Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Tα ποντίκια κάνουν “πάρτι” στο ΕΚΑΒ Κοζάνης – Εγείρονται σοβαρά ζητήματα υγιεινής για εργαζόμενους, αλλά και για τους ασθενείς, που μεταφέρουν τα ασθενοφόρα – Κρίνεται ΑΝΑΓΚΑΙΑ η μεταφορά στο νέο κτήριο (Φωτογραφίες & Βίντεο)

Μια απίστευτη κατάσταση, που εγείρει σοβαρά ζητήματα υγιεινής, τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τους ασθενείς, που  μεταφέρουν τα ασθενοφόρα  του ΕΚΑΒ Κοζάνης, φέρνει στο “φως” της δημοσιότητας το kozan.gr. Ως γνωστόν, “‘όταν λείπει η γάτα χορεύουν τα ποντίκια”, με τις “γάτες”(=διοικητικοί φορείς), να μην έχουν αντιληφθεί, προφανώς, τη σοβαρότητα του προβλήματος, για το οποίο έχουν ενημερωθεί και γνωρίζουν ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.
Επισκεφτήκαμε, σήμερα Τρίτη 30/8, λίγο μετά τις 8:30 το πρωί, τις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ, που βρίσκονται κάτω από τον Ψυχιατρικό Τομέα του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης,  με αφορμή την “εμφάνιση” ενός αρουραίου, που έκανε, χθες το βράδυ, “πάρτι” στην “κουζίνα” του κτηρίου, αφήνοντας και σημάδια της παρουσίας του, με περιττώματα πάνω σε φλυτζάνια, ποτήρια και πάγκους. Πέρα όμως από αυτά, οι εργαζόμενοι, που μίλησαν στο kozan.gr γι’ αυτή την απερίγραπτη κατάσταση, θέτουν ζητήματα υγιεινής – εκτός από τους εαυτούς τους – και για τους ίδιους τους ασθενείς, που μεταφέρουν με τα ασθενοφόρα, καθώς το υγειονομικό υλικό (σεντόνια, κουβέρτες κτλ), που χρησιμοποιούν, ενδεχομένως να υφίσταται αντίστοιχες “επιδρομές” όπως αυτή η χθεσινή στην κουζίνα. Εντύπωση, επίσης, προκαλεί ότι δίπλα στις γυναικείες κι ανδρικές τουαλέτες, βρίσκονται δεκάδες λάστιχα, τα οποία, προφανώς, λόγω έλλειψης χώρου, τοποθετήθηκαν εκεί. Όλα αυτά συμβαίνουν, ενώ το νέο σύγχρονο κτήριο του ΕΚΑΒ Κοζάνης, είναι έτοιμο, όμως, απ’ ότι μαθαίνουμε, δεν έχει παραδοθεί ακόμη επισήμως, παρά το γεγονός, ότι τον περασμένο Μάιο, παρουσία του Αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη (δείτε εδώ σχετικά),



πραγματοποιήθηκε τελετή παράδοσης 14 ασθενοφόρων, με “φόντο” το νέο κτήριο, μιας και το παλιό, προφανώς δεν ταίριαζε με τη λαμπρότητα μιας τέτοιας πανηγυρικής εκδήλωσης. Αν και έχουν γίνει εργασίες μυοκτονίας (εξωτερικά), το πρόβλημα παραμένει και κρίνεται αναγκαία, όσο ποτέ, η μεταφορά στο νέο κτήριο, το οποίο, όπως σημειώνουν οι εργαζόμενοι, είναι έτοιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας