Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Η μεγάλη κυβίστηση του Θόδωρου Καρυπίδη, τα πίτουρα και οι κότες…

του Παναγιώτη Πλιάτσιου από το kozanimedia.gr
Το βράδυ της περασμένης Τρίτης, αμέσως μετά την ψήφιση της ένταξης και της ΔΕΗ (μεταξύ άλλων) στο νέο υπερταμείο, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έσπευσε να εκδώσει δελτίο Τύπου για το «μασάζ» στο οποίο προχώρησε ο ίδιος ο υπουργός Πάνος Σκουρλέτης προκειμένου να πείσει τους βουλευτές Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ να υπερψηφίσουν το εν λόγω νομοσχέδιο.
Στο συγκεκριμένο κείμενο, όμως, εκτός από τα ονόματα των βουλευτών συμπεριλαμβάνεται και εκείνο του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας (φίλα προσκείμενου του ΣΥΡΙΖΑ) Θόδωρου Καρυπίδη, καθώς και εκείνος συμμετείχε στην εν λόγω συνάντηση. Ο αναγνώστης του δελτίου Τύπου αντιλαμβάνεται, φυσικά, πως τόσο οι κυβερνητικοί βουλευτές της περιοχής μας, όσο και ο περιφερειάρχης καλύπτονται από τις εξηγήσεις και τις διευκρινίσεις του υπουργού (http://kozanimedia.gr/?p=287615#.V-5NtiQ2U8I)
Σε όλα τα παραπάνω, λοιπόν, ο Θόδωρος Καρυπίδης συμφώνησε και, προφανώς, πείστηκε από τις διαβεβαιώσεις του Πάνου Σκουρλέτη. Ειδάλλως θα είχε εκφράσει τη διαφωνία του με κάποια σχετική δήλωση ή δελτίο Τύπου, κάτι που δεν έπραξε. Επιπλέον, στη χθεσινή, μεσημεριανή συνάντησή του με τη διοίκηση του σωματείου «Ένωση» ο περιφερειάρχης ανέφερε (σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της «Ένωσης») ότι «υπήρξαν δεσμεύσεις από τον υπουργό κ. Σκουρλέτη ότι δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα, ούτε στο 34% που εντάσσετε στο υπερταμείο,  αλλά και ούτε στο 17% που είναι ενταγμένο στο ΤΑΙΠΕΔ».
Λίγο αργότερα, στη θυελλώδη, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, συνεδρίαση της Εκτελεστική Γραμματείας της Περιφέρειας, ο Θόδωρος Καρυπίδης έλεγε στους αντιπεριφερειάρχες και στενούς του συνεργάτες πως βιάζονται και ότι ο ίδιος είναι καλύτερα ενημερωμένος, καθώς είχε τη σχετική συνάντηση στην Αθήνα με τον υπουργό. Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τον περιφερειάρχη να υποστηρίζει σθεναρά τις τελευταίες δυο ημέρες πως η ένταξη της ΔΕΗ στο υπερταμείο δε σημαίνει πως υπάρχει περίπτωση να ιδιωτικοποιηθεί στο μέλλον η Επιχείρηση, κινούμενος, δηλαδή, ακριβώς στο ίδιο μήκος κύματος με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Λίγες ώρες, αργότερα, όμως, κάτω από τις σφοδρές αντιδράσεις σχεδόν όλων των αντιπεριφερειαρχών, αλλά και τη σχετική ανακοίνωση των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Κοζάνης, η Εκτελεστική Επιτροπή στην ουσία «άδειασε» εξ ολοκλήρου τον επικεφαλής της και περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, εκδίδοντας το δελτίο Τύπου με το οποίο θα προταθεί στη σημερινή συνεδρίαση η «πλήρης διαφωνία του Περιφερειακού Συμβουλίου στη μεταφορά του 34% της ΔΕΗ αλλά και των επιχειρήσεων ύδρευσης στην ΕΔΗΣ, αλλά και η πρόθεση  για πρωτοφανείς δυναμικές κινητοποιήσεις σε περίπτωση πώλησης έστω και μίας (1) μετοχής από το 17% της Επιχείρησης που βρίσκεται στο ΤΑΙΠΕΔ και από το 34% που μεταφέρθηκε πλέον στην ΕΔΗΣ»!
Με απλά λόγια, ο Θόδωρος Καρυπίδης σύρεται (για πρώτη φορά σε τέτοιο μεγάλο βαθμό) σε μια κυβίστηση (κωλοτούμπα επί το λαϊκότερον) από τις προσωπικές του θέσεις, τις οποίες αναγκάζεται να εγκαταλείψει μπροστά στο φάσμα της ταπείνωσης και της πιθανότατης εσωπαραταξιακής μαζικής «ανταρσίας» στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Έχοντας κάνει το στρατηγικό λάθος αποδοχής της αναφοράς του ονόματός του στο δελτίο Τύπου του Υπουργείου, μαζί με εκείνα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ο περιφερειάρχης ανακατεύτηκε με τα… πίτουρα των προβλημάτων του κυβερνώντος κόμματος. Και σήμερα βλέπει να τον τρώνε οι «κότες» (σε εισαγωγικά, προς αποφυγή παρεξηγήσεων) που, εν προκειμένω, αποδείχθηκαν κοκόρια…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας