Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Στα βιβλιοπωλεία η 3η έκδοση του αποκαλυπτικού βιβλίου του Γιώργου Παπακωνσταντίνου "GAME OVER: Η αλήθεια για την κρίση"

Ακριβώς 3 μήνες μετά την πρώτη έκδοση, κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία η 3η έκδοση του αποκαλυπτικού best seller του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου με τίτλο Game Over: Η αλήθεια για την κρίση.

Η προσωπική αφήγηση ενός από τους βασικούς πρωταγωνιστές της διαχείρισης της ελληνικής κρίσης συζητήθηκε έντονα και αποτέλεσε το έναυσμα για πολλά δημοσιεύματα και οικονομικές αναλύσεις στον Ελληνικό και διεθνή τύπο, ενώ η διαμάχη σχετικά με το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2009 καθιστά το βιβλίο εξαιρετικά επίκαιρο.

Με βάση τις εμπειρίες, τις σημειώσεις και το αρχείο του, ο συγγραφέας αφηγείται πώς βίωσε το κρίσιμο διάστημα από τη στιγμή που οι δραματικές αποκαλύψεις για το μέγεθος του δημοσιονομικού ελλείμματος στην Ελλάδα έφεραν το τέλος της τότε επίπλαστης ευημερίας, των ψευδαισθήσεων και των μύθων, αλλά και άγνωστες πτυχές από όσα συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν μαζί με ξένους ηγέτες και διεθνείς οικονομικούς παράγοντες.

Οι παρουσιάσεις του βιβλίου από τον ίδιο τον συγγραφέα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη είχαν πολύ θερμή ανταπόκριση και συμμετοχή από το αναγνωστικό κοινό και το προσεχές διάστημα θα ακολουθήσουν και άλλες σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

Το βιβλίο του Γιώργου Παπακωνσταντίνου Game Over: Η αλήθεια για την κρίση
κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961 και σπούδασε Οικονομικά στη Μεγάλη Βρετανία και στις ΗΠΑ, λαμβάνοντας το διδακτορικό του από το London School of Economics. Εργάστηκε στον ΟΟΣΑ στη Γαλλία και επέστρεψε στην Ελλάδα μετά από είκοσι χρόνια σπουδών και δουλειάς στο εξωτερικό. Εξελέγη βουλευτής το 2007, διετέλεσε εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ και ήταν επικεφαλής της λίστας του ΠΑΣΟΚ για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2009. Τον Οκτώβριο του 2009, ανέλαβε υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και από τη θέση αυτή έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαχείριση της ελληνικής κρίσης. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας