Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Έρχεται η «λυπητερή» του ΕΝΦΙΑ για 2,2 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων – «Φουσκωμένα» τα εκκαθαριστικά

Την ερχόμενη εβδομάδα, θα αναρτηθούν στο Διαδίκτυο τα εκκαθαριστικά του ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων, με σχεδόν το 35% των ιδιοκτητών να καλείται να πληρώσει υψηλότερο φόρο, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή». 
Συνολικά, το ποσό που έχει βεβαιωθεί στους ιδιοκτήτες ακινήτων ξεπερνάει τα 3,2 δισ. ευρώ, με το εισπράξιμο ποσό να ανέρχεται στα 2,65 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, το 35% των ιδιοκτητών ακινήτων θα πληρώσει υψηλότερους φόρους εξαιτίας των αλλαγών στη φορολογία όπως για παράδειγμα η μείωση του αφορολόγητου ορίου στον συμπληρωματικό φόρο, η αύξηση των συντελεστών υπολογισμού του φόρου των οικοπέδων και η κατάργηση της έκπτωσης 20% για τα κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.

Όπως τονίζεται στα συγκεκριμένα στοιχεία, συνολικά μεγαλύτερο φόρο θα κληθούν να καταβάλουν περίπου 2,2 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων.
Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της έως τώρα εκκαθάρισης του φόρου, με τις επιβαρύνσεις να ξεκινούν από το 1 λεπτό και να ξεπερνούν τα 50 ευρώ σε αρκετές περιπτώσεις.
Συγκεκριμένα:
• Το 21% των φυσικών προσώπων (πάνω από 1,5 εκατομμύριο υπόχρεοι) θα πληρώσει από 1 λεπτό έως 10 ευρώ υψηλότερο ΕΝΦΙΑ.
• Το 5,8% των φυσικών προσώπων (περισσότεροι από 420.000 υπόχρεοι) θα πληρώσει επιπλέον από 10 έως 50 ευρώ μεγαλύτερο φόρο.
• Το 3,8% των πολιτών (πάνω από 270.000 υπόχρεοι) θα κληθεί να καταβάλει ΕΝΦΙΑ, ο οποίος θα είναι υψηλότερος κατά 50 ευρώ και άνω.
thecaller.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας