Ο Καιρός: Διακοπή νερού στα Σέρβια. Έπεσε ο Μπιτζινίσιος;

Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη, 16 Αυγούστου 2016

Από την Πέμπτη ο ΕΝΦΙΑ (πρώην "Χαράτσι"): Οι δόσεις και τα ποσά

Ψέματα τέλος για τον ΕΝΦΙΑ αφού την Πέμπτη θα εκδοθούν τα πρώτα εκκαθαριστικά για τους συνολικά 7,3 εκατ. Ελληνες ιδιοκτήτες ακινήτων κάθε είδους που θα κληθούν να καταβάλλουν το εν λόγω φόρο.
Ετσι, από την επόμενη εβδομάδα, οι φορολογούμενοι θα μπορούν, με τους προσωπικούς τους κωδικούς, να μπουν στο taxis στην ενότητα Περιουσιολόγιο και να εκτυπώσουν την οφειλή τους.

Η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ θα γίνει σε πέντε δόσεις, από τον Σεπτέμβριο, μέχρι τον Ιανουάριο του 2017 και ο στόχος είναι κάθε μήνα στα κρατικά ταμεία να μπαίνουν περί τα 600 εκατ. ευρώ.
Το γενικό σύνολο από τα εκκαθαριστικά θα φθάσει τα 3,344 δις ευρώ ενώ πέρυσι ήταν στα 3,342 δις ευρώ και αυτό παρότι το
Μάιο μειώθηκαν οι αντικειμενικές αξίες κατά 30%. Με αυτά τα δεδομένα, ο μέσος φόρος διαμορφώνεται στα 458 ευρώ.
Περίπου 2,25 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει φέτος να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη λόγω αύξησης συντελεστών του φόρου, ενώ για τους περισσότερους ο ΕΝΦΙΑ θα είναι στα περυσινά επίπεδα ή αυξημένος κατά 10 με 20 ευρώ.
Ακόμη, 2,558 εκατ. φορολογούμενοι ακριβώς τα ίδια με πέρυσι και 2,478 εκατ. φορολογούμενοι θα πληρώσουν κάτι λιγότερο σε σχέση με πέρυσι.
Οι διαφορές σε σχέση με πέρυσι, οι μεγάλοι χαμένοι
Φέτος ο φόρος θα υπολογιστεί με το νέο μειωμένο αφορολόγητο όριο των 200.000 ευρώ (αντί 300.000) και με νέους αυξημένους φορολογικούς συντελεστές και έτσι, με βάση αυτό, στου χαμένους συγκαταλέγονται οι ιδιοκτήτες οικοπέδων και μονοκατοικιών που παρά τις μειώσεις των αντικειμενικών αξιών θα βρεθούν περισσότερο χρεωμένοι σε σχέση με πέρυσι.

Επίσης, για φέτος, δεν θα ισχύσει η έκπτωση ου 20% που εφαρμόστηκε το 2014 και το 2015 για τους ιδιοκτήτες ξενοίκιαστων και μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων. Αλλη μια κατηγορία χαμένων, επομένως.
Τέλος, μια στις δύο επιχειρήσεις της χώρας θα κληθούν να πληρώσουν φόρο για τις επαγγελματικές εγκαταστάσεις τις οποίες χρησιμοποιούν, ενώ έως και πέρυσι απαλλάσσονταν.
 http://www.lykavitos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

backlinks

Follow by Email

Το Προφίλ μας

Google

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου