Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016

Ρεζίλι των σκυλιών και των βοσκοτόπων

Του Νότη Παπαδόπουλου
Φανταστείτε το σάλο που θα προκαλούσε σε μία ευνομούμενη δυτική χώρα και τις αντιδράσεις θα υπήρχαν από τα κόμματα, τον αρχηγό του κράτους αλλά και τη Δικαιοσύνη εάν ο συγκυβερνήτης και υπουργός Άμυνας (όπως π.χ. ο Πάνος Καμμένος) έβγαινε και δήλωνε για έναν εργολάβο υποψήφιο καναλάρχη - ο οποίος στη συνέχεια πλειοδότησε για μία από τις τηλεοπτικές άδειες προσφέροντας δεκάδες εκατομμύρια ευρώ - ότι διακινεί μαύρα λεφτά, ότι δεν έχει τα περιουσιακά στοιχεία που δηλώνει και ότι το πόθεν έσχες του είναι διάτρητο και αστείο - κάτι σε .. "γίδα ριζόρτ"!
Ιδιαίτερα μάλιστα όταν ο Πρωθυπουργός της χώρας αυτής (όπως π.χ. ο κ. Τσίπρας) διακηρύσσει με κάθε τρόπο ότι είναι απηνής διώκτης της διαπλοκής πολιτικών και επιχειρηματιών, πολέμιος της διαφθοράς και αναμορφωτής του τηλεοπτικού τοπίου για χάρη της Δημοκρατίας και της πολυφωνίας!

Και αποδεικνύεται εκ των υστέρων ότι η κυβέρνηση των "αδιάφθορων" (όπως π.χ. του ΣΥΡΙΖΑ) κίνησε θάλασσες και βουνά για να διεκδικήσει και να πάρει άδεια ο εν λόγω επιχειρηματίας (όπως π.χ. ο κ.Καλογρίτσας) :

Πρώτον, κατήργησε το ασυμβίβαστο ανάμεσα στις ιδιότητες του καναλάρχη και του εργολάβου με διάταξη που ψηφίστηκε μέσα στο καλοκαίρι (2 Αυγούστου) ένα μήνα πριν από τον διαγωνισμό για τις άδειες .

Δεύτερον, ενέκρινε το «πόθεν έσχες» του εν λόγω εργολάβου της Αριστεράς κάνοντας τα στραβά μάτια που ο νέος καναλάρχης υποχρεώθηκε να συμπεριλάβει και κάποια βοσκοτόπια που του παραχωρήθηκαν την τελευταία στιγμή μήπως και καλυφθεί η εγγύηση για την άδεια του καναλιού.

Τρίτον, πίεσε μια φιλική προς την κυβέρνηση Τράπεζα (όπως π.χ. η Τράπεζα Αττικής ) να εκδώσει εγγυητική επιστολή τριών εκατομμυρίων ευρώ την οποία κατέθεσε (εκπρόθεσμα αλλά τελικά εμπρόθεσμα χάριν στην παράταση της προθεσμίας από την κυβέρνηση) ο εν λόγω εργολάβος.

Αποδεικνύεται επίσης – σύμφωνα με πόρισμα (π.χ. της Τράπεζας της Ελλάδος) ότι η ίδια τράπεζα χρηματοδότησε με 77.6 εκατομμύρια ευρώ τον εν λόγω επιχειρηματία τον ενάμιση χρόνο που η - φιλική προς αυτόν - κυβέρνηση βρίσκεται στην εξουσία, 15 εκατομμύρια ευρώ από τα οποία εκταμιεύτηκαν στα τέλη Ιουνίου 2016, περίπου δύο μήνες πριν από τον διαγωνισμό για τις άδειες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση επιχείρησε να τοποθετήσει στην διοίκηση της εν λόγω τράπεζας πολιτικά στελέχη της - κάτι που απέτρεψε ο διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος. Για να δεχθεί - όλως τυχαίως - την ίδια μέρα επίσκεψη - έφοδο η σύζυγος του κεντρικού τραπεζίτη από οικονομικούς εισαγγελείς για παλαιότερη υπόθεσή της...

Ύστερα απ όλα αυτά ,βλέποντας ο Πρωθυπουργός της εν λόγω (αφρικανικής - όπως την κατάντησαν - χώρας) ότι κινδυνεύει και αυτός και η κυβέρνησή του να γίνει ρεζίλι των σκυλιών και των βοσκοτόπων, βγήκε στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του και δήλωσε υπερήφανα, ακομπλεξάριστα και προπάντων αριστερά ότι «όποιος δεν έχει δυνατότητα να πληρώσει για την τηλεοπτική άδεια που κέρδισε ή να δικαιολογήσει τα χρήματά του, θα εκπέσει το επόμενο δευτερόλεπτο. Δεν μας ενδιαφέρει το όνομα, δεν έχουμε φίλους εμείς».

