Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Ζαχαριάδης: Μεγαλύτερη κοινωνική ευαισθησία είχε η ΝΔ του Καραμανλή

Κώστας Ζαχαριάδης, διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ
Τη «μεγαλύτερη κοινωνική ευαισθησία» της κυβέρνησης Καραμανλή έναντι της κυβέρνησης Σαμαρά ή των επιλογών Μητοστάκη εξήρε ο διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι έκανε λόγο για μια «σαφώς ηπιότερη διακυβέρνηση», σχολιάζοντας «πως δεν ήταν η ΝΔ του Καραμανλή, η ΝΔ του κ. Βοριδη και του Γεωργιάδη, οι οποίοι έχουν κάνει στροφή στη ΝΔ προς λαϊκίστικη κατεύθυνση.
«Σε σειρά ζητημάτων είχε μεγαλύτερη κοινωνική ευαισθησία από τη ΝΔ του Σαμαρά και το σχεδιασμό κ. Μητσοτάκη» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Είπε επίσης ότι «υπάρχουν και κάποιες άλλες φωτεινές νησίδες στα 40 χρόνια της μεταπολίτευσης όπως τα ΚΕΠ στην περίοδο Σημίτη, και κάποιες άλλες στην περίοδο του Ανδρέα Παπανδρέου».
Για τη δίωξη Γεωργίου με την κατηγορία της διόγκωσης του ελλείμματος του 2009 το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «έχει τεράστιο νόημα να μάθουμε τι πραγματικά συνέβη εκείνη την περίοδο, είμαστε οι τελευταίοι που θα θέλαμε να συγκαλυφθεί η υπόθεση».
Σε ό,τι αφορά την υπερφορολόγηση και τον ΕΝΦΙΑ ειδικότερα, δήλωσε ότι «ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας βάρβαρος και άδικος φόρος», διευκρινίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υποσχεθεί κατάργησή του, και αντικατάστασή του με άλλο δικαιότερο φόρο στα ακίνητα. «Προσπαθούμε να κάνουμε μεταρρυθμίσεις, για να έρθει μετά η ελάφρυνση των φόρων. Είμαστε σε κατάσταση αναγκαστική, βρισκόμαστε σε ειδική συνθήκη. Αυτό που οργανώνουμε από δω και πέρα θα είναι βιώσιμο και δίκαιο» τόνισε ο κ. Ζαχαριάδης, δηλώνοντας ότι η ύφεση του β’ τριμήνου (-0,7%) ήταν οριακή και από το 2017 η χώρα εισέρχεται σε φάση ανάκαμψης.

iefimerida.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Από ποιον πλανήτη κατέβηκε αυτός ;;;

Το Προφίλ μας