουπας.
Η ώρα να βρουν οι κυβερνώντες τη θέση που τους αξίζει, στα σκουπίδια που στοιβάζονται οι μεγάλες απάτες της Ιστορίας.
Μα τώρα πια δεν μπορούν να κάνουν απολύτως τίποτα γι αυτό... 
ΤΟ ΒΗΜΑ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποιος πλήρωσε το δάνειο του Κυρ. Μητσοτάκη;
Εμείς πληρώσαμε το δάνειο των 300.000 ευρώ του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον «Κήρυκα Χανίων»;
Στην Εξεταστική Επιτροπή για τα θαλασσοδάνεια των ΜΜΕ και των κομμάτων, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός ρώτησε τη διευθύντρια Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος της ΤτΕ Σπυριδούλα Παπαγιαννίδου για το δάνειο της εφημερίδας το οποίο εμφανίζεται στο πόθεν έσχες του προέδρου της Ν.Δ. και σύμφωνα με την Τράπεζα Πειραιώς δεν έχει πληρωθεί.
«Η τράπεζα πρέπει να λαμβάνει συγκεκριμένα κριτήρια. Για μας, έπειτα από 90 ημέρες τα δάνεια καθίστανται μη εξυπηρετούμενα» είπε η Σπ. Παπαγιαννίδου και πρόσθεσε:
«Εμείς εποπτικά δεν αναγνωρίζουμε το δάνειο ως στοιχείο δανειακού χαρτοφυλακίου. Δεν μπορεί ένα δάνειο που δεν αποπληρώνεται επί τόσο καιρό να το λαμβάνουμε υπόψη. Είναι σαφέστατα ζημία για την τράπεζα. Πληρώθηκε από τον μέτοχο (της τράπεζας)».
«Έχει πληρωθεί από τον μέτοχο, άρα μπήκε στην ανακεφαλαιοποίηση και επομένως πλήρωσε ο ελληνικός λαός» επισήμανε ο Ν. Σαντορινιός.
«Βεβαίως» απάντησε η μάρτυρας.

Ανώνυμος είπε...

Ν. Σαντορινίος ο Βουλευτής με 7.128 € τον μήνα στον νόμο Κατσέλη !!!! ζητά προστασία, επικαλούμενος συνθήκες πενίας. Αυτός ο ανεκδιήγητος τύπος μιλάει !!!!! και υπάρχουν και κάποιοι που το Ακούν !!!!!!!

Το Προφίλ μας