"Τι τραβάμε κι εμείς οι χορεύτριες"! που θάλεγε κι ο Λαζόπουλος.
ΤΟ ΒΗΜΑ

2 σχόλια:

 1. Τότε που τα βοσκοτόπια ήταν επένδυση 5 αστέρων

  Απορίας άξιο είναι το γεγονός ότι αυτοί που σήμερα χαρακτηρίζουν βοσκοτόπι την εγγύηση του Ιωάννη Καλογρίτσα για την εξασφάλιση της τηλεοπτικής άδειας, είναι οι ίδιοι που πριν λίγα χρόνια την αποκαλούσαν επένδυση πέντε αστέρων.

  Συγκεκριμένα, Μέσα που ανάγουν ως πρώτη είδηση το λεγόμενο «βοσκοτόπι gate», προσπαθώντας να επιρρίψουν μεροληπτική διάθεση της κυβέρνησης υπέρ του προσωρινού υπερθεματιστή Καλογρίτσα, έγραφαν πως οι εκτάσεις αυτές θα μετατρέπονταν στο περιβόητο «Ithaca Resort».

  Ναυτεμπορική, Καθημερινή, Δημοκρατία, ΕΘΝΟΣ και Ελεύθερος Τύπος είναι κάποια από τα Μέσα που μέχρι πρότινος χάλαγαν μελάνι για την επικείμενη ένταξη στο τουριστικό πρόγραμμα «Fast Track» της εταιρίας ΑΓΥΙΑ ΑΕ, η οποία σκοπό είχε να προχωρήσει σε επένδυση εκατομμυρίων στις εκτάσεις που σήμερα παρουσιάζονται ως στρέμματα ευτελούς αξίας.

  «Επιπλέον στην Enterprise Greece έχει κατατεθεί αίτηση για μια ακόμα τουριστική επένδυση, η οποία στοχεύει στη δημιουργία πολυτελούς θερέτρου με την ονομασία Ithaca Resort στην Ιθάκη από την εταιρία ΑΓΥΙΑ ΑΕ. Η επένδυση παραθεριστικού – τουριστικού χωριού περιλαμβάνει ξενοδοχεία 5 αστέρων, spa, γήπεδο και κτίριο λέσχης γκολφ, μαρίνα, μικρές συνεδριακές εγκαταστάσεις και αντίστοιχης κατηγορίας παραθεριστικές κατοικίες» σημείωνε η Ναυτεμπορική στις 21 Ιουλίου του 2014.

  Από την πλευρά της, η Κυριακάτικη Δημοκρατία που το προηγούμενο Σάββατο κυκλοφόρησε με τίτλο «Σκελετοί για τις άδειες TV» και σημειώνοντας από κάτω «Κάλυψε το ¨πόθεν έσχες¨ του με… αμφισβητούμενα βοσκοτόπια φίλου στην Ιθάκη και αγοροπωλησίες μετοχών», είχε γράψει στο φύλλο της στις 29/12/2013: «Προς ένταξη στο fast track είναι ακόμα μία τουριστική επένδυση, της ΑΓΥΙΑ ΑΕ, η οποία στοχεύει στη δημιουργία πολυτελούς θερέτρου με την ονομασία Ithaca Resort. Η επένδυση παραθεριστικού – τουριστικού χωριού περιλαμβάνει ξενοδοχεία πέντε αστέρων, σπα, γήπεδο και κτίριο λέσχης γκολφ, μαρίνα, μικρές συνεδριακές εγκαταστάσεις και κατηγορίας παραθεριστικές κατοικίες. Επικεφαλής της ΑΓΥΙΑ είναι ο Σπύρος Καραμπάτσος, ο οποίος είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες γης στην Ιθάκη».

  Ο Ελεύθερος Τύπος που συχνά πυκνά έχει αποδείξει με τις πρακτικές του πόσο ευμετάβλητος όρος είναι η αλήθεια, σημείωνε σε ρεπορτάζ για το πρόγραμμα fast track πως μέρος του επενδυτικού ξεπαγώματος της εποχής ήταν και αυτή της ΑΓΥΙΑ ΑΕ. Για την ιστορία, την Κυριακή κυκλοφόρησε με τίτλο -αναφορικά με το θέμα- «τα δανεικά βοσκοτόπια».

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. «Eπένδυση 5 αστέρων»!!!! …. Τεράστια επένδυση στα βοσκοτόπια διότι ως γνωστό είναι τα βοσκοτόπια του Οδυσσέα αυτά που είχαν λιγουρευτή και οι Μνηστήρες .
  Ρε θα μας τρελάνουν εντελώς αυτοί οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ !!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

backlinks

Follow by Email

Το Προφίλ μας

Google

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου