Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Όλγα Γεροβασίλη: Τηρήσαμε το προεκλογικό μας πρόγραμμα

«ΚΑΙ ΥΠΕΡΚΑΛΥΨΑΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΑΣ»
Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση έχει ξεπεράσει την «πιο κρίσιμη καμπή» του προγράμματός της, εξέφρασε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη.
«Τα μέτρα βρίσκονται πλέον πίσω μας, έχοντας παράλληλα τηρήσει το προεκλογικό μας πρόγραμμα και υπερκαλύψει κάθε μας υποχρέωση», αναφέρει χαρακτηριστικά στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Αγορά».
Αναφερόμενη στις ανακοινώσεις που πρόκειται να κάνει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη ΔΕΘ, επισημαίνει ότι αυτές θα κινηθούν στο πλαίσιο της «δίκαιης ανάπτυξης», με δύο σημεία-σταθμούς: την ολοκλήρωση του προγράμματος προσαρμογής και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και «με τη δίκαιη συμμετοχή και στις υποχρεώσεις και στα οφέλη όλων των Ελλήνων πολιτών».

Ακόμη, η κ. Γεροβασίλη χαρακτηρίζει τη Σύνοδο των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου «ένα ακόμη βήμα» προς τη διαμόρφωση μιας συμμαχίας για την αλλαγή της ευρωπαϊκής ατζέντας και αναφέρει ότι υπάρχει «εμφανής πλέον ρωγμή στην ιδεοληψία που επικράτησε όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης εντός της ΕΕ». Παράλληλα, η κυβερνητική εκπρόσωπος δεν παραλείπει να κατηγορήσει τη Νέα Δημοκρατία για την «αμφίσιμη στάση» της στο ζήτημα των εργασιακών.
Επιπλέον, σχετικά με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, η κ. Γεροβασίλη ξεκαθαρίζει ότι ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών είναι οριστικός και χαρακτηρίζει τη διαδικασία «πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα αδιάβλητη μέθοδο», που θα αποτελέσει μοντέλο για παρόμοιας σημασίας μελλοντικούς διαγωνισμούς.
Τέλος, η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρεται στη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό και εκφράζει την αισιοδοξία της ότι η γείτονα χώρα θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στην Ευρώπη. «Το ενδεχόμενο παραβίασης της συμφωνίας περιορίζεται με το πέρασμα του χρόνου», δηλώνει. Προσθέτει ότι η ελληνική πλευρά δεν έχει σταματήσει να ενισχύει τις δομές φιλοξενίας και τονίζει ότι από εδώ και πέρα, σημασία έχει να επιταχυνθεί η διαδικασία μετεγκατάστασης. «Κάτι που, επίσης, αναμένεται να συμβεί, όσο αυξάνονται οι πιέσεις και η αποφασιστικότητα της ΕΕ απέναντι στις χώρες που καθυστερούν να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους», καταλήγει.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